Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.11.2009

Tuotetestauksia

Olisiko aika kirjoittaa hieman kevyemmästä aiheista? Huomaan huvittuneena lukijamääräni suhaavan eteen- ja taaksepäin. Viime aikaiset postaukseni ovat saaneet närkästyjät kommentoimaan blogini tyylin muutosta. Koska blogini varmaan suurin yleinen teema on "muutos" , joten on varmaan odotettavaa ja ymmärrettävää, että kirjoitusteni aihealueet sekä tyylini ja jopa asenteeni vaihtuvat. Kaikella muutoksella on yleensä kaksi puolta - hyvä ja huono. Kun toinen ovi avautuu - toinen sulkeutuu. Toiset tykkää, toiset ei. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä varsinkaan joka jutulla. Jos haluat "kapinoida" ja lopettaa julkisen lukemisen (luet kuitenkin salaa anonyymina) et valitettavasti ole mukana arvonnoissa (tällä hetkellä enää 3 lukijaa lukulistalle oikealle niin paketti menee arvontaan) Myös juttutoiveita saa edelleen esittää, joten sinulla on suuri mahdollisuus vaikuttaa myös siihen, mitä haluat lukea.

Postailin aiemmin syksyllä luonnonkosmetiikasta. Nyt kerron hieman tarkemmin tuotekokeilustani ja päivitystä ihoni kunnosta.

Ecodealista tilaamistani tuotteista olen testannut sekä tätä Oliv-sarjaa että Pur Aloe -sarjaa. Molempien sarjojen puhdistusmaidot ovat tuntuneet hyviltä. Kosmetiikasta olen käyttänyt sekä Dr.Hauschkan että Santen meikkejä. Nyt tilasin myös Santen volume-shampoon sekä hoitoaineen ja ensipesun jälkeen tuntuivat myös hyviltä. Semmoisen huomion olen tehnyt viime aikoina luonnonshampoiden suhteen, että hiukset tuntuvat hieman rasvaisemmilta kuin ennen - eli tuntuu, että pitäisi pestä useammin, vaikka en hikoile. Kyse voi olla myös detoxista tai vääristä tuotteista, tämä Aloe-sarjan shampoo ei ehkä ole paras juuri minulle.

Dödöistä Acorellen Ruusu on ollut tähän mennessä pitävin, vaikka tuntuu, että hikoilu vaan vähenee päivä päivältä. Hikitreenikokemuksista en osaa sanoa, mikä pitää, valitettavasti:) Acorellella on myös parfyymisarja, josta minulla on monia testereitä koekäytössä. Tässä lisätietoa kyseisistä parfyymeista, joista kerron lisää testattuani niitä. Onko olemassa muita luonnonmukaisia parfyymeita/hajuvesia? Kuulisin mielelläni kokemuksia.

Olen ollut hajuvesittä nyt ainakin keväästä lähtien ja onko muilla itseään jollain tasoa puhdistavilla vastaavia kokemuksia siitä, kuinka voimakkaille ja ärtsyille normi hajuvedet tuoksuvat? Toivottavasti, koska tämähän kertoo vaan siitä, kuinka aistisi alkavat toimimaan paremmin. Jos suihkit vielä näitä normaaleja kemikaalipommeja, suihki niitä ihon sijaan edes vaatteisiin tai hiuksiin? En haluaisi ajatella kuinka paljon Hugon Womania muhii vielä maksasoluissani:)


Luonnonmukaisempi hajuvesi on myös hyvä joululahjavinkki tietenkin kaikkien muiden luonnonmukaisten tuotteiden sekä tietysti hoitojeni kanssa. Pitänee väsätä kunnon listaus eettisemmistä ja ekologisimmista joululahjavinkeistä vai jätetäänkö se Daily Ekolle?

