Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

4.11.2009

Muutosten ja oikeiden päätösten aikaa...

Sain taas mieltä ja erityisesti sydäntä lämmittävän palautteen testikurssini osallistujalta. Emme oikeastaan ole aiemmin tunteneet toisiamme ja kesällä tavattuamme sattumalta ja juteltuamme yhteisistä mielenkiinnon kohteista hän päätyi blogini lukijaksi ja osallistui myös kurssille. Tässä kurssin loppupalaute häneltä:

Kuvaile lähtötasoasi kurssille motivaation suhteen?


Motivaatio on ollut tosi hyvä alusta lähtien, tosin pieniä notkahduksia on tullut, mutta ne kuulunee elämään :)

Olitko alunperin valmis tekemään muutoksia ruokavalioosi ja yrittämään?

OLIN!!! olen ehkä osittain liiankin innokas aina kaikkeen uuteen, tosi tälläkertaa luulen että tästä kurssista jää paljon hyviä asioita elämään vielä kurssin loputtuakin!

Saitko kurssilta tarpeeksi työkaluja ja vinkkejä?

Kyllä, paljon uutta, reseptit ihan loistavia, ja niitä osaan napsia blogista lisää ;)

Kuvaile muutamia muutoksia olet tehnyt elämääsi kurssin aikana, luuletko että muutokset ovat pysyviä

Aloitan pienistä :) X, vaihtelevasti, PÄIVITTÄIN! Maistuu myös meidän lapsille! (no, ja miehellekin, jos se ei tiedä mitä kaikkea siinä on)
X osuuden lisääminen! X määrän ainakin triplaantuminen!
X tutustuminen!
X!
X SYÖMISEN MINIMOIMINEN, X:n suosiminen.
X, X ja X.....uusia tuttavuuksia!

ja näiden kaikkien asioiden TIEDÄN olevan pysyviä...

Merkittävämpiä asioita ovat kuitenkin muut seikat joita ruokavalion rikastuttaminen on tuonut mukanaan. Kuten se että en äksyile ja marise joka asiasta. Olen rauhallisempi ja tyynempi monessa tilanteessa kuin ennen. Olen myös virkeämpi.

ISOIN päätös on koskenut työelämää.
Olin suunnitellut aiemmin palaavani töihin nyt vuoden vaihteessa ja vieväni nuorimmaisen silloin hoitoon. Mutta ajan kanssa arvomaailma on muuttunut. Halusin tehdä kerrankin ratkaisun sydämellä, en niinkää mikä olisi järkevää. Ja ilmoitin töihin palaavani vuoden 2011 syksyllä. (jos silloinkaan)

Tein valtavan paperityön ja ryhdyin yksityiseksi perhepäivähoitajaksi ja nyt minulla on yksi hoitolapsi. Saan tehdä töitä kotona, rauhassa!!!! Lapseni kasvavat kanssani, ilman suurta ryhmää. Minä vältän työni paineet. Toki tässäkin työssä niitä on, mutta kaikki narut on minulla! Nyt kun tämän kirjoitan, lähdelle ulos ja järven rantaan ihmettelemään kun jää jäätyy. :)

Ja kurssisi ja blogisi ansioista olen uskaltanut ajatella näin. Minulla ei ole kiire mihinkään. Huomaan myös pärjääväni 1/3 siitä tulosta mitä saisin entisessä duunissa. En tarvitse autoa ym... ja nyt meni jo ohi aiheen! :))

Olivatko toimenpiteet sopivia (jos motivaatiotaso olisi ollut tai oli kohdallaan)?

KYLLÄ!

Kehitysehdotuksia?

Enemmän vielä sitä että kurssilaisen PITÄÄ tehdä tehtäviä tms. Se että laitoit X ja X, oli ehdottomasti parasta! Innostavaa!

Positiivinen palaute?

Kaikenkaikkiaan otteesi asioihin on positiivinen, kannustava ja inspiroiva. Saat mukaasi helpolla, myös kirjoitat kivasti, maalaisjärkeenkin käypästi! Jatka ehdottomasti valitsemallasi tiellä! Loistavaa on ollut tuki jota olet antanut yksityisesti ja aurveda-ohjeistus!! Mielenkiinto kasvaa vain matkalla. Ja vaikka nyt tuntuu että itellä on ollut taas muut asiat pinnalla, kuten tämä oma työ ym. Niin nämä asiat ja oppimat jutut eivät häviä, kun ne kerran ymmärtää, ja haluaa ymmärtää!

Suosittelisiko kurssia ystävällesi?

KYLLÄ! silläkin uhalla että edelleen 80 prosenttia ystävistä pitää minua kummallisena jos puhun asioista, se ärsyttää hieman. Mutta ei lannista!

Kokonaisarvosana kurssille 1-10?

9+

Eräs asiakkaani on myös kohdannut ainakin omasta mielestään positiivisen käänteen elämässä. Hänet irtisanottiin vastikään työstään, johon hän oli jo pidempään ollut tympääntynyt ja sai nyt uuden mahdollisuuden elämässään alkaa tekemään sitä, mikä tuntuu mielenkiintoiselta. Voipi olla, että ensi vuonna hän on myös ayurvedahoitaja, sen verran kiinnostusta aiheeseen näyttäisi olevan! Paljon terveisiä ja tsemppiä hänelle:)

Lisää näitä stooreja!!!!!!!!!!!!

Ja ihan mahtavaa viikonloppua! Täällä on ainakin jo pari milliä lunta!

Lisäys: Oho, nythän on vasta Torstai:)

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa! :) Tää on ehkä parasta nähdä, miten yhden ihmisen (sinun) oivallus omien elämäntapojesi suhteen nyt sitten tuottaa hedelmää ja saat aiheutettua myös muille ihmisille ahaa! -elämyksiä ja autat heitä parantamaan elämänlaatuaan! :)

  Jatka samaan malliin!

  terv. pitkäaikainen lukija

  VastaaPoista
 2. Heippa,

  Tulikin mieleen tässä foorumissa kysellä muiden kokemuksista eri kookosöljystä? Itse olen aikaisemmin käyttänyt sellaista, joka myydään lasipurkissa mutta nyt ostin vastaavaa kamaa muovipurkissa (500ml) ja se maistuu... no... aika kaameelta. Siis jotenkin sellanen muovimainen ja kemiallinen maku. Tein siitä suklaata, eikä mene alas parhaalla tahdollakaan. Kävinkin tästä jo antamassa palautetta Ruohonjuuressa, mutta eivät olleet kuulemma saaneet muilta palautetta. Onks Heidillä tai muilla kantautunut korviin vastaavaa?

  Kivaa viikonloppua itse kullekin!

  VastaaPoista
 3. Muovipurkkikookosöljyä en suosittelisi parhaimpana. Cocovin kookosöljy taitaa olla tällä hetkellä Suomessa parasta laadultaan ja lasipurkissa tietty.

  Myös Tropical-merkki Ruohonjuuressa on mielestäni hyvä.

  Laita loppu rasva ihollesi, niin minäki tein yhden merkin kanssa:)

  VastaaPoista
 4. Olikohan se muovipurkkikookos merkiltään sampai tai jotain sellasta? Vihreäetikettinen muovipurkki? Ostin sitä kerran Ruohonjuuren kuukausitarjouksesta ja pahaa kyllä oli, meni ihonhoitoon ja dödöksi (toimii muuten dödönä paremmin kuin mitkään kokeilemani luomudödöt ja vetää vertoja melkeinpä antiperspiranttimyrkyillekin). Tropicai on mun mielestä ruokaan sitten huomattavasti parempaa ja mun lemppari, Cocovia en olekaan vielä kokeillut. Mut kookosöljy on niin nam <3

  VastaaPoista
 5. Jep, Sampai se oli. Ihan tosi kummallisen makuista ja hajuista. Tein itseasiassa sillä kuivahieronnan iholle, mutta edelleen se tuoksu oli aika paha. Kannattaa laittaa tuotteesta palautetta, jos et ole vielä laittanut. Ruohonjuuressa palaute ainakin otettiin tosi asiallisesti vastaan ja luvattiin laittaa eteenpäin.

  Eilen kävin ostamassa Tropicalin ison lasipurkin kookosöljyä ja voi veljet se maistui hyvältä! Piti ihan lusikoida nassuun :)

  By the way, tsemppiä vaan kamulle Heidille tähän blogiin. Aikamoisia reaktioita oot saanut aikaan. huh. Terkkuja stadista!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...