Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.11.2009

Muistathan edelleen kehittyä?

Olen kirjoitellut viime aikoina paljon siitä, kuinka suuri vaikutus omalla toiminnallamme on elämäämme. Vaikka toimintatavat kehittyvät ja ajatukset muuttuvat päivä päivältä, ei silti koskaan kannata täysin pysähtyä ja olla kyseenalaistamatta edellisen päivän toimia. Olen taas hieman tutustunut Steve Pavlinan juttuihin ja suosittelen edelleen kielitaitoisia perehtymään Steven sivustoon. Lue vaikka yksi juttu päivässä, niin voit kehittyä huimasti! Tässä muutama tiivistelmä, jolla herätän mielenkiintonne:

30 days to success. Juurikin se mistä aluksi puhuin. Elämänlaadun parantaminen ja pysyvien muutosten tekeminen tuntuu monesta vaivalloiselta ja raskaalta ajatukselta, jonka miettiminen on parempi siirtää huomiselle. Entäpä, jos ottaisit projektin 30 päivää, koskien mitä tahansa kehitettävää asiaa, kuten liikkumista, siivoamista, meditaatiota, yhteydenpitoa kavereille, puolison viihdyttämistä hieronnalla, kasvissyöntiä, raakaruokavaliota, aikaisin heräämistä aamulla, mielenkiintoisen artikkelin lukemista tv:n sijaan? 30 päivää on lyhyt aika ja ajanjakson jälkeen voikin vanhaan palaaminen yllättäen tuntua mahdottomalta. Näin kävi itselleni esim. raakaruokavaliossa (vaikka en täysin 100% valinnutkaan).

Steve itse on ollut hyvin päättäväinen. Hän kokeili ensin olla vegetaristi 30 päivää - paluu entiseen mahdoton - sitten myöhemmin vegaani - paluu entiseen mahdoton - sitten raakaruokavaliota, johon hän käsittääkseni on nyt muutaman kokeilun jälkeen päätynyt. Hän kokeili myös treenata 30 päivää putkeen - ja jatkoi sitä koko vuoden, kipeinä päivinäkin.

En minä taidakaan olla kovin päättäväinen ainakaan Steveen verrattuna! Mitenkäs muuten teidän tv:tön viikko? Olisiko seuraavana haaste se 30 päivää ilman uutisia?

Tässä jutussa kerrotaan, kuinka tulla aamuvirkuksi. Steve on aiemmin ollut illan virkku ja aamun torkku, mikä on tyypillistä Kaphaa. Steven vinkkejä ovat mm. seuraavat: Herääminen aikaisin ei välttämättä tarkoita aikaista nukkumaanmenoa, unen tarve voi vaihdella päivittäin. Sen sijaan voisi kokeilla herätä ainakin 7 päivänä samaan (aikaisempaan aikaan), mutta nukkumaanmenoaikaa voi fixailla.

Omien kokemusteni mukaan tämä toimii, koska välillä menen nukkumaan klo 10, välillä klo 00 ja silti usein herään n. 7 pintaan ilman herätyskelloa. Lue lisävinkkejä jutusta!

Kuinka päättää, koska lopettaa pitkäaikainen suhde. Mielenkiintoista. Väärä tapa on ainakin listata suhteen edut ja haitat, koska se tarjoaa vääristynyttä tietoa sekä yrittää ennustaa tulevaisuutta, mikä on mahdotonta. Pavlina suosittelee erästä kirjaa, jossa on listattu kattava, syvemmälle menevä kysely, jonka kohdat pitäisi läpäistä, jotta suhdetta kannattaa jatkaa. Kysymysesimerkkejä: "Do you feel a unique sexual attraction to your partner?" ja "Are you able to get your needs met in the relationship without too much difficulty?" Läpäisetkö edes nämä kohdat?

Nämä seuraavat ovat erittäin lähellä itseäni:

10 asiaa, miksi ei ikinä kannata mennä töihin

Töihin mennään, koska massatkin menevät. Ovatko massat välttämättä kovin fiksuja?