Kimberly Snyderin "Solution" on ollut myös päivittäisessä käytössä näköjään nyt reilun kuukauden. Ihoni on kyllä huomattavasti parantunut ja pehmentynyt kuukaudessa, näpyt ovat vähentyneet, mutta on mahdoton sanoa yksittäistä tekijää, mikä asiaan on vaikuttanut. Kyse voi olla normaalista detox-vaiheesta, ruokavalion rikastamisesta/muuttamisesta/puhdistamisesta, uusista kasvojenhoitotuotteista, luonnonmeikeistä, joogasta, meditaatiosta jne tai todennäköisemmin - kaikista yhdessä.

Olen huomannut n. 90%:lla asiakkaistani olevan kuivahko iho. Kiinnostuneille tiedoksi, että myös n. 80% asiakkaistani on enemmän tai vähemmän Vatatyyppejä, johtuneeko sitten muutosten syksystä, yleisestä levottomuudesta vai vatojen yleisestä innokkuudesta kokeilla kaikkea uutta (=hoitojani). Vatalle on kuitenkin ominaista kuiva iho ja suosittelenkin ihon säännöllistä öljyämistä mielellään päivittäin tai ainakin muutaman kerran viikossa. Vatalle hyvä öljy on seesamiöljy tai sitten Ayurvedinen tyyppiöljy, jossa on sekoituksia eri yrteistä.

Itse olen menossa siihen suuntaan, että ihonhoitotuotteet olisi hyvä olla mahdollisimman luonnollisia ja jopa itse tehtyjä. Daily Eko näyttää tässäkin hyvää mallia. Todistin myös viimeisimmässä hoidossani varmasti parhaimmassa kunnossa olevaa ihoa ikinä. Kyseessä oli miespuolinen henkilö, jonka ruokavalio on sanoisinko - ei ihan perinteisimmästä päästä. Ihonhoitotuotteena hänellä on silloin tällöin kookosöljy ja kaakaovoi. Kaikkein suurin vaikutus ihoosi on epäilemättä sillä, mitä sisääsi laitat ja sillä, mitä ulkoisesti et laita:)

Muista tuotteista myös Aloe Vera-juoma on maistunut joka aamu ja mielestäni hyvältä tuntunut. Erityisen tyytyväinen olen näihin pyykinpesutyynyihin, jotka mielestäni puhdistaa paremmin kuin pesupähkinät.Tämä kuva ei ole ihan tuore, mutta laitoin sen ihan randomilla, kun en ole hetkeen itseäni kuvannut. Kuva on parin vuoden takaa ja hiukseni ovat värjätyt astetta tummemmiksi. Olen kasvattanut nyt ihan oman värin takaisin (muutama vaalea jämäraita jäljellä), enkä aio enää ikinä värjätä ainakaan normiväreillä. Voin sanoa, että teininä tuli sitten leikittyä vetyperoksidin kanssa ihan tarpeeksi kun suhasi blondin ja mustan välillä. Noot Hoot!

Mutta: Olisi kiva kuulla myös ekokampaamoista- ja hiusväreistä enemmän!

ps. Kehokoostumusjuttu siirtynee toistaiseksi minusta johtumattomista syistä. Siitä siis toivon mukaan ensi viikolla lisää.

18 kommenttia:

 1. Itseänikin kiinnostaisi hieman shampoot sillä tuo Urtekramin laventeli shamppoo on juuri loppumassa ja mielelläni vaihtaisin johonkin toiseen. Pitäisi tosin tehdä tutkimustyötä hieman mutta enpä ole kerennyt. :( Öljyistä puheenollen, maarianohdake hoitaa kuulemma hiuspintaa aika loistavasti. :)

  VastaaPoista
 2. Nuo hajuvedet on alkaneet ärsyttää itseäni siitä lähtien kun lopetin itse niiden säännöllisen käytön. Eli ei minulla ainakaan liittynyt mihinkään "puhdistautumiseen".

