Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.11.2009

~Simplify to Super~

Lisäsin nettisivuilleni uuden palveluni, ravintokurssin: Simplify to Superin! Tutustukaa kurssin sisältöön, osallistukaa tai suositelkaa tuttavillenne. Lukekaa myös palautteita, mitä olen saanut. Tulen päivittelemään niitä aika ajoin.


Eräs kurssijaksoa 1 käyvä asiakkaani kirjoitti minulle eilen viestiä, josta en voisi olla kiitollisempi:

"Pitkästä aikaa tuntuu, että voin tehdä elämääni muutoksia askel kerrallaan. Vaadin itseltäni, kuten aina, mutta vain sen verran kun olen valmis, en vaadi liikaa. Kurssi on hyvä apu siihen, ei tule haviteltua kuuta taivaalta kun etenee pikkuhiljaa. Tämä auttaa varmasti myös motivaatioon kun myös muutoksien tuoma hyvä olo iskostuu itseeni pikkuhiljaa, tai en sano

iskostautuu, se varmasti vain tulee - omalla painolla. Olen tutustunut jakson 1 materiaaliin viikonlopun ajan, tehnyt kiitollisuus-tehtävää joka päivä. Olen päivittäin kiittänyt asioista, joita elämässäni on ja joista olen juuri tänään kiitollinen. Tänään olen kiitollinen siitä, että olen
saanut tutustua sinuun ja kurssiisi."

"...Vaikka Simplify to Super-kurssi on suurimmaksi osaksi ravinto-kurssi, uskon
saavani tästä paljon irti. Minusta vain tuntuu, että olen löytänyt jotain, joka on myös jäädäkseen. Jotain, joka vaikuttaa minuun kokonaisvaltaisesti. Jotain, jota ajattelen kokonaisvaltaisesti - fyysisesti ja psyykkisesti. En ajattele tätä ravintoasiaa vain siksi, että laihtuisin tai siksi, että tämä vaikuttaisi minun terveyteeni fyysisesti. Päinvaistoin, ajattelen ravintoasiaa, miten se vaikuttaa minuun psyykkisesti. Jos en ota askelia psyykkisellä tasolla, en usko niiden olevan askelia, jotka ovat jäädäkseen. Ja parasta tässä on, että saan edetä niillä askelilla, jotka silloin tuntuu hyvältä. Teen asiat sillä nopeudella, kun minusta tuntuu hyvältä etten ahdistu liiasta muuttamisesta. Pikkuisin askelin huomaamattaan. Mukavaa alkavaa viikkoa, minä lähden raikastumaan ulkoilmaan..."

Päivitin myös uudet hinnat ayurvedahoitoihin. Kiitos tuhannesti vielä kaikille, ketkä ovat jo käyneet hoidossani. Voin sanoa, että ensimmäinen kuukausi yrittäjänä on kyllä varmaan paras kuukausi elämästäni ikinä! En olisi ikinä uskonut, että työnteko voisi olla näin antoisaa. Asiakkaita on käynyt luonani mm. Helsingistä, Lahdesta ja Jyväskylästä asti, mikä on kyllä uskomatonta!

Ps. Jouluhössötyksen vallatessa maata (niin uskon, vaikken näe) ja marketteja muistakaa, että hoito on myös oiva "antimaterialistinen" (joulu)lahja itsetehdyn suklaan lisäksi.

Pps. Enää 7 uutta julkista lukijaa oikealla olevaan listaan niin toinen ayurvedahoito menee arvontaan!

13 kommenttia:

 1. Olen tässä jo pari viikkoa ajatellut, että olisi ihanaa kun joku suunnitelisi esimerkiksi 2kk mitä syöt. Itsellä tuntuu, että itse on jotenkin vaikea saada tasapainoinen kokonaisuus. Innostuin jo ennen kuin huomasin hinnan. Eihän tuo toki kauhea hinta niille ole jotka käy työssä ja pitähään sinunkin rahasi työstäsi saada, mutta itsellä on tällä hetkellä tilillä sellainen huikeat 20€.

  Kuinka paljon tuo valmennus tuo lisää infoa, jos on vaikka seurannut blogiasi alusta asit ja muutenkin kuitenkin jotenkin perehtynyt asioihin? Itse tosiaan haluaisin vain jonkinlaisen ruoka suunnitelman...

  VastaaPoista
 2. Voiko imettävä alkaa muuttamaan ruokavaliotaan ohjeittesi mukaan?

  VastaaPoista
 3. Kurssini on hyvin kattava paketti ja siitä saa mielestäni todella hyvät "siirtymä" ohjeet, erityisesti sellaiselle, joka haluaa saada selkeää, perusteltua tietoa, haluaa edetä rauhassa, saada helppoja, toimivia työkaluja sekä tehdä hieman tehtäviäkin:) Pääpaino on ravintoasioissa, mutta siinä käydään läpi myös muita kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä seikkoja.

