Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.12.2009

Joogakurssilla ja piikkimattokokeiluja

Terveisiä joogakurssilta! Astangajoogan alkeismysorekurssi on nyt takana ja äärettömän innostava ja rentouttava viikonloppu jatkuu (Onks tänään itsenäisyyspäivä?). Kurssista jäi todella hyvät fiilikset ja suosittelen Tampereen astangajoogakoulua, tosin tykkään myös OmYoga-koulusta, mutta siellä mennään astangassa vain alkeis-jatkotasolle.

Petri Räisänen on äärimmäisen mielenkiintoinen persoona. Kävimme myös ennen kurssia kuuntelemassa hänen luentoaan, jossa hän kertoi enemmän joogasta ja vastaili kysymyksiin. Voi olla, että jossain vaiheessa teen hänestä haastattelun, kun olen itse pidemmässä vaiheessa joogassa. Tässä vaiheessa en oikein keksinyt mitään järkevää kysyttävää.

Siinä vaiheessa olisi kyllä tehnyt mieli painella salin eteen ja kertoa oma stoori, kun Petriltä kysyttiin, mitä vaikutuksia joogalla on sisäisesti ja kauako näiden tuntemuksien saamisessa menee. Se kun näyttäisi olevan monelle hieman epämääräinen aihealue. Jooga on tosiaan vain yksi tie sisäisiin muutoksiin, eikä ravinnon vaikutuksia pitäisi aliarvioida. Omasta mielestäni jo joogaharrastuksen alussa olisi hyvä saada tietoa käytännöstä ja muista elämäntavoista ayurvedan puolelta. Näin vaikutukset voivat olla huomattavasti tehokkaampia. Jokaisella kuitenkin oma tie, eikä varmoja vastauksia tähänkään asiaan ole.

Mysore -harjoitus sujui osaltani hyvin ja odotan innolla, että pääsen jatkamaan omaa harjoittelua. Aion jatkossa käydä silloin tällöin myös ohjatuilla tunneilla, mutta tällä hetkellä tilanteen, asuinpaikan jne. vuoksi minulle sopii parhaiten kotiharjoittelu. Haaveenani on tehdä jatkossa pienimuotoisia jooga/treenivideoita ja tietenkin myös kuvia tyyliin Kimberly Snyder, mutta - kaikki aikanaan. En ole ehtinyt lukemaan Kimin blogiakaan hetkeen ja olen ihan pihalla hänen uusista kuvioistaan. Vaivalla pysyn mukana edes oman elämäni käänteissä - positiivisella tavalla.

Sain ystäväni Daniela "Daily Ekon" kaveriksi joogakurssille sekä vieraakseni viikonlopuksi ja meillä oli kyllä paljon kaikkea kivaa ja yhteistä. Hän kertoo varmaankin piakkoin blogissaan ayurvedahoitokokemuksiaan ja kehotyyppitestituoksestaan (joka oli myös mielenkiintoisen yllätävä). Ehdin näyttämään hänelle oikeastaan kaikki oleelliset "shoppailumestat":

Kävimme siis tietenkin Runsaudensarvessa, Ruohonjuuressa ja LuomuAnissa ja kauppahallissa maistoimme myös mahdollisimman lisäaineetonta ja vähäsokerista glögiä (nam, luomuohjetta anyone?). Pienimuotoista shoppailua myös Radiokirppiksellä. Syömässä kävimme raakamestojen puutteessa parhaissa vaihtoehdoissa sekä Gopalissa että Foodiksessa. Foodiksen salaatit olivat muuten TOOSI isot, mutta huomasimme kyllä, että sitä pystyikin syömään hyvin paljon - koska se ei ollut luomua/niin ravinteikasta.

Tänään olisimme käyneet joogan jälkeen uudessa ravintola Kahvilla:ssa, jossa lounas valmistetaan luomupainotteisista raaka-aineista. Se ei valitettavasti ollut auki, joten vierailu jää toiseen kertaan. Olen kyllä kuullut paikasta paljon positiivista, etenkin uunibataatit ovat saaneet kehuja. Paikka sijaitsee Tammelassa ihan samoilla nurkilla Gopalin kanssa, eikä astangajoogakoulukaan ole kaukana. Hyvä paikka asua!