  Itselläni on pieni ongelma tuo hikoilun suhteen. Olen aina kovasti hikoillut kainaloista. Hermostuneena myös käteni ja jalkanikin hikoavat vaikka yleensä palelenkin helposti. Välillä kainaloista ihan valuu hikeä jos on löysä paita päällä joka ei ime. Inhottava vaiva pienellä tytöllä:( Onneksi työni ei vaadi hienoja vaatteita joita pitäisi varoa. Hiki ei myöskään haise jos ihoni on puhdas, eli päivittäin joudun peseytymään. Normidödöjä käyttäessäni riitti pari kertaa viikossa dödön sipaisu kainloon, ei tarvinnut peseytyä joka päivä, mutta kainaloni ärtyivät jokaiseen kaupan dödöön, mukaanlukien Utekramin kristallidödö. Tilasin deodoranttikiven Janronilta ja nyt ei enää kainalot kutise! Dödö pitää ihan yhtä hyvin tai huonosti kuin aikaisemminkin käytämäni, jotka nekään ei hermohikoilua poistaneet, vain pesun tarpeen. Luulen että hien hajukin liittyy jotenkin hormoneihin ja siihen mitä syö. Kuukautiskierron olen ainakin huomannut vaikuttavan, ja tosi proteiinipitoisen ruuan...

  Minulla oli ennen mielestäni kasvoilla rasvainen iho. Käytin joka päivä meikkiä ja pesin kasvoni naistenlehtien ohjeiden mukaan. Jossain vaiheessa laiskistuin meikkaamaan, ja lomalla kasvojen pesukin unohtui. Nykyisin pesen kasvoni vain meikkiä käytettyäni, muuten pesu tapahtuu suihkussa. Oliiviöljyä käytän ihovoiteena, ja on tosi hyvin toiminut. Riittoisaa kamaa, ja samasta pullosta voi ottaa sitten ruuanlaitton myös. Nyt iho on mattapintainen ja kuivahko. Saa nähdä miten kasvojen iho muuttuu kun lopetin e-pillerien käytön vajaa viikko sitten. Odottelen hormonitoiminnan tasaantumista ja yritän kestää.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en kestä enää tavallisten hajuvesien tuoksuja ollenkaan, en ole kestänyt sen jälkeen kun lopetin niiden käytön. Vaihdoin kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan noin vuosi sitten. En kuitenkaan silloin vaihtanut ruokavaliotani vielä, joten en tiedä miten tuo puhdistumisjuttu siihen liittyy... Tavalliset tuoksut vaan tuoksuu ihan kammottavan vahvoille ja keinotekoisille.

  VastaaPoista
 4. Heidi, luit ajatukseni, sillä tuo ekojoululahja-asia on pyörinyt mielessäni jo kauan! :)

  Lisää ihonhoitotuotteiden ruotimista on tiedossa lähiaikoina. Ainakin ostamani palashampoon toimivuudesta ajattelin raportoida (ensikokeilun perusteella ihan huippukamaa!!!), samoin kookosöljyn toimivuudesta dödönä.

  Itsellänikin on menossa tuo värjäyksen poiskasvatteluprosessi. Onneksi ei koskaan ole tullut tehtyä mitään tosiradikaaleja värjäilyjä, joten en joudu tappelemaan minkään hirveän silmiinpistävän juurikasvun kanssa. Enää ei kyllä värjäily houkuttele pätkän vertaa :)

  VastaaPoista
 5. Tuli mieleen mainitsemistasi ekologisista ja eettisistä joululahjaideoista. Mielestäni paras vaihtoehto on KUA:n erilaiset joululahjat (kehitysmaihin vuohia, koulupukuja jne. tiedätte varmaan), se on materialismia vastaan ja taatusti tuo hyvän joulumielen. Itse ainakin aion lahjoittaa kaikille aikuisille ystävilleni näitä, lapsille sitten kestäviä leluja. Myös kehitysmaatuotteita lahjakorissa on hyvä idea, jos haluaa antaa materiaa :)

  VastaaPoista
 6. Hikoilusta ja dödöstä:

  Aikaisemmin join kahvia, kainalot hikoilivat "normaalin" runsaasti. Lopetin kahvinjuonnin, myös hikoilu loppui. Myös maidon juonnin jälkeen hikoilureaktio on vähentynyt. En tosin osaa selittää miksi, mutta on kuitenkin. Erittäin toimiva dödö löytyy tuolta -> http://www.deodoranttikivi.net/

  Nyt kun oikein tarkemmin mietin, en ole ainakaan puoleen vuoteen kärsinyt hikoilusta lähes laisinkaan. Tai siis toki urheillessa hikeä muodostuu, mutta "puhtaiden" ruokailutottumusten ansiosta tympeää perinteisen hien hajua ei muodosto lainkaan. Mutta tuo deodoranttikivi on itselläni toiminut erinomaisella tavalla!