Meidät on aivopesty uskomaan, että vain töissä olemalla ja työtä tekemällä saa rahaa. Mitä enemmän työtä sitä enemmän rahaa. Aika vanhanaikasta. Entäpä jos olisi mahdollista saada rahaa luomalla arvoa ja merkitystä ihmisille, jolloin kaikkein vähiten olennaista olisi tekemiesi työtuntien määrä?

Mahdollisuuksia on saada tuloja, vaikka 24/7, perustamalla yrityksen, nettisivuston, sijoittamalla... jolloin aikaa jää kehittää uusia bisneksiä tai johonkin muuhun. Vaihtoehtona on jatkuvasti ylläpitää tuloja työnteolla. Eikö olisikin hauskaa nukkua ja syödä ja antaa samalla rahan virrata?

En tosin puhu omista kokemuksistani, harmi vielä;) Ja ehkä tämä on varsinkin suomalaisille hyvin vierasta ajattelua, mutta jotain oppia tästä voisi ottaa... Lisää vinkkejä asiaan siis täältä.

Kuinka tehdä rahaa laman aikana? Media ruokkii lamaa negatiivisuudellaan ja saa ihmiset säästämään ja varautumaan pahimpaan. Tämä johtaakin siihen, että ihmisille "luoduilla tarpeilla käytävä bisnes", kuten autobisnes, hiipuu ja yleensäkin alat ja asenteet, joissa pääpaino ja prioriteetti ja motivaatio liittyy rahan tekemiseen = ihmisten k*****seen. Yksinkertaisesti: Luo ja jaa palvelua, jolla on oikeaa arvoa. Olennaista on muistaa SEKÄ luominen että toiminta. Moneymakerit vaan toimivat, taiteilijat ja artistit taas keskittyvät vain luomiseen. Tee molemmat! Voisiko harrastuksestasi olla siis kiinnostusta myös muille? Mikään ei estä kokeilemasta - ja toimia!

Steven mielestä kaikkein riskitöntä (laman aikana) on olla työtön/yrittäjä/ei palkkatöissä. Ihmiset, jotka ovat palkollisina, elävät "helppoa elämää", eivät luo vaan tekevät. He ovat riippuvaisia tekemisestä ja kun se loppuu, he jäävät tyhjän päälle. Sen sijaan ihmiset (yrittäjät tms), jotka luovat, ovat riippumattomia muista. He voivat toimia vapaasti riippumatta maailmantaloudesta. Kun muut tiukentavat kukkaron nyörejään, he keskittyvät luomiseen - ja lisäarvon tuottamiseen ihmisille ja näin heidän tulevaisuutensa näyttää valoisammalta.

Lue ihmeessä koko juttu. Huomaan toimineeni aika täysin (sattumalta?) ohjeistuksen mukaan. Pystyn samaistumaan täysin sivuston muuhunkin materiaaliin, josta tulen kertomaan aika ajoin.

Ja loppuun: Kuinka löytää elämänsä tarkoitus 20 minuutissa? Uskallatko lukea?

-Keep on creating- and at least think of delivering it!-

28 kommenttia:

 1. Onneksi kaikki eivät halua ajatella työstä tuolla tavalla. Itse teen työtä, jolla on merkitystä monille ihmisille ja etenkin itselleni. Raha on toisarvoista. Tuollainen chillailu, syöminen ja nukkuminen rahan virratessa kuulostaa minun korviini todella tyhjältä. Luoda voi työläinenkin työssään ja sitä kautta saada mielettömiä oivalluksia, voi oppia ja kehittyä joka päivä.