Liityin jokin aika sitten uudestaan myös Facebookiin "pienen" tauon jälkeen ja ilokseni huomasin hieman turhista sivupalkin mainoksista olevan jotain iloa. En ole vielä raaskinut ostaa piikkimattoa ekokaupoista tms. joissa sen hinta on 50-60€. Palkissa olevan mainoksen perusteella tilasin piikkimaton hintaan 20€ (+6€ postikulut). Piikkimatto tuntui ensi kokemuksilta todella rentouttavalta ja sitä saa kokeilla hoidoissani. Lue tästä lisää intialaisesta piikkimatosta, jota on siis käytetty tuhansia vuosia lukuisiin fyysisiin ja psyykkisiin jännitystiloihin, rentouttamiseen ja keho-mieli - yhteyden palauttamiseen.
Tämä asento on Danielan mukaan kuulemma suositeltava kipeälle alaselälle, eikä varmaan lonkillekaan tee huonoa. Joogan jäljiltä voi paikat mennä myös aika jumiin:) Lonkastani sen verran, kun joku kyseli siitä kommenteissa, että kävin jokin aika sitten kokeilemassa myös klassista osteopatiaa, mutta se ei auttanut (2 kerran jälkeen pitäisi olla jotain tuntemuksia). Nyt minulle taas tarjottiin eräs toinen mielenkiintoinen hoitokeino ja kirjoittelen siitä enemmän myöhemmin.

Ps. Danielan kuvan toppi radiokirppikseltä! Täältä mun kämpiltä ei tarvitse lähteä ilman pinkkiä tavaraa:) Ostin topin itselleni, mutta ei mahtunut! Eräs toinen uusi miespuoleinen ystäväni on maalannut kämppänsä yhden seinän vaalenapunaiseksi sen jälkeen kun kävi meillä (hoidossa) ja sanoin, että se sopii hänen kehotyypilleen. Häntä epäiltiin sen jälkeen homoksi. Aikamoista...

Pps. En ole saanut rahaa/tai muutakaan tässä postauksessa esitetyistä asioista!

21 kommenttia:

 1. Kiitos äärimmäisen mukavasta ja antoisasta viikonlopusta! Huippua seuraa ja huippuja aktiviteettjä! Kirjoittelen tosiaan pian hoidosta, joka oli mahtava - joskin seesamöljy näytti tykästyvän hiuksiini vähän liiaksikin... kuten kuvasta näkyykin =) Mutta mitäs pienistä ;)

  Foodiksen salaatista kuvittelin jaksavani max. kolmasosan vaikka kaikki meni, ja olisikin kiva tehdä samankokoinen mutta laadukkaampi salaatti ja katsoa, kuinka paljon sitten jaksaa syödä!

  Räisänen oli todellakin mielenkiintoinen ja inspiroiva persoona. Tulee siis varmasti olemaan mielenkiintoinen haastattelutuokio sitten myöhemmin :)

  Eiköhän me vedetä tämä vielä uusiksi:)

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoisen postauksen taas teit. :)
  Tuo piikkimatto lähti itse asiassa heti tilaukseen, olen jo jonkun aikaa itsekin etsinyt tota mattoa mutta hinnat ovat hirvittäneet. Tuolla nettisaitilla ei kyllä ole nuo matot hinnalla pilattuja..

  Mielenkiinnolla jään myös odottamaan mahdollista Räisäsen haastattelua tulevaisuudessa. Muutenkin olisi tosi mielenkiintoista kuulla mitä luennolla puhuttiin.

  Vielä postaustoivetta.. Olen kuullut että tietyillä jooga asanoilla olisi myös mahdollista hoitaa sairauksia kuten astmaa. Tiedätkö Heidi mitään tästä? Olisi tosi mielenkiintoista saada postausta aiheesta jos mahdollista. :)
  Itse olen kärsinyt astmasta nyt kymmenisen vuotta ja viimeisen vuoden aikana olen vasta herännyt ruokavalion ja yleisen olon kohentamiseen ja sen merkitykseen sairauden hoidossa. Tavoitteena olisi ainakin osittain päästä lääkkeistä eroon, mutta aika näyttää.

  Terkuin,
  Lotte

  VastaaPoista
 3. Voisin luetella muutamia asanoita, vaikken olekaan Heidi ;) Eli ainakin halasana (googlen kuvahaku auttaa!) vaikuttaa todella voimakkaasti hengityselimistön alueelle, ja sen sanotaan vaikuttavan myös astman paranemiseen suotuisasti - kuten myös salamba sarvangasanan (jonka sanotaan poistavan kaikki sairaudet!). Myös kurmasana parantaa keuhkojen toimintaa. Kylkiä venyttävät asanat kuten parshvottanasanat ja utthita trikonasanat ovat varmasti myös hyväksi :)

  VastaaPoista
 4. (Ja korjaan itseäni sen verran, että ei siis parsvhottanasana, vaan parsvhakonasana =))

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunis avustasi. :)

  VastaaPoista
 6. öh tota...joskus mietityttää onko tämä ituhippiblogi vai huippumalli haussa? Tässä on silmänruokaa enemmän kuin playboyssa, vaikka hetero olenkin.

