Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.11.2009

Superfood Pikkujoulut Treella Ke!


Muistakaahan ilmaantua Super-lumi-pakuri-Tarzan-Olan luennolle keskiviikkona!!! Klikkaa mainosta, niin saat lisätietoja halutessasi.

En tiedä, onko tämä vain oma fiilikseni, mutta tuntuu, että Ollin jutut ovat ja postaukset ovat menneet entistä paremmiksi viime aikoina. Ihan oikeasti! Ei vaan tuo linkkaamani, vaan yleisesti tuntuu, että jätkä vain fiksuuntuu entisestään ja osaa ottaa menestyksensä nöyrästi vastaa kirjoittamalla pelkkää asiaa!

Tulkaa siis paikan päälle näkemään liveTarzan ja ennen kaikkea - VIIHTYMÄÄN!

Nähdään siellä:)

Lukaiskaa myös ystäväni superfood-guru Jaakon kampanja, joka on voimassa vielä tähän iltaan asti. Tsekkaa!

26 kommenttia:

 1. No tottakai Heidi kehuu Ollilta juuri sitä postausta, missä Olli mainitsee hänet, noinhan se menee...

  VastaaPoista
 2. Vuorovaikutus, lempeys, myötätunto, vertaistuki. Elämä on aika kivaa, kun päästää irti ja antaa aikaa, rauhallisuus luo voimaa. Näinä aikoina positiivisuus saattaa vaatia jopa pieniä ponnisteluja :)

  Tottakai, tietysti!

  Heidi on hot ja Olli on think-outside-of-the-box!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Toivoisin lisää juttua meditaatiosta. Olen kiinnostunut asiasta ja koittanutkin muutaman kerran, mutta tuntuu etten "pääse eteenpäin". Olisi kiva kuulla sinun ohjeitasi:)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, juuri tätä nettimaailma on kaivannutkin: jälleen uusi mainosblogi! Saas nähdä tuleeko enää ikinä postausta, jossa pointtina ei olis mainostaa joko Heidin omia bisneksiä tai jonkun kaverin ;)

  VastaaPoista
 5. Ois kiva jos tällaisia järjestettäisiin myös muualla, esim. Oulussa *vink*

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä mainoksista, vie vähän (tai oikeastaan aika paljonkin) luotettavuutta tältäkin blogilta kun ei koskaan tiedä milloin on oma lehmä ojassa. Ollilla se on mennyt jo aika kauan sitten :(

  VastaaPoista
 7. Blogissani on paljon muutakin kuin mainoksia. Edelleenkin kaikkia posteja ei tarvitse lukea:)

  Ilmoitan kyllä selkeästi jos on maksettu mainos. Viemme hyvää asiaa eteenpäin ja jos sitten markkinoilla on juttuja, mitkä ovat arvojeni mukaisia tai edistävät OIKEASTI ihmisten hyvinvointia niin todellakin haluan niistä kertoa. Ihan maksuttakin.

  Omien juttujen mainostus omassa blogissa on mielestäni aika luonnollista. Aina on osa, joita se ärsyttää, mutta se osa on ehkä 0,1%, joten so not.

  VastaaPoista
 8. Tuosta postausten lukematta jättämisestä: jollet varoita jo heti alussa että sisältää mainostamista, niin miten sitä osaa skipata sellaiset yli? Monesti myös nämä mainonnat saattavat myös olla postauksen välissä, milläs sen ehdit jättää lukematta?

  Eivät muuten kaikki "ärsyyntyneet" kommentoi julkisesti tai ilmaise kantaansa henkilökohtaisesti (bloggaajalle).

  VastaaPoista
 9. 0,1% on varmasti aliarviointia ja samaan mieltä kun ylläoleva anonyymi siitä, että usein mainokset on postausten keskellä. Varmasti tarkoituksella, mutta kuitenkin. Edelleen, uskottavuus kärsii.