  VastaaPoista
 2. Ja mitäs sitten kun ei ole mitään sellaista osaamista jonka voisi muuttaa rahaksi? Tuntuu että eniten näitä juttuja heittää kaverit jotka jo tekee fyffeä esim. selittämällä miten hyvä juttu on olla ei-palkkatöissä ;) Löytyyköhän kokemuksia ihan taneli/taina tavallisesta jotka eivät ole keksineet mitään mieletöntä bisnesideaa millä saada rahaa, mutta ovat heittäytyneet pois oravanpyörästä? Ja äkkiäkös se yrittäjäkin jää tyhjän päälle jos asiakkaat katoavat. Epäilenpä että yrittäjänä olo olisi ihan niin ruusuista/helppoa elämää kuin tuosta saa kuvan.

  VastaaPoista
 3. mä pidin tästä blogista ennen, kun olit nöyrempi ja sympaattisempi. kuulostat nykyään samalta kuin olli posti, kaikesta hohkaa vain bisnes ja raha, ja semmonen turhan karismaattinen sävy näkyy monissa kirjoituksissa. olet varmasti löytänyt kaikkea uutta ja hyvää, "uuden minän", mutta älä unohda ja hautaa täysin sitä kuka oikeasti olet. nyt kuulostat vain samalta kuin kaikki typerät raw food "guruiksi" itseään kutsuvat. ihan kuin olisi jokin kultti jo syntymässä.

  VastaaPoista
 4. S, eiköhän niitä "oravanpyörästä heittäytyneitä taviksia" ole tässä maassa yksi sun toinenkin, työttömyyskorvaukset ja sossurahat kun tipahtelee tilille ilman mielettömiä bisnesideoitakin.

  VastaaPoista
 5. Milllainen yhteiskunta olisi jos kaikki vain loisivat "arvoa ja merkitystä" muille mutta kukaan ei oikeasti tekisi töitä? Paluu vaihdantatalouteen? Ok, mutta joku tekee silti raskaimman työn. Piika saa yösijan ja ruuan työntekoa vastaan, ja se työ ei välttämättä ole kevyemmästä päästä. Mieluummin minä olisin se maatalon isäntä, joka sen piian "palkkaa". Mitä jos kaikki vain olisivat sijoittajia, yrittäjiä, nettisivujen pitäjiä? Kerro lisää, sillä en vielä ymmärtänyt mikä oli tässä ideana!?

  VastaaPoista
 6. Tekstini tarkoitus on kertoa mielenkiintoisista jutuista, joihin voi HALUTESSAAN tutustua enemmän. Aiheeni vaihtelevat laidasta laitaan ja jotkut aiheet voi skipata, jos ne tuntuvat itselle vierailta.

  Olen saanut viime aikoina myös sen verran positiivista palautetta herättelystäni ja rohkaisemisestani, että se antaa minulle uskoa ja voimaa jatkaa kirjoittamista aiheista, mitkä itseäni kiinnostaa ja mitkä valitsen spontaanisti.

  Mainitsinkin tekstissäni että suomalaisille on hyvin vierasta ajatella "työn teon olevan leikkiä". Tarkoitukseni oli taas kerran herätellä, eikä ottaa sitä kirjaimellisesti.

  S: Hyvä kommentti! Voin sanoa esimerkin kysymykseesi: Minä itse. Irrottauduin 2 v sitten oravanpyörästä, tein pätkätöitä (myyntikeikkoja) ja olin työttömänä. Minulla ei ollut vuosi sitten hajuakaan mitä haluaisin tehdä, luovuus oli jossain hyvin kaukana piilotettuna. Kun alamme tutustumaan itseeemme, tekemään pieniä muutoksia, se jokaisen luovuus tulee esiin. Mutta se tulee pikku hiljaa ja jokaisella on oma aikansa, kun on luottavainen.

  Kyse ei siis ole mistään väkisin keksimisestä, vaan siitä, mitä se aito minä haluaa tehdä pyyteettömästi. Uskokaa, että jokaisella on mahdollisuus kehittyä omassa elämässään, vaikka se ei tarkottaisi mielettömiä bisneksiä.