  Toki täältä blogistani saa ilmaiseksi vaikka mitä, jos vaan on innokas ja osaa soveltaa käytäntöön. Asiat ovat täällä aika ripotellen ja halusin tehdä niistä toimivan paketin. Jälkeenpäin, itse prosessin läpikäyneenä osaan nyt sanoa, mitä asioita kannattaa ensin lisätä ja huomioida, missä järjestyksessä jne. (En silti tarkoita, että olisin valmis nytkään)

  Imettävälle sopii mainiosti. Kyseessä ei ole tiukka ohjeistus, vaan keskitytään ruoan laatuun ja ravinnon rikastamiseen. Tämähän olisi ensisijaisen tärkeää imettävälle ja miksei myös raskaana olevalle. Jokainen poimii itselleen toimivat jutut, annan siihen tarvittavat työkalut ja haluttaessa yksilöivämpää opastusta:)

  Hinta on tuo, koska edelleen olen aika paljon jakanut (Ollin kanssa) tietoa blogissani ilmaiseksi. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jolla on oikea motivaatio. Kyseessä voi olla suurikin elämänmuutos, jonka arvoon nähden hinta on mielestäni vähintäänkin kohtuullinen.

  VastaaPoista
 4. Toivon että edelleen Heidi jaat tietoa ilmaiseksi. Niinkuin itse sanoit, tieto on ripoteltuna sinne tänne ilman selkeää kokonaisuutta. Mutta ilman tätä ilmaista tietoa ei ihmiset havahdu ja saa kimmoketta ottaa asioista enempää selvää. Blogin pitäminen on (niin kauhealta kuin se kuulostaakin) hyvää mainosta yrityksellesi. Kun potentiaaliset asiakkaat tietävät mitä osaat, uskaltavat myös maksaa palveluistasi.
  Jatka siis samaan malliin :)
  Ja hintoja pohtivat ottakaa huomioon, että yrittäjä maksaa tuotteen hinnasta alvit ja verot sekä eläkevakuutukset, eli ilmoitettu hinta ei todellakaan ole se mitä yrittäjälle jää käteen. Ilman näitä yrittäjästä riippumattomia "hinnan lisääjiä" , myyntihinta voisi olla huomattavasti alhaisempi...

  VastaaPoista
 5. Tottakai jaan tietoa ja pidän blogia! Sehän on melkein hauskinta "työtä" mitä on.

  Tosiaan. Sain myös erään anonyymin kommentin, jonka nyt jätän julkaisematta. Vastaan näin yleisesti, että ihmisillä on vapaus valita, mihin rahansa pistää. Ihmisillä on vapaus päättää, uskoako pitkän koulutuksen käyneitä ravintoterapeutteja (joidenka opit voivat olla hieman kyseenalaisia) vai uskoako itseopiskellutta, erittäin motivoitunutta, terveusasioista jo vuosia kiinnostunutta ja "kohtalaisen" hyviä tuloksia omilla opeillaan saanutta henkilöä. Uskon, että suurin osa lukijoistani tämän ymmärtääkin. Maailma on muuttunut. Liiketoimintaa voi tehdä kuka vain, kenellä on uskottavuutta, kokemusta jne. Piste tähän aiheeseen.

  Yrittäjyys ei tosiaankaan ole helpoksi tehty Suomessa. Varsinkin luontaishoidot ei ole se helpoin ala, kun verojakin pitää maksaa (22%), toisin kuin esim. hieronnasta. Menoja on paljon (vaikkakaan ei ehkä näkyviä), vakuutukset, verot jne. Onneksi olen tottunut tulemaan toimeen vähällä, mutta tosiaan se kauppahinta ei todellakaan tule suoraan minulle!

  VastaaPoista
 6. Terve Heidi! Kiva, että bisnekset ovat lähteneet pyörimään, mutta sallinet muutaman ihmettelyn ja kritiikin:

  Muistaakseni aiemmin olet kertonut, että pidit tuota ravitsemus-kurssia ystävillesi ja tuttavillesi (olikohan se niin, että alkuun pidit heille ilmaisen kurssin?).

  No nyt noista yrityksesi sivuilla olevista kurssisi saamista palautteista saa sellaisen kuvan, että palautteet ovat tulleet "tuntemattomilta" maksavilta asiakkailta, eikä ystäviltä. Koen tämän jotenkin harhaanjohtavana.

  Samoin "simplify to super" kuulostaa jotenkin jenkkityyliseltä... ya know. Miksei nimi voisi olla suomenkielinen?

  Tämän lisäksi vielä olisi toivottavaa, jos sivulta löytyisi ravintotietosi ja oppisi taustat, koska itse jotenkin automaattisesti oletan, että maksullista ravitsemus-kurssia tarjoava on jonkin sortin laillistettu ravintoneuvoja. Koen kuluttajana itseni harhaanjohdetuksi, jos tällaista ei mainita.

  Kiitos jos jaksat vastata näihin!

  -Jenni

  VastaaPoista
 7. Moi Jenni! Kyllä sallin, vaikka pisteen pistinkin jo aiheelle aiemmassa kommentissa.

  Kyllä testikurssi oli ilmainen. En itse näe siinä mitään ristiriitaisuutta, että julkaisen myös heidän kommenttejaan. Mukana kys. kurssilla oli sekä ystäviäni että henkilöitä joita en ollut ikinä tavannut (tai tavannut ehkä kerran). En ole "lahjonut" heitä paremman palautteen annossa, sen varmaan moni juttujani lukenut tietääkin (että en pystyisi siihen). Julkaisen jatkuvasti myös maksavien asiakkaiden kommentteja, kun niitäkin on alkanut kertymään.

  Jokaisella on mielipiteensä, mutta tosiaan itse päätän hintani, nettisivuni, kurssini nimen jne. Ne eivät varmasti miellytä kaikkia, niinkuin ei blogini kaikki aiheetkaan.

  Pyrin pois tuosta "automaattisesti ajatellaan" - ajattelumallista pois ja pyrin tuomaan Suomeenkin uusia ajattelumalleja- ja toimintamalleja. Tämä pätee ihan kaikessa, sekä tiedon julkituomisessa, vaikuttamisessa, liiketoiminnasa jne. Vaikka yleensä asiat ovat tehty näin, niin se ei tarkoita, etteikö "kuluneita" malleja voisi muuttaa. Monet tekevät vastaavaa (sekä muunkin alan) työtä ilman varsinaista koulutusta.

  Annan erittäin mielelläni lisätietoa itsestäni mielellään yksityisesti ja asiallisesti pyydettynä. Olen aika selkeästi tuonut esiin sen, mikä tausta minulla on ja kerron sen erittäin selkeästi myös kurssin jaksolla 1. Kiitos palautteesta.

  VastaaPoista
 8. Hieno blogi, jota tulee seurattua säännöllisesti. mutta mutta.... Vähän ihmetyttää nuo sinun ayurvedisten hoitojen hinnat. Intiassa pelkkä ayurveda-hieroja opiskelee kolme vuotta ennen kuin saa virallisesti aloittaa hoidot. Toki sieltäkin löytyy jos jonkimoista yrittäjää. Tällä en viittaa sinuun Heidi, mutta näin itse useita vuosia Intiassa hoidoissa käyneenä toivon että ymmärrät taidon ja kokemuksen merkityksen näissä hoidoissa. Tuntuu vähän asiakkaan riistolta rahastaa näin pienellä kokemuksella noinkin kovia hintoja. Ymmärtääkseni pidät itseäsi vielä "harjoittelijana."

  Joka tapauksessa arvostan sitä että jaat omia kokemuksiasi ja kertynyttä tietoa. Kirjoituksiasi, etenkin näitä uusimpia lukiessa tulee kiva olo ja niistä huokuu " hyvät vibat". Keep up the good work!

  VastaaPoista
 9. Edelleen komppaan itseäni aiemmissa kommenteissa. Olen katsonut hintatasoja Suomessa eri hoitoloissa ja ne vaihtelevat 50-150 välillä. Hoito on kuitenkin melko pitkä ja tuo ravinto-ohjaushan tulee vain ensimmäiselle kerralle. Sarjakortit ovat edullisempia. Edelleen alv kuuluu hintoihin jne. muut vähennykset.

  Jotenkin huvittavaa ja epänormaalia käydä tätä keskustelua täällä:) Mutta itsepä olen tyylini valinnut.

  VastaaPoista
 10. Hyvä Heidi! Ei kannata kuunnella hinnoista valittamista! Typerää edes keskustella aiheesta. Jos ei ole kiinnostunut hoidoista niin mitä sitä kritisoimaan. Hintataso on tottakai suomessa eri kuin intiassa, sehän nyt on itsestäänselvyys! Heidin tarjoamien hoitojen hintataso on täysin normaali ja jopa osittain edullisempi kuin muualla. Useat hoitolat tarjoavat 30min hoitoja lähes samoilla hinnoilla.

  VastaaPoista
 11. Aiotko muuten jatkossa ilmoittaa (jos siis kerrot täällä jostain tuotteesta jonka olet saanut "yhteistyön tuloksena") että olet saanut tuotteen/tuotteet yritykseltä x (viitaten tuohon aiempaan kommenttiini sponssauksesta)?

  VastaaPoista
 12. Nimimerkit Jenni ja S. Jos laitatte minulle oikean nimenne/sähköpostinne, niin vastaan mielelläni henk.kohtaisesti kommentteihinne. En ala tässä ketjussa vääntämäään keskustelua, joka näyttäisi olevan loputon.

  Ja kiitos, arvostaisin palautteen antamista oikealla nimellä, etenkin jos olet jo ollut hoidossani:)

  VastaaPoista
 13. Kommentoin vielä lyhyesti. Kaikenlainen palaute on tervetullutta, mutta itselläni on vapaus päättää, julkaisenko kaiken vai en. Huomion siis kyllä kaikki palautteet, vaikka en niitä julkistaisi.

  Netissä on sananvapaus, vapaus ilmaista anonyymina (mitä tahansa) sekä vapaus olla julkaisematta kommentteja jne.

  En halua blogia ja keskusteluketjua lopulliseksi väittelytantereeksi ja julkaisen mielipiteitä ja kommentteja, joista on hyötyä muillekin.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...