  VastaaPoista
 10. Samoilla linjoilla edellisen kirjottajan kanssa. :0 Mutta ok. Oma blogi ja omat säännöt. Yritän kestää.

  VastaaPoista
 11. Kuinkahan moni on joutunu kärsimään suurta vääryyttä haksahdettuaan ostamaan jotain tarzanin tai janen suosituksesta?

  Kaikessa nettimarkkinoinnissa on kyse suhteen laadusta yleisöön ja lukijaan. Ja siinä suhteessa pätee ihan samat säännöt kuin kaverisuhteessa. Jos kohtelee huonosti, huijaa, valehtelee, käyttää hyväksi, voi sanoa hyvästi suhteelle ja lukijalle.

  Suosion kasvu taas kertoo että ollaan saatettu vahingossa tehdä jotain oikeinkin.
  Maria-showhunkin sain kutsun, koska olin aikanaan huijannut kyseisen shown juontajan kohti antoisampaa elämänlaatua ja raaempaa suklaata. Ilmeisesti ei kuitenkaan kokenut tulleensa pahasti huijatuksi - ehkä jopa hyötyi jollain tavalla mun huijailusta? Ainakin näyttää tosi terveeltä ja hyvinvoivalta nykyään.

  Ei mulla tai heidillä ole mitään pakkovaltaa, jolla voitaisiin manipuloida porukkaa tekemään tai ostamaan jotain itselleen vahingollista tai edes keskinkertaista - kärsimättä samantien seurauksista.
  Netissä kun tuo tieto leviää ja maine on kaikki kaikessa.
  Kaikki valta mitä blogaajalla on, perustuu siihen lisäarvoon mitä lukija kokee saaneensa, ja sitä myötä luottamukseen.
  Antamalla hyviä suosituksia, luottamus kasvaa. Huijaamalla luottamus alenee. Toinen on kaikkien kannalta kannattavaa, toinen ei.

  Kerro yksikin esimerkki, missä Heidi tai minä olisimme suositelleet mitään yhtä huonoa tai keskinkertaista, kuin mitä tv- ja lehtimainokset ovat täynnä? Lupaan, etten tule ikinä antamaan yhtään niin kehnoa tai turhaa suositusta, joita sinä tyytyväisenä luet ja kuulet ja katsot joka päivä sadoittain - ilman valituksia, kiltisti kanavalta toiselle.

  Macagirlilta tuli vielä hyvä pointti - tämän blogin kohderyhmää kiinnostavat nämä aiheet - muutenhan lukisit ihan muiden alojen blogeja.

  Suosituksista saa arvokasta infoa sellaisista tuotteista ja palveluista, mitkä siis nimenomaan tätä porukkaa saattavat hyvinkin paljon kiinnostaa. Se on kohdennetun "mainonnan" ja spammin ero. Toinen on ärsyttävää, toinen hyödyllistä.

  Jos Suomessa pidetään kaikkien aikojen ensimmäinen superfood-massaluento, luulisi tämän blogin lukijakunnalle olevan aiheellista ilmoittaa asiasta.


  RAUTALANGASTA:
  Jos sulla ja sun kaverilla on sama kiinnostuksen kohde, ja kaveri kertoo sulle että "hei, nyt on aiheesta tosi cool luento", tai että "nyt vihdoin tosta ruohonjuuresta saa sitä gojia" suututko?
  Et tietenkään.
  Miksi sitten itket kun kanssasi oletettavasti samoista aiheista kiinnostunut heidi toimii sun kanssa samoin?

  Kyse on samasta asiasta.

  Lisää kavereita saa vain luomalla lisäarvoa eli kohtelemalla mahdollisimman monia mahdollisimman hyvin. Ja Heidillä noita kavereita tuntuu riittävän - tuhansia. Kuinka moni arvostelija voi sanoa samaa?

  Väkivaltaan perustuva keskusjohtoinen pakkokommunismi meni jo, ei toiminut.
  Bisnes on ihan ok.

  VastaaPoista
 12. Kyllä Olli, silti tämä on hyvin yksinkertaista, uskottavuus kärsii vaikka perustelisit tämän millä. Sille et voi mitään, vaikka olisit mitä mieltä asioista. Vaikka en ole sellainen guru, mikä itse olet, mulla on silti oikeus olla omaa mieltä asioista, ja äänestää jaloillani.

  VastaaPoista
 13. Niinhän se todellinen demokratia toimii. Tavoitteenani on, että kaikki tajuavat juuri tuon, ja alkavat käyttää valtaansa jokapäiväisissä valinnoissaan. Äänestämään jaloilla ja lompakolla, kukin oman mielensä ja mielihalujensa mukaan. Mitä useampi niin tekee, sen parempi paikka tästä tulee meille kaikille. Mitä ikinä haluat, sitä taatusti joku (esim. rahanahne yrittäjä) haluaa sinulle tarjota - kunhan äänestät sitä mitä todella haluat, etkä tyydy vähempään.

  Ja samoin toivon, että yhä useampi uskaltaa tarjota (ja puhua) rohkeasti jotain erilaista, omalle uniikille unelmakohderyhmälleen. Viime vuosituhannen tiukasti ylhäältäpäin kontrolloiduilla massamarkkinoilla jyräsi vesitetyt jutut; nyt voi tehdä rohkeasti omaa juttuaan, ja löytää juuri siihen syttyvän asiakas-, lukija ja/tai kuulijakunnan. Se on parasta!

  Oudointa taas on se, että nyt kun näitä mahdollisuuksia on kirjaimellisesti miljoonia ellei miljardeja, joku käyttää edelleen aikansa yhden arvosteluun (ikäänkuin niitä tuhansia vaihtoehtoja ei olisi), kun voisi nauttia jostain miellyttävämmästä ja rakentavammasta.
  Mitä haluat elämältäsi, mihin haluat käyttää aikasi? Heidin dissaamiseen vai johonkin mistä saat enemmän iloa ja juuri sinulle tasokkaampaa infoa?

  Lompakolla äänestäminen ei ole sitä, että tottumuksen tai aivopsun orjana ostaa aina sen saman eineksen, ja valittaa joka kerta miksi tämäkin kauppa myy mulle tätä kuraa, miten ne kehtaa! Lompakolla äänestäminen on sitä, että ihan oikeasti tajuaa olevansa vapaa ja vaikutusvaltainen, ja alkaa ostaa parempaa.

  Sama juttu tässä. Ei jaloilla äänestäminen ole sitä, että sama jengi valittaa uudestaan ja uudestaan samoista asioista, ja kuitenkin ilmiselvästi jatkaa lukemista. Jaloilla äänestäminen on sitä, että
  1. Etsii parempia blogeja, joissa oikeasti viihtyy. Tai:
  2. Jos niitä ei löydy, perustaa itse juuri sellaisen blogin ja/tai yhteisön, jonkalaisen olisi toivonut netistä jo löytyvän (saman voi tehdä kaikessa muussakin btw).
  Tai:
  3. Jos ei halua tai voi tehdä kumpaakaan edellisistä, käyttää aikansa johonkin ihan muuhun, mistä kokee saavansa enemmän iloa, hyötyä ja vaikka mitä - oli se sitten ulkoilua, unelmointia tai ihan IRL-hengailua fyysisten kavereiden kanssa. Tai vaikka niiden kirjojen lukemista, joista huippuälykäs Heidi ilmaiseksi yhdistelee & tiivistää sinulle parhaat ideat, ilman palkkaa (vaikka taatusti yrittäjän aika on kallista)

  On vaan tosi outoa lukea uudestaan ja uudestaan samoja valituksia, vaikkei niillä selvästikään ole vaikutusta. Toki niillä olisi, jos suurin osa olisi samaa mieltä, mutta kaikesta päätellen vähintäänkin riittävän moni hyötyy ja arvostaa tämänkin huippuasiantuntijan ilmaissuosituksia.
  Ne ovat ilmaisia, vaikka monessa muussa tilanteessa (etenkin bisneksessä) noin kovan asiantuntijan suosituksista ja vinkeistä joutuisi todellakin maksamaan.