  Jokaisella ajatuksellasi, teollasi jne. päätät elämäsi seuraavan hetken. Niin myös ennen kommentin kirjoittamista miettisin hetken, mitä vaikutusta haluan sillä tehdä.

  Positiivisuutta päiväänne:)

  VastaaPoista
 7. Ensin Pavlinasta: Mielenkiintoinen kaveri, jonka itsensäkehittämismeininkeihin tutustuin ensimmäistä kertaa viime- tai toissavuonna. Kirjoittelee ja ideoi kaikennäköistä kiinnostavaa, jota ei kaikkea ihan varauksetta (eikä välttämättä ollenkaan) tarvitse ostaa. Voi poimia niitä omasta mielestään parhaita juttuja ja käyttää niitä suoraan tai soveltaa jollain tapaa.

  Sitten tästä blogista: Täällä näkee toistuvasti blogin linjan muutokseen liittyvää ihmettelyä, mutta muistaakseni heidi on pariin otteeseen itsekin kertonut ajatusmaailmansa muuttuneen? Eikö silloin periaatteessa ole selvää, että blogistakin löytynee eri asioita, kuin aiemmin? Ja onko ajatusmaailman muuttuminen jotenkin "väärä" asia? kaikkihan me olemme joka tapauksessa muuttaneet suhtautumistamme erinäisiin asioihin kehdosta asti, onko muutosprosessin mikään pakko loppua? Onko olemassa joku takaraja, jonka jälkeen ei saa muuttua? No, onneksi internet on iso ja ihmeellinen paikka, josta jokainen voi valita ne sivustot, jolla tykkää vierailla :)

  Lopuksi pieni toive: Olisi mahtavaa, jos esim tämän tekstin kommentoija S perustaisi oman blogin! En tarkoita tätä "älä tule meidän hiekkalaatikolle hyppimään" -meiningillä, vaan lähinnä haluaisin ihan mielenkiinnosta lukea enemmänkin ajatusvirtaa ja päästä perille sen suunnasta. Täällä kun enimmäkseen näkee jonkin asian tyrmäämistä, muttei mitään vastapainoa ko. seikalle.

  Tässä minun viisi senttiäni tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 8. Työn (ja rahan) tekoon liittyvät jutut vaikuttivat tutustumisenarvoisilta, mutta tuo early riser-juttu nosti niskakarvat pystyyn. Perusteluna kukonlaulun aikaan heräämiseen oli tuottavuuden lisääntyminen. Kun tekee sitä mitä haluaa, pystyy olemaan ihan kyllin tuottelias vaikka ei nousisi ennen aurinkoa. Vähempikin riittää.

  VastaaPoista
 9. Jostain syystä yleinen mielikuva ihmisillä tuntuu olevan, että yrittäjät on aina rikkaita ja rahaa tulee helposti. Hieno homma niille joille asia niin on.

  Mutta ei se yrittäjänä oleminenkaan ole aina helppoa tai kevyttä. Töitä voi ehkä tehdä niin paljon kuin vuorokaudessa jaksaa valvoa, silti saa vain juuri ja juuri tarpeeksi rahaa elämiseen ja jokatoinen asiakas valittaa syystä tai toisesta, vaikka asiakkaan toive olisi täydellisesti toteutettu. Jos ei muusta niin ainakin siitä, että tehdystä työstä ja kulutetusta ajasta pitäisi saada edes jonkinlainen korvaus. Ei Suomessa kovin helpolla rikastumaan pääse yrittäjäkään.

  VastaaPoista
 10. Mutta toisaalta myös jos kirjoittaja haluaa kommentteja ja kritiikkiä ja sitä (omasta mielestään ainakin) osaa vastaanottaa niin sallittakoon sekin sitten. Yhden ihmisen oma mielipide ei ole ikinä väärin, oli se sitten muiden mielestä kuinka huono tahansa, koska se on oma mielipide. Ihminen kirjoittaa sen mitä tästä tai tuosta omassa päässään ajattelee, piste. Jos kirjoittaa jotain muuta, valehtelee. Tämä koskee siis kirjoittajaa ja kommentoijia.

  VastaaPoista
 11. Sinikka Tiainenmarraskuuta 04, 2009

  Minäkin haluaisin olla pois palkkatöistä ja alkaa odottamaan kun rahaa tipahtaa tilille vain "harrastelemalla" asioita. Tekisin just sitä mikä milläkin hetkellä tuntuis hyvältä, hylkäisin kerrostaloelämän ja muuttaisin maalle. Nukkuisin kun nukuttaa, söisin kun on nälkä, liikkuisin luonnossa kaiket päivät.

  Täytyis vaan pitää huolta siitä että itsellä on kaikki tarvittava taito tehdä tarvittavat asiat, sillä olettaen että muutkin vain joutomiehinä harrastelisivat asioita, ei olis palkkatyöläisiä ollenkaan. Pitäis olla oma taito kasvattaa vaatteisiin tarvittavat kuidut, kehrätä lankaa, kutoa, valmistaa jalkineet, kasvattaa oma ruokansa, korjata omat liikkumisvälineensä (fillari, reki jne.), hoitaa sairaudet (lääkäri usein haluaa työstään palkan ja on jonkun alainen, poppamies tekis kaiketi ilmaiseksi mutta hänen tilinsä ei siitä kartu), jne...

  Jos kaikki ryhtyis omiksi yrittäjikseen, niin sehän tarkoittaisi vaihdantataloutta. Mistä sitä rahaa tulis kellekään jos kaikki tuottais itse palveluja eikä kukaan olisi kenenkään alaisena (saamassa korvausta osaamisestaan)? Ja taas kun tarvitsijoita olis enemmän kuin tekijöitä, niin olis pakko ottaa alaisia (suutari ei kerkiä kaikille kenkiä tekemään). Ja taas alkaa sama kierre alusta.

  En osaa tämän paremmin selittää asioita, mutta toivottavasti edes joku ymmärsi.

  VastaaPoista
 12. Kutsun sinut, Heidi, sekä lukijasi tutustumaan uuteen (tänään perustettuun) blogiini:

  http://hunajameri.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Tässä on myös tutustumisenarvoinen, uusi blogi: http://maudinmaailma.blogspot.com/

  VastaaPoista
 14. Daily Eko: henk.koht. mulla ainakaan ei ole mitään mielenkiintoa perustaa mitään (mielipide)blogia :) Ja enhän mä tossa kommentissa mitään tyrmännyt. Mulle on vaan jotenkin tullut noista (lähinnä Pavlinan) jutuista sellainen fiilis että jokainen voi keksiä jonkun mahtavan jutun millä tehdä rahaa ja olla oman itsensä pomo KUNHAN vain sisukkaasti/positiivisesti ajatellen päättää siihen ryhtyä. Ei siinä mitään, näinkin voi olla/käydä, mutta epäilenpä että täytyy olla sellaisiakin jolla ei kertakaikkiaan ole mitään lahjakkuutta/ideoita mihinkään rahanarvoiseen vaikka olisi kuinka positiivinen ja juttelisi universumille mukavia ;) Että mitäs sitten tehdään ;)

  Mä en oikein ymmärrä tota asennetta että blogin muuttuessa "pitää lähteä vain lähteä etsimään uusia" eikä saisi ollenkaan todeta mitään ilmapiirin muuttumisesta. Eiköhän lukija siitä blogista osaa "luopua" jos liian ikäväksi menee, mutta miksi ei saisi sanoa asiasta? Muuttua saa, tietenkin, mutta ei se muutos aina ole parempaan päin. Jotenkin tuntuu että mitään ei saa enää sanoa ellei se pelkkää ihkuttelua tai muuten saa vastaansa faniarmaadan heittelemään kateuskortteja ja kehoituksia etsimään blogeja muualta (ja tarkoitan tällä muitakin blogeja, en siis vain tätä).

  VastaaPoista
 15. Jenni by Kissablogi/Hunajameri, en pysty kommentoimaan sun kummassakaan blogissa?

  VastaaPoista
 16. Vanhana virkamiestätinä haluan minäkin tuoda esille sen, että ei tämä meidän hyvinvointivaltiokaan ihan niiiiin syvältä joka asiassa ole. Ihan peruspalvelutkin on ainakin osittain aika jees. Tai käsi ylös, joka oikeasti luopuisi esim. kouluista, terveyskeskuksista, poliisista & tuomioistuinlaitoksesta, hälytyskeskuksista & paloasemista, tullilaitoksesta ynnä muusta? Tulisi vähän villi meininki, jos kaikki harmaat virkamiehet päättäisivät ryhtyä tuomaan lisäarvoa vaan. Tai ryhtyisivät luomuyrittäjiksi. Ja tämä ei ole kettuilukommentti. Varmaan esim. yritysmaailmassa, jatkuvastilisäätavaraakaikilleikuisestikasvutuottobisneksen parissa saattaa tullakin monelle vähän sellainen "mitähittoa, tätäkö mun elämä on?"-fiilis. Mulle ainakin tuli, mutta vanha kunnon virkamieselämä julkisen sektorin palveluksessa sen sijaan antaa merkittävyyden kokemuksia päivittäin, mikä saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta näin vaan on. Töiden jälkeen sitten muuta, vaikka luomusipulien kasvatusta. :)

  t. Anna

  VastaaPoista
 17. Outo juttu, ettet pysty kommentoimaan? minkälaisen ilmoituksen saat?

  Tarkistan asetuksiani...

  VastaaPoista
 18. Hei Heidi,

  kiitoksia kovasti mahtavasta blogistasi! :)

  Olisin kiinnostunut muutamasta asiasta:

  - Otatko talvisin D-vitamiinilisää? Millaista? Ja saisiko jotain hyvää suomalaisesta apteekista, ettei tarvitsisi tilata netin kautta ulkomailta? Vai onko se hintaero syynä, miksi monet sieltä tilaavat?

  - Olisi kiinnostavaa kuulla kokemuksiasi Kitchen Aidista. Miten se on toiminut, mitä sillä voi tehdä jne.? Ja jos voisit verrata sitä Vitamixiin, että onko se ero niin huima, että kannattaa maksaa maltaita Vitamixista? Eli pientä apua kaipaisin oikeanlaisen blenderin hankkimiseen. :)

  Ja vielä kolmas kysymys..

  - Uskotko horoskooppeihin, ja missä määrin? Itse harrastan intohimoisesti astrologiaa. Tiedän kaikkien ystävieni aurinko-, kuu- ja nousevat merkit. :D Jotenkin muistelen, että olet horoskoopiltasi kalat? Vaikutatkin sellaiselta, kun olet kiinnostunut mystisyydestä, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista jne. mikä on kaloille ominaista.. :)

  Anteeksi, jos kysyin nyt ihan liikaa, olen vain niin kiinnostunut näistä asioista ja en voi tarpeeksi kiittää sua hyvästä työstäsi!

  Rakkautta,

  Marie

  VastaaPoista
 19. S kirjoitti:
  "Mä en oikein ymmärrä tota asennetta että blogin muuttuessa "pitää lähteä vain lähteä etsimään uusia" eikä saisi ollenkaan todeta mitään ilmapiirin muuttumisesta. Eiköhän lukija siitä blogista osaa "luopua" jos liian ikäväksi menee, mutta miksi ei saisi sanoa asiasta? Muuttua saa, tietenkin, mutta ei se muutos aina ole parempaan päin..."

  Olet siis itsekin huomannut, että jokaisessa suositussa blogissa riittää näitä kaltaisiasi haikailijoita, jotka kuvittelevat että heillä on jotain oikeuksia vaikuttaa blogin linjaan. No, rehellisesti kerro nyt onko missään milloinkaan kukaan blogin pitäjä palannut motkotuksen jälkeen vaadittujen vanhojen tuttujen rajojen sisään?!

  Blogilla saattaa olla tuhansia tyytyväisiä lukijoita, jotka seuraavat sivusta hiljaa, mutta sitten on se äänekäs pieni joukko joka on vaatimassa oman arvomaailmansa kaltaista sisältöä.

  -sss

  VastaaPoista
 20. ss: *nauraa hysteerisesti* Kiitos Sinulle päivän parhaista nauruista :)

  Mielipiteen sanominen on siis "kuvittelua että on oikeus muuttaa blogin linjaa" ja että "vaatii oman arvomaailmansa kaltaista sisältöä". Mielenkiintoista. Mutta kiitos Sinulle oikaisusta, olen näköjään elänyt ihan harhakuvitelmissa vuosikausia ;)

  Puhuin yleisesti enkä sanonut mitä mieltä itse olen tästä nimenomaisesta blogista, mutta etköhän sinä tiedä minua paremmin mitä tarkoitin vai mitä ;D

  Ja hei, kerropas miten mun nyt pitäisi tulkita Sinun mielipiteesi, anteeksi motkotuksesi? Että Sinä yrität muuttaa minua Sinun arvomaailmasi mukaiseksi? Vai kuvitteletko Sinä että sinulla on oikeuksia muuttaa minun linjaani? Vai koskeeko noi vain blogeja? Kauheen hankalaa, mutta varmaan jelpit ja kerrot miten on ;D

  Eikun oikein mukavaa viikonjatkoa sinne :)

  VastaaPoista
 21. Tähän blogiin on tullut hirveä ristiriita sen jälkeen, kun Heidi alkoi yrittäjäksi.

  Kun ennen tämä oli ns. kategoriassa elämänmuutos/oppismispäiväkirja erityisesti ravintoasioiden tiimoilta, nykyään täältä saa lukea muiden "gurujen" referointia.

  Jotkut kokevat harmistusta siitä, että painopiste on tällä hetkellä enemmään henkisissä ulottovuuksissa kuin resepteissä. Toiset taas närkästyvät siitä, että Heidin tuottama referointi (tai ideoiden antaminen) ei ole kovin uskottavaa.

  Itse oikeastaan samaistun näihin molempiin, mutta erityisesti jälkimmäiseen. Esimerkiksi tämäkin teksti, ethän sä Heidi tuo yhtään omaa ajattelua Pavlinan juttuihin vaan suoraan kehoitat Pavlinan teesejä lainaten "muistathan kehittyä" -tyyliin.

  Mulle ainakin on hämärää, että ymmärrätkö sä itse, että sä lainaat/referoit vai kuvittelet olevasi ammattitaitoinen terapeutti.

  Eli toisin sanoen, mulle tämän blogin sisältö näyttäytyy oppimiskirjana, mutta sä vaan esität asiat yrittäjänäkökulmasta. Se on toisaalta hieman omituista/epäuskottavaa, kun sulla on alle viiden vuoden elämänmuutos menossa ja toisaalta et omaa lukija/asiakaskuntaasi hyödyttävää koulutusta.

  Hieman epäselvää on myös se, missä kaikessa haluat yrittäjä. Ollako ayurvedahoitaja, elämänmuutosterapeutti vai ravintoneuvoja?

  Kovin myös aina mustavalkoisesti yleistät (esim. paha media - itämainen viisaus) teksteissäsi, mikä myös antaa aika naiivin kuvan.

  Nyt olet sitten julkaissut asiakaspalautteitasi. Huomaan, että esimerkkitapaukset ovat hyvin samantapaisia kuin blogi-Heidi. Eivät nämäkään esimerkit anna kovin uskottavuutta siitä, että näkisit muiden ihmisten asiat kovin laaja-alaisesti.

  Aada

  VastaaPoista
 22. En ala vääntämään tätä asiaa sinulle rautalangasta, jos et omaa sisälukutaitoa. Kommenttiini sisältyi kysymys, johon sinulla ei näytä olevan vastausta. Jotenka vastaan siihen itse: yksikään blogin pitäjä ei ole muuttanut bloginsa sisältöä muutaman narisijan mielipiteiden pohjalta. Tästä fiksu vetää sellaisen johtopäätöksen, että on pelkkää ajanhukkaa käyttää aikaansa vanhan blogin perään itkemiseen.

  -sss

  VastaaPoista
 23. Aada; Eiköhän tämä ole edelleen ensisijaisesti oppimispäiväkirja ja elämänmuutosblogi. Kuinka monta postausta on referoituja guruilta? Itse en ainakaan niitä löytänyt tämän lisäksi, toki olen lainaillut mielenkiintoisia kommentteja jne. mutta mitä vikaa siinä?

  En tiedä, mikä totuus on se, että uskottavuuden tekee pelkästään vuosien kokemus. On esim. paljon ylipainoisia lääkäreitä ja ei-niin freshejä ravintoterapeutteja, jokainen päättäköön, kenen ohjeita haluaa kuunnella.

  Monet tekevät yrittäjänä montaa eri toimialaa, ei tarvitse olla yhtä virallista titteliä. Pyrin itsekin tittelittömyyteen, koska titteli kertoo usein hyvin vähän ihmisestä ja hänen taidoistaan.

  Kommenttisi on oma mielipiteesi, ei totuus samoin kuin omani ja kenen muun tahansa.

  VastaaPoista
 24. Marie: Melkein unohdin vastata sinulle. D-vitamiinin tilaamiseen ulkomailta on useimmilla se syy, että Suomesta ei saa tarpeeksi vahvaa. 20 µg/d taitaa olla maksimi, mitä Suomesta saa, joten sitä suosittelen vähintäänkin ottamaan varsinkin pimeänä aikana. Monet viralliset tahotkin pitävät suositusmääriä liian alhaisina ja suosittelevat jopa kymmenkertaistaa määrän.

  Itselläni: http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-Highest-Potency-5-000-IU-120-Softgels/10421?at=0

  KitchenAid toimii hyvin ainakin perussmoothieissa. Paha sanoa enempää, koska en ole kovin kummoisempia viime päivinä väsännyt. Jos olisi varaa, niin hankkisin Vitamixin kyllä, onhan se pidemmällä tähtäimellä varmasti parempi. Kerron kokemuksia lisää, kun niitä kertyy:)

  Kyllä olen erittäin tyypillinen kala (nouseva jousimies) ja kiinnostunut erittäin paljon mystisyydestä ja astrologiasta, vaikka en sen enempää sitä ole opiskellut. Tästä aiheesta kirjoittelisin enemmänkin, etenkin siitä, kuinka hyvin minulle on ennustettu tai "katsottu" ja selitetty tapahtuneet asiat. Ehkä jossain vaiheessa avaudun siitäkin enemmän...Ehkä perustan jonkun "mystisyys" rinnakkaisblogin, ja rinnakkaisblogin "henkisille jutuille", blogin luomulle ja raakaravinnolle..heh kunhan kiusaan. Samassa sopassa tulee nyt kaikki teemat.

  Horoskooppeihin sen sijaan en varauksetta usko. Pitäisin sen ja astrologian melko lailla erillään. Kysymyksesi ovat enemmän kuin tervetulleita, kiitos:)

  VastaaPoista
 25. Kiitoksia Heidi taas valaisevasta vastauksesta!

  Olen muuten itsekin kalat (nouseva kaksonen) :D ja mun on helppo samaistua sun teksteihin ja nautin valtavasti blogistasi. Juuri se monipuolisuus ja kokonaisvaltaisuus on tärkeintä, hyvä vaan ettet keskity pelkästään ravintoon tms. vaan tuot esille kokonaiskuvