Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

29.11.2009

Shea Butter ja Inkuto

Tapasin Ruohonjuuressa ollessani mahtavan esittelijänaisen (itseni lisäksi=)). Ruohonjuuressa töissä oleminen tuntui muuten kaikkea muuta kuin työnteolta. En olisi malttanut lähteä sieltä minnekään! Tuotteissa on hieman eri värähtelytaso kuin marketissa tai toimistoympäristössä sekä jatkuva väriterapia! Jos tämä ei vielä vakuuta niin olin enemmän kuin ihmeissäni siitä, että työntekijät saavat valmistaa itse ruokansa alusta lähtien ja tietenkin superterveellisistä ja maukkaista kaupan tuotteista ja mausteista. Eräs työntekijä piti sitä lähes itsestäänselvänä, mutta omasta näkökulmastani asia oli jotain ihan käsittämätöntä (hienoa!) Ainakin kaksi tuttavaani mietti jo työpaikan hakemista kyseisestä liikkeestä...mielenkiintoiset ajat kyllä käynnissä.

Mutta takaisin esittelijänaiseen. Kyseessä on Edem Agbekey-Taylor, jonka yhden naisen yritys Inkuto valmistaa 100%:a luonnontuotteita KÄSINTEHTYJÄ, kemikaalivapaita ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Tuotteita ovat mm. musta saippua, josta Noora bloggasi jo vuosi sitten sekä suositut Shea-voit, joita on käytetty Afrikassa jo vuosisatojen ajan.

Edem valmistaa tuotteet itse Suomessa ja raaka-aineet tulevat Afrikasta, jossa hän työllistää muistaakseni 35 Ghanalaista naista, jotka saavat reilun korvauksen työstään! Miettikääpä tätä. Puhuimme Edemin kanssa ekologisuudesta yleensä ja länsimaisen lääketieteen epäkohdista. Tarvitseeko kaikki olla todistettu tieteellisesti, jos asiasta on vuosisatojen- tai tuhansien kokemus eri kulttuureissa (viitaten sekä Afrikkaan että Intialaiseen ayurvedaan). Onneksi asiat ovat muuttumassa parempaan päin.

Shea Butter eli Karitevoide on loistava ihonhoitotuote moneen iho-ongelmaan ,kuten ihottumiin ja kuivalle iholle ja lukuisia muitakin käyttökohteita löytyy hiustenhoidosta niveltulehduksiin. Shea Butter öljyä saadaan puusavannilla kasvavien luonnonpuiden pähkinöistä. Shea Butteria on käytetty jo pitkään ja paljon kemikaaliteollisuudessa, mutta kemiallisesti uutettu öljy sisältää mm. aikaisemmin postaamaani myrkyllistä heksaania, jota käytetään myös jalostetun soijan valmistusessa (muistakaa välttää). Inkuton tuotteet ovat 100% puhtaita.


Shea Butteria ei tarvitse käyttää kuin pikkuriikkinen määrä kerrallaan ja yksi purkki voi kestää jopa vuoden. Riittoisuus johtuu siitä, että siinä ei ole lainkaan vettä, mikä on harvinaisuus kosmetiikkavoiteissa.

Mustaa saippuaa aion ostaa myös kokeiluun ja eriyisesti Noorankin suosittelemana dödönä. Kaikki inkuton tuotteet ovat erinomaisia myös vauvoille. Tämä on tosiaan itsetehtyä kosmetiikkaa, jos ihan itse ei sitä jaksa väsätä, niin lähes yhtä hyvä vaihtoehto.


Sheavoi on loistava valinta sekä itselle että joululahjaksi. Tuote on erityisesti eettinen ja rahasi menevät mitä parhaimpaan tarkoitukseen. Edem ei valitettavasti osaa vielä täysin Suomea (kohtalaisesti kyllä) ja hän harmittelikin sitä, ettei voi kirjoitella enemmän tuotteistaan netissä. Lupasin tekeväni tämän jutun enemmän kuin mielelläni, koska olemme niin samassa veneessä hänen kanssaan taustasta riippumatta. Kun sanoin ihailevani hänen rohkeuttaan hän totesi vain että naiset muuttaa maailmaa, vaikka miehet tekevät päätökset. Tämä taitaa olla niin totta.

Inkuton tuotteita on myynnissä ainakin Ruohonjuuressa sekä myös nettikaupasta voi ostaa!

Löysin sitten lopuksi Nooran toisenkin bloggauksen asiasta, joka on näköjään ihan tuore. Kempparin seuraaminen on jäänyt kiireissäni hieman vähemmälle ja näköjään olisi ollut tarpeen tämäkin tieto jo aiemmin. Pitänee petrata! Aiheesta on näköjään keskusteltu jo tuossa ketjussa, joten lukaiskaa läpi!


Ps. Olen Tampereen Ruohonjuuressa taas ma ja ti!

5 kommenttia:

 1. Kuulostaapa Ruohonjuuri tosiaankin mukavalta työpaikalta;-) Hienoa että on tuollainen yritys kuin Inkuto,joka liiketoimensa kautta samalla työllistää monta kehitysmaan naista.

  VastaaPoista
 2. Voi Heidi, miten ihanien asioiden parissa saatkaan työskennellä ja miten mahtavia ihmisiä tavata! Olen todella onnellinen puolestasi! Ruohonjuuri on upea paikka, siellä tosiaan vierähtää ostoksilla ollessakin helposti tunti, joskus ihan vain katsellessa ja tunnustellessa.

  VastaaPoista
 3. Vitsi miten mahtavaa "työtä" teet - oon tosi iloinen sun puolesta!

  Elät varmaan melko pitkälti unelmaasi..? :)

  VastaaPoista
 4. Heidille nostan hattua - ajatuksista tekoihin. Ja mahtavaa, että jaat paljon kanssamme, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 5. Pitääpi testaa tuota voita, kiitoksia vinkistä. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...