  Jos sua kiinnostaa vaikkapa muoti, suosittelen muotiblogia.
  Jos kiinnostaa heidin aiheet, ja sytyt myös hänen tyyliinsä, suosittelen heidin blogia.
  Jos kiinnostaa mun aiheet, eikä häröilyt ja Matti Nykäs -läpät haittaa liikaa, suosittelen mun blogia.
  Jne. Very simple.

  VastaaPoista
 14. Onpas tässä ketjussa elämää - hyvä niin.

  Tosiaan tarkoitukseni ei edes OIKEASTI ole mainostaa monessa postauksessa yritystäni/tuotteitani. Monet jutut vaan liittyvät joko ayurvedaan ja ravintoon - ja siinä yhteydessä on helppo laittaa linkki mm. nettisivuilleni sinne asiasta tietämättömiä/uusia lukijoita varten. Näitä uusia lukijoita on koko ajan ja ihmiset haluavat myös kädestä pitäen -opastusta.

  Olen mainostanut ekologisia/luomutuotteita jne. jo paljon ennen omaa yritystäni - tuotteita citymarketissa, tuotteita verkkokaupoissa jne. miksi niiden mainonta ei ole häirinnyt. Sitten kun en kirjoita, mistä olen jonkun tuotteen hankkinut, sitä kuitenkin joku kysyy. EI viitsi tehdä asioista niin vaikeaa.

  Olen myynyt vuosia ihmisille p***aa - tuotteita ja asioita, mitkä rappeuttavat heitä. Nyt on aika hyvittää asia ja suosittelen muitakin miettimään asioiden motiiveja syvällisemmin. Olisi mielestäni hienoa, jos muitakin vastaavia blogeja perustettaisiin hyvän asian edistämiseksi - vaikka markkinamielessä.

  Itsellänihän se ei ole itse tarkoitus, vaan nautin kirjoittamisesta yhtä paljon - tai paljon enemmänkin kuin ennen.

  VastaaPoista
 15. Niin mutta mitäs jos: A) luuli jo löytäneensä sen mahtavan blogin B) ei millään haluaisi olla lukematta sitä blogia C) alkaa miettimään ko blogin uskottavuutta.

  Eli subtanssissa ei mielestäni tässä ole mitään vikaa, mutta sittenkö kun kritisoi mainostamista niin käsketään pysyä poissa?

  VastaaPoista
 16. Jos mietit tämän blogin uskottavuutta, niin kannattaa tarkistaa myös eri lähteistä mitä mieltä muut asioista ovat.

  Kaikkihan sen "unelmablogin" haluaisivat löytää, jossa kirjoittaja kirjoittaisi vaan niistä asioista mitkä juuri minua kiinnostavat, ja juuri sillä tavalla miten minäkin olisin kirjoittanut. Asiat menee vaan liian vaikeaksi jos niitä aletaan myös vaatimaan toisilta.

  VastaaPoista
 17. Nyt täytyy sanoa että PARAS JUTTU IKINÄ olisi se, jos Olli pysyisi siellä omassa blogissaan saarnaamassa ja vouhottamassa eikä tulis pilaamaan muidenkin ihmisten blogeja tolla mölysaasteellaan... Vai pitääkö tässä nyt äänestää jaloillaan ja lakata lukemasta Heidin blogia siitä syystä, että tänne on pesiytynyt joku ulkopuolinen hörhö jonka takia ei täällä enää viihdykään?