  VastaaPoista
 7. ^ Mitä sitten odotit? Eikö itsestään huolehtivat nuoret naiset saa näyttää hyvältä ja omalta itseltään valokuvissa? :) Miksi kuvat eivät saisi olla silmänruokaa? Eikö se ole vain positiivista?

  Jotenkin arvasin, että joku kommentoi tuota Heidin piikkimattokuvaa tuohon sävyyn :D Omalla kohdallani olen huomannut, että fysioterapiakoulutuksen (eli kaiken puolialastomana kekkuloinnin) myötä olen alkanut pitämään ihmisen kehoa hyvin luonnollisena asiana, enkä sävähdä enää jos joku esiintyy kuvassaan toppi päällä tms. Toki pornahtavat kuvat ovat asia erikseen, mutta nämä ovat mielestäni kaukana sellaisista. En ymmärrä, mistä edes keksit ottaa tuon playboyn vertauskuvaksi :D

  VastaaPoista
 8. Tosiaan siinä piikkimatolla kannattaa pötkötellä ilman paitaa, jos haluaa muutakin efektiä kun reikäiset vaatteet ;) Oma mattoni on peräisin Prismasta ja hintaa oli alle kolmekymppiä.

  VastaaPoista
 9. Minä kysyin osteopaatilla käynnistäsi. 2 kertaa on aika vähän, pitkään vaivanneita vaivoja kun ei hetkessä keho paranna. Mulla vaati muistaakseni 7 kertaa ennen kuin alkoi arki olla kivutonta, tosin vaiva eri paikassa. Mutta osteopaatti otti koko kehon huomioon, toisin kuin fyssarit yms joilla olen juossut ainakin viimeiset 5 vuotta.

  Nan

  VastaaPoista
 10. Sabrina, yritin olla kohtelias. Ihmiset niin harvoin kertovat kohteliaisuuksia tässä maailmassa, joten siksi varmaan sinäkin kimpaannuit kuin epäilit ystävällisen kommentin takana olevan "jotain mätää" ja näit sen negatiivisessa valossa.

  Maailma on aika ankea paikka, jos ihmisten ystävällisyys käännetään heitä vastaan.

  Niin, ja olen itsekin itsestäni huolehtiva viehättävä nuorehko (tosin muutaman vuoden tämän blogin pitäjää vanhempi) nainen.

  VastaaPoista
 11. Lotte: Asanavastaukseen kiitos Danielalle. Räisäsen astangajoogakirjassa kerrotaan perinpohjin eri asanoiden vaikutukset kehossa, joten suosittelen sitä kaikille.

  Astmaan voi vaikuttaa paljonkin puhtaammalla ruokavaliolla ja ties mihin muuhun!

  Sabrina: Samaa mieltä! Itsekin työskentelen lähes alastoman ihmiskehon kanssa ja se on maailman luonnollisinta. Mutta :)

  Anonyymi: Jes, Paidan kanssa ei oikein edes itselläni tunnu mitään. Siksi vain toppi päällä.

  Nan: Tiedän. Hoitaja sanoi kyllä, että joitain vaikutuksia pitäisi olla 2 kerran jälkeen ja on jotenkin tosi vaikea sitoutua pitkäaikaisiin hoitoihin ainakin tässä tilanteessa. Menen intuition mukaan tässäkin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta taas! Olen itse testannut tuota piikkimattoa jossain messuilla, mutta hinnan ja osittain epäilevän mielenkin takia jäi ostamatta. Nyt alkaa olla vakuuttuneempi olo joten ei kun piikkimaton ostoon! Todellakin, täälläkin reistailevat sekä alaselkä että lonkka, jospa tämä auttaisi. Olkapää nyt parempi, liekö MSM-jauheen ansiota :).

  VastaaPoista
 14. Heidi: hienoa, että alastomuus on (myös sinun) mielestäsi luonnollista, mutta kuten tiedät, tuo alastomuuden luonnollisuus asiana ei liity antamaani kohteliaisuuteen mitenkään. Kauniita tyttöjä silti olette, ainakin fyysisesti. Mutta.

  Nykyään melkein aina kun tulen kurkkaamaan tänne, täällä on jotain negatiivista tai jotain mistä tulee ankea fiilis :/

  VastaaPoista
 15. Ai, mun mielestä täällä blogissa on ollut tosi hyvä fiilis:) Kiitos kohteliaisuudestasi, itse otin sen positiivisena, mutta sanomiset voi käsittää helposti niin väärin...

  VastaaPoista
 16. Piikkimattoja saa ihan lähimarketista hintaan 19,90, ei tarvitse suotta tilailla ja maksella postituskuluja.

  VastaaPoista
 17. itsekin olisin tulkinnut tuon jennin sanomisen negatiiviseksi. johtuu varmaan siitä, että täällä virtuaalimaailmassa on tottunut siihen, että vitsit alleviivataan käyttämällä hymiöitä. jos ei ole hymiöitä, on vaikea tietää millä äänensävyllä jutut olisi sanottu.
  huono puoli netissä, väärinkäsityksiä syntyy helposti. ihminen puhuu kuitenkin niin paljon myös kehonkielellään ja äänensävyillä :)

  VastaaPoista
 18. Onko tuon piikkimaton piikit kunnolla terävät? Kokeilin jonkin Saiturinpörssin halpismaton piikkejä ja ne olivat TOSI tylsiä verrattuna esim joogakaupan kalliimpiin mattoihin. Kiinnostaisi tietää, kannattaako tilata tuolta nettisivulta, olisi nimittäin aika mainio joululahja kaikille niskakipuisille perheenjäsenilleni :)

  VastaaPoista
 19. Outi: On joo terävät kun on suoraan ihoa vasten. Enpä tiedä mikä sen kalliimman hinnan tekee...Lähimarketin matoista en tiedä, mistäköhän marketeistä niitä saa?

  VastaaPoista
 20. Noista Piikkimatoista hieman tarkempaa infoa. Omien kokemusteni ja testaukseni perusteella mm Citymarketeissa ja erilaisissa jooga-yms liikkeissä myytävät matot, joissa on liimattuina sellaisia pyöreitä "tarrahärpäkkeitä", joissa söpöjä pieni piikkejä - ovat suoraan sanoen onnettomia rimpuloita.
  Ei voida puhua saman päivänäkään, jos verrataan esim piikkimatto.fi myytäviin Ruotsalaisin Piikkimattoihin. Näiden mattojen piikit, niiden kovuus, muoto ja sitä kautta hoitotuntemuksen laatu on jotain ihan eri luokkaa... :) Lisäksi tällaisia mattoja löyyty erilaisina kovuusasteina erilaisille käyttäjille, ja jopa jalkapiikkimattokin (joka tälläkin hetkellä tuossa jalkapohjiani hivelee ... ;)).
  Itse olen siis hieman "isompikokoinen" käyttäjä (188 cm, n 112 kg, atleettinen rakenne, pitkä kamppailulajitausta erilaisine kovetus-ja kivunhallintaharjoituksineen jne)ja testannut kaikkia myytävänä olevia malleja. Omista valikoimistani löytyy niin Classic kuin Combi yhdistelmämattokin. Usein haluan nimittäin laajemman kuin pelkän selän käsittelyn, ja silloin selän alle menee Classic malli, jossa siis kovat piikit, ja herkemmän takapuolen/takareisien alle sopii erinomaisesti Combi mallin pehmeämmät piikit, ja säärien/pohkeiden alle kovemmat piikit.
  Voin toki puhua vain omien kokemusteni perusteella, mutta uskon asialla oleven merkitystä myös keveyemmillekin käyttäjille.
  Minun viestini ja ohjeeni maton ostajalle on siis. "Älkää hyvät ihmiset haaskatko rahojanne mihinkään halpaan rimpulaan, vaan ostakaa kerralla kunnon matto itsellenne! Siitä on varmasti pitkällä tähtäimellä enemmän iloa teille... :)."
  Yst terveisin Juhina

  VastaaPoista
 21. Aijai, Petri Raisanen, olen kade! Itsekin olen astangina kaynyt joskus Petrin tunnilla, mutta alkeiskurssin kavin Juhalla, joka oli todella hyva. Nyt olen ollut ilman astangajoogaa monta vuotta (Intiassa se on todella kallista) ja sita on ikava!!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...