Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

4.12.2009

Chakrat, Kirsi, jooga ja 3 miestä viikossa

Huh huh. Aikamoista elämää täällä on taas vietetty. Blogiaiheeni hyppelevät "henkisistä" jutuista superfoodeihin, väreistä ja eläimistä treenaamiseen, mutta kaikkein olennaisinta on se jatkuva muutos muutos ja muutos - ja uusi, parempi ja laadukkaampi elämä. Mitäköhän sekasoppaa tästäkin tekstistä tulee?

Olen saanut viime päivinä pääni täyteen muutokseeni liittyvää teoriaa. Ymmärrän nyt loistavasti, mistä tässä koko hommassa on kyse (tai ymmärrän tällä hetkellä=)). Ehkäpä kirjoitan siitä tarkemmin jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä koitan sulatella tätä valtavaa, älyttömän mielenkiintoista tietomäärää ja samalla opiskella ja ymmärtää lisää. Toisaalta myös annan liian aivotyöskentelyn olla ja nauttia elämästä täysillä, kaikkea ei ehkä tarvitsekaan ymmärtää ja liika teoria voi päinvastoin hidastaa esim. chakrojen aukeamista.

Ayurvedahoidossa stimuloidaan marmapisteitä, jotka siis ovat vyöhyketerapian ja akupisteiden vastineita. Marmapisteet ovat nadien päätepisteitä, jotka johtavat elimeen, doshaan tai kehon toimintaan sekä chakroihin, joiden auki/kiinni oleminen liittyy tietoisuuteemme. Mielenkiintoinen chakra-testi voi kertoa jotain tästä mystisestä "tietoisuudesta" ja omasta tasostasi. Testaappa siis jälleen itsesi! Ayurvedahoidossa pyöritellään marmoja ja autetaan tukkoista energiaa pääsemään ulos. Myös jooga-asanat tekevät samaa puhdistustyötä.

Joogasta olen kirjoitellut aiemmin hieman tässä. Aloitin säännöllisen joogan vasta keväällä ja kesästä lähtien siitä tuli lähes joka-aamuinen harjoitus (automaattisesti - ei mitenkään pinnistäen). Kroppani oikein siis haluaa ja pyytää sitä. Jooga on erinomainen harjoitusmuoto, jota suosittelen kaikille kehotyypeille. Ravintokurssioppilaani Kirsi Rantokin joogaa. Kirsi siirsi bloginsa bloggerin puolelle, joten nyt KLIK lukijalistalle tästä ja lukemaan myös hänen matkastaan.


Kirsi on siis uusi ystäväni ja olen menossa toisen uuden ystäväni kanssa viikonloppuna Petri Räisäsen! astangajoogan alkeismysore-kurssille ja ehkä kuvataan sen jälkeen pari videotakin!


Petri Räisänen

Elämä on tosiaan tällä hetkellä leikkiä. Yksinäisyys on aika tuntematon käsite. Kaikki sujuu itsestään ja toiveeni näyttävät totetuvan - pienellä viiveellä tosin. Entisessä elämässä pystyin vain haaveilemaan tästä - ja nyt se on totta! Toivoin esim. sitä, että minulla olisi miespuoleisia ystäviä - ja nyt tunnustus: Vieressäni on nukkunut 3 eri miestä viikon sisään!!!! Ja tarkennukseksi vielä, että nämä miehet ovat ystäviä. Entiseen, konservatiiviseen ajatusmalliin kuuluu, että vieraat nukutetaan sohvalle, mutta tässä maailmankuvassa on maailman luonnollisinta nukkua lähekkäin samassa sängyssä ja jutella ja valvoa ihan liian myöhään! :) :)

Ps. Eräs yövieraistani voi paljastua teille lähiaikoina muutaman videon muodossa omassa blogissaan:)

11 kommenttia:

 1. Suotta turhaan tarkentelemaan, eikös se ole myös vanhoja konservatiivisia arvoja, ettei saisi peuhailla useampien ihmisten kanssa :) Mutta jatka samaan malliin vaan!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hienolta!

  Satuin samaan aikaan Runsaudensarveen kanssasi tänään, mutten tohtinut tervehtiä tai kiittää mielenkiintoisesta blogista. Tai sanoa, että näytit upealta.

  Ostin samalla elämäni ensimmäisen macajauhepussukan. Kiitos vielä kaikesta inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 3. nauti joogakurssista täysin rinnoin, petri on valovoimainen ja miltei ainut joogaope jonka aamumysoressa tytöillä on ripsaria :)

  VastaaPoista
 4. Täytyy sanoa että seuraan blogiasi suurella mielenkiinnolla, vaikken sitä kauaa olekaan vielä tutkaillut. Alkaa itseäänkin kiinnostaa jonkinlainen uudistuminen tai jotain kun tuntuu että on koko ajan vain ihan solmussa...

  VastaaPoista
 5. Oli kiva lukea postauksesi - taas!
  Ja voin vain arvata, kuka luonasi on ollut ;-)

  VastaaPoista
 6. Mitäs tälle Rikulle on tapahtunut?

  VastaaPoista
 7. Heh, hauskoja kommentteja:) Tässä eletään nyt yksin, mutta olo on kaikkea muuta kuin yksin...

  VastaaPoista
 8. Heidi muuten, kävitkö osteopaatilla ja koitko että se auttoi sun lonkkavaivoihin?

  Nan

  VastaaPoista
 9. oi, mä oon niin kade tosta räisäsen kurssista! :) vähänkö siistii ois, jos saisit haastateltuu sitä sun blogiis ;) *vinkvink* se on just puhunut haastiksissa joogan lisäks mm. siitä, kuinka se osaa tehdä hyvii elävän ravinnon mehuja :P mua itteeni kiinnostaa siinä tyypissä joogan ja punkin yhdistyminen :)

  muuten oonkohan mä sillä yhdellä listalle? en oo huomannut, että ois tullut mitään viestiä. tai sitten niitä ei vain tule niin tiuhaan.

  oon ehkä tästä kirjoittanutkin, mutta tuuhan joskus vaikka turun ruohonjuureen :)

  violetti

  VastaaPoista
 10. Hei Heidi! Löysin blogisi ihan vasta, ja haluaisin aloittaa lukemisen alusta saakka jotta saisin kuvan "matkastasi". Tämä toivomuksena vain - oletko koskaan ajatellut, että voisit ottaa käyttöön arkisto-toiminnon, niin lukijat voisivat lukea blogiasi kronologisessa järjestyksessä? :) Itse pääsin alkupostaukseen kiinni, kun aavistelin, että kohdassa "minä" sijaitsee aloitus. Sieltä sitten klikkailin aina "uudempi teksti", mutta jossakin vaiheessa (postaus "10 askelta" tökkäsi, enkä päässyt eteenpäin. Olisi hienoa, jos tällaisen muutoksen haluausit tehdä. :)

  Kiitos mahtavasta blogista! Tulen viihtymään sen parissa taatusti!

  VastaaPoista
 11. hanne-lotta: Kiitos, ihanaa. Minulle saa aina tulla juttelemaan ja se on enemmän kuin mieluista:)

  violetti: Haastattelu toivottavasti joskus tulossa, tarkistan sun lista-asian

  Anonyymi: Laitoin palkkiin arkiston, jossa kaikki kuukaudet, toivottavasti auttaa! tervetuloa lukijaksi:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...