  VastaaPoista
 18. Voisit skeptikko lopettaa jo ton itkuvinkun, on ihan luonnollista kirjoittaa OMAAN blogiin minne on itse menossa, mainostaa kaverin / omia juttuja, jne. Aika naurettavaksi mennyt kun jokaisen Ollin / Heidin blogin alta löytyy sinun kommenttisi usealla eri "Anonyymi"-nimimerkillä. Grow up.. Minua ei ainakaan haittaa sillä jos asuisin Tampereella, menisin varmasti käymään tuolla joten asia kiinnostaa tavallaan minua. Mitähän käy jos mainostan tätä tapahtumaa omassa blogissani, tuletko sinnekkin itkemään että se johtuu jostain mitättömästä asiasta?

  Voisit Heidi suodattaa nuo skeptikon roskat pois, ainakin osan, ei nämä ainakaan tuo mitään hyvää mieltä saatika ole yhtään informoivia toisin kuin itse postaukset joiden rivien välistä löytää vaikka minkänlaisia tiedonjyviä. :)

  VastaaPoista
 19. Itse olen miettinyt ihan samaa, ja jotenkin blogi on muuttunut tosi negatiiviseksi kaiken mainostuksen takia :( Ollin viestit jätän suosiolla lukematta, suosittelen muillekin, jotka eivät jaksa sekavaa tekstiä.

  En ole muuten mikään "skeptikko".

  Ainahan se harmittaa, kun vanha suosikkiblogi menee pilalle...

  VastaaPoista
 20. Nyt en kyllä ymmärrä mistä Dragonfix sai päähänsä että skeptikko on täällä kommentoinut. Vai onko nykyään automaattisesti kyseinen tyyppi jos sanoo yhdenkin poikkipuoliseksi tulkittavan kommentin Ollista/jostain muusta? Eipä tuo, Dragonfix, sinunkaan kommenttisi mitään positiivisista karmaa säteillyt. Jos noin hermostuu niin kannattaisiko itkuvinkua ihan siellä OMASSA blogissa eikä tulla muiden blogeihin määräilemään mitkä kommentit pitäisi (sinun mielestäsi) poistaa/ovat roskaa.

  VastaaPoista
 21. Mainoksista vapaita blogeja on vaikea löytää. Olli puhuu ja kirjoittaa paljon, ehkä liikaakin. Yksi ensimmäisiä oikeita ravintoasiantuntijoita joka löysi Olli Postin, oli tohtori Crister Sundqvist (veteraaniurheilija). Hänellä on aika vähän mainoksia blogissaan (sundqvist.blogspot.com) ja tavattoman paljon asiaa. Olin hänen luentoaan kuuntelemassa Lahdessa. Mainitsi superfoodit. Piti aivan erinomaisen luennon. Siinä oli oikeaa nöyryyttä, ammattitaitoa ja huumoria.

  Tarja

  VastaaPoista
 22. Ja ennen kaikkea nöyryyttä, tätä suomalaisten kansallistunnetta. Omaa osaamistaan ei saa mainostaa, ettei tule kuvaa että joku luulee olevansa parempi kuin joku toinen.

  one love.

  VastaaPoista
 23. Itse tykkään käydä kommentit myös läpi postauksen ohella ja minua harmittaa se että tuhlaan aikaani moiseen itkuvirren lukemiseen blogista toiseen joka näkyy monena postauksena. Joten mielestäni sinä skeptikko pilaat tätä blogia eikä suinkaan blogin kirjoittaja. Voisit edes rekisteröityä..

  VastaaPoista
 24. Heidi, mitä näyttää viikottainen lukijamäärä (siis Absolute Unique Visitors, eritellyt kävijät)?
  Luultavasti nousua.

  Sori ei liity aiheeseen, mut tavallaan liittyy:
  http://www.youtube.com/watch?v=RYYjR8YNU4E
  BSB rokkaa yllättävän komeesti.

  VastaaPoista
 25. Heh Ola kyllä osaa löytää noi överivideot. Lisää näitä:) n. 3200, sulla? Kuukausi sitten 2400. Kiitos sinulle rakas tarzanystävä:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...