  VastaaPoista
 7. Kiitos hyvästä blogista, olen sitä lueskellut jo jonkun aikaa. Ensimmäistä kertaa kommentoin, kun aiheesta on omaakin kokemusta. Olen käyttänyt mainitsemiasi Santen shampoita kesästä asti. Aluksi hiukset tosiaan tuntuivat rasvaisilta, jouduin pesemään joka päivä. Tämä meni kuitenkin ohitse, nykyään pesu joka kolmas päivä riittää. Ns. tavallisilla shampoilla jouduin pesemään hiukset joka toinen päivä. Hiukset eivät myöskään mene littanaksi piponkaan kanssa yhtä helposti kuin aiemmin.

  Toinen hyvä tuote on ollut Laveran ripsiväri
  http://www.lavera.fi/tuotteet/product_details.php?p=195, joka ei ole ärsyttänyt herkkiä silmiäni.

  3 poikaani käyttävät nykyään Urtekramin lastenshampoota. He ovat käyttäneet sitä ilman nurinaa, joten shampoo ei ainakaan kirvele. Muista ominaisuuksista en osaa sanoa, heidän sentin pituisiset hiuksensa näyttävän aina samanlaisilta.

  Urtekramin No Perfume Body Lotion (nykyään Prismassakin myynnissä) on todella hyvä. Poikani atooppinen iho on pysynyt sen avulla kurissa, ja myös oma kuiva ihoni on lopettanut kutinan.

  Tulipa pitkä kommentti, aihe on lähellä sydäntäni. Erityisesti lasten käyttämät tuotteet katson nykyään tarkkaan.

  VastaaPoista
 8. Mulla on myös hakusessa hyvä shampoo. Olen kokeillut monia luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta täydellistä shampoota ei ole vielä löytynyt.
  Tykkäisin käyttää shampoopaloja, koska niistä ei synny muovipurkkijätettä, mutta niistä tuntuu aina jäävän hiuksiin tahmaa. Yleensä 1-2 peräkkäistä pesukertaa on ok, mutta sitten on pakko pestä jollain tavallisella shampoolla, että saa tahman pois.

  VastaaPoista
 9. Hei tai-tai, suosittelen lämpimästi Lushin shampoota. En tiedä onko ihan täysin luomuekohippishampoo, mutta ainakin Lushin shampoopaloista "ultimate shine" nimistä palaa suosittelen!

  Pesee kunnolla, ei kuivata, eikä todellakaan jätä mitään tahmoja hiuksiin. Hiukset pysyvät myös puhtaamman tuntuisena pidempään, kuin jollain perus-shampoolla.

  hmm, voisin itsekin käsitellä tätä kosmetiikka-asiaa blogissani..

  VastaaPoista
 10. mulla on harkinnassa tuo solution. mulla on kyllä kotona vielä parii luonnonkosmetiikkanaamarasvaa, jotka ois fiksuu käyttää loppuun. niin ja manteliöljy. tietty pitää muistaa toi ruokavalion fiksaaminen pikku hiljaa :) ei se iho tai ihminen yleensäkään loista pelkillä naamarasvoilla tai upeilla kuteilla.

  onko solutionin tilaaminen helppoa ja mitä se nyt maksokaan? mua aina jänskää ulkomailta tilaaminen, koska en harrasta sitä juurikaan. onko riittoisa purkki eli kuinka paljon sulla on kulunut tuotetta reilussa kuukaudessa?

  osaatkohan (tai mä luotan, että osaat :)) heittää jonkinlaista vinkkiä pintakuivan ihon hoitoon. rasvaan laadukkailla tuotteilla (lavera, weleda, kp. öljyt eli manteli, oliivi ja pellava sekä luomukookosrasvalla) naaman ainakin pari kertaa päivässä. tuntuu, että se ei riitä. rasvaa syön kyllä vaihtelevasti, mutta keskimäärin en mitenkään vähän tai säästellen. rasvan laatu on keskimäärin kiitettävä (kp. öljyt, siemenet, avokadot, pähkinät...) vai pitäskö sitä vaan käyttää yhtä tuotetta. välillä iskee tuotehamsterius... "No, kun Ruohonjuuressa ja luontaistuotekaupoissa (ja vastaavissa) on kaikkea ihanaa, ja jos on rahaa, ni pitää ostaa..."

  violetti

  VastaaPoista
 11. Oon käyttänyt jo jonkun aikaa Urtekramin Rhassoul-shampoota, ja se on kyl toiminu ihan hyvin, mut seuraavaks -kunhan vaan saan käytettyy noi vanhat alta pois- lähtee testiin ihan puhdas savi, jota voi käyttää shampoona ja suihkusaippuana. Kerran oon kokeillut sitä jo kasvonaamiona, ja se jätti ihon ihan mielettömän ihanaks ja kirkkaaks. ...voin huikkailla täällä sit et millai toimii, kunhan on vähän enemmän kokemusta...:)

  Kookosöljy on mun kaunudenhoidon kulmakivi: kropan ja kasvojen kosteutus, meikinpoisto, histen hoito- ja tehohoitoaineena, kuorinta-aineena (sokeria joukkoon) ja naamioden pohjana (sekotettuna raakakaakaoon, saveen... oikeestaan mihin vaan, mitä kaapista sattuu löytymään). Ainoo missä ei oo toiminu odotetulla tavalla on dödönä; voi olla että toimis näin viilempinä aikoina, mut kesällä petti ikävästi pariin otteeseen. Silläkin voi tietty olla vaikutusta etten malttanu totuttaa ihoo kauheen pitkäjänteisesti, vaan välillä käytiin sit muita dödöjä, kunnen uskaltanu riskeerata... Ostin reissussa ollessani sen Biothermin ekodeon, ja se oli kyllä ihan positiivinen yllätys (mulla oli vähä ennakkoluuloja, myönnän:D) -tosi raikas!

  Kookoksen rinnalla mulla on jytympänä rasvana vielä Melvitan sheavoi, jota käytän lähinnä käytännön syistä (mukavampi kuljettaa käsilaukussa kiinteitä aineita) käsirasvana ja kynsinauhoille, ja se on myös ihana jalkarasvana.

  Tuoksuna käytän kunhan vaan muistan/jaksan/viittin L'oocitanen Cherry Blossom:ia: ihanan mieto ja kevyt tuoksu. En vaan oo päivittäin tuoksua käyttävää tyyppiä, mieluummin sit "säästää" johonkin "erityistilanteisiin"...

  Ihana fiilis, kun pärjää minimaalisella purkkimäärällä ja iho voi paremmin ku koskaan. Vaiks oonkin löytänyt itelleni toimivan kokonaisuuden, oon silti aatellut kysellä joskos sais käyttää koulun labraluokkaa omien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistukseen (opiskelen kauneudenhoitoalalla, ja koululla ois ihan loistotilat ja -laitteet tuohon hommaan)...:D

  *m*

  VastaaPoista
 12. Hajuvesistä ensin: Kyllä itseänikin voimakkaat hajut ovat ärsyttäneet ennen "puhdistautumista", mutta nyt sen eron huomaa selkeäsi ja kaikki keinotekoiset tuoksut ihan kaikista pesuaineista hajuvesiin tuntuvat todella voimakkailta. Tiedän myös vähemmän herkkiä henkilöitä, jotka suihkivat vahvoja tuoksuja huolettomasti..hyh.

  Hikoilusta: NIinhän se on, että ilman dödöjä on ennenkin pärjätty ja sekin bisnes on kehittynyt ihmiskunnan rapisuttaessa ruokavaliotaan. Puhdas ruoka - puhdas iho. Toki hormonit jne. vaikuttavat myös jonkin verran.

  Pirta: Juu, Santesta kerron kanssa lisää kokemusten kerryttyä. Lasten kannalta aihe on erittäin tärkeä. Kiva kun tykkäät plogista!

  Ritu: Kiitos kokemustesi jakamisesta!

  violetti: Ainakin loppukesästä Solutionia sai tilattua netistä vaan Usan sisällä ja ehkä Kanadaan. Katsopa sivuilta onko tilanne muuttunut. Tuttuni toi minulle Jenkeistä sen. Tuo rasvauksesi määrä on mielestäni aika suuri. Kehotyyppitestistä voisi löytyä vinkkiä, mikä öljy sopisi parhaiten. Kannattaa ehkä kokeilla yhtä kerralla ja katsoa miten se vaikuttaa? Toki se sisäinen ravinto vaikuttaa paljon. Seesamiöljy on hyvä kuivalle iholle.

  m: Ihanaa, kun jaksaisi itsekin panostaa asiaan. Et haluaisi perustaa kauneudenhoitoblogia, jossa kertoisit enemmän ja respetejä :)

  VastaaPoista
 13. Itse käytän hiustenpesuun yleensä Sitrionellan shampoopalaa, jolla pesen hiukset n. kerran viikossa. Muilla kerroilla käytän pelkkää vettä. Oman kokemukseni mukaan hiustenpesuvälin pidentäminen on todella kannattanut. Kyllähän ne toki tuntuu erilaisilta kuin jos joka päivä shampoolla pesisi, mutta ei silti likaisilta. Paksuuttakin on tullut varmaan tuplasti lisää, ja päänahka voi paremmin. Ihanan hoitoaineen saa muuten sekoittamalla ihan vähän kookosöljyä, lasillinen kamomillateetä, ruokalusikallinen omenaviinietikkaa ja sitruunaa. Kamomillahan sopii vaaleille hiuksille, mutta tuskin siitä tummatkaan hiukset vaurioituu, tai sitten tummahiuksiset kokeilla sen tilalla jotain muuta. Mutta jokatapauksessa, tuo on kyllä parasta mitä olen ikinä hiuksiini laittanut :)

  Kosteusvoiteena käytän Cocovin laventeli-kamomillaa, enkä ole muuta tarvinnut. Eikä tuotakaan kovin paljoa ole tarvinnut kun muistaa syödä järkevästi.

  VastaaPoista
 14. hei!
  jain miettimaan millainenhan oli taman miehen kummallinen ruokavalio, kun et kertonut tekstissa siita enempaa!!
  voisitko viela lisata jotain siita!

  nette

  VastaaPoista
 15. nette: Sanoisinko äärimmäisen tehokas. Mahdollisimman ravinnepitoista ruokaa, paljon "superfoodeja" eikä juuri mitään "ylimääräistä". Juomana lähdevesi (itse haettu)

  Itsellänikin siihen siis vielä paljonkin matkaa...

  VastaaPoista
 16. Täällä yksi lisää siihen sakkiin, jolla on nykyään vaikeuksia "tavallisten" hajuvesien ja ylipäätään hajusteiden kanssa. Astmani sietää kyllä kohtuuhyvin luonnollisia aromaattisia öljyjä, joitakin jopa aika voimakkaina, mutta esim. joku Lorealin shampoo on täysin mahdoton. Normihajuvesiä en ole uskaltanut edes koittaa pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 17. Heidi, mitä kosmetiikkamerkkiä käytät iholla a hiuksissa nykyään? :)

  VastaaPoista
 18. Ihoni puhdistan Primaveralla, silmämeikin (silloin kun käytän) kookosöljyllä, kasvovoiteet vaihtelevat, luomua kuitenkin, hiukset Argitalin savishamboo+hoitoaine (ihan must) ja muutaman kerran nviikossa Meinebase emäksinen suolakuorinta kasvoille. Kookosöljyä+ayurvedisia öljyjä myös iholle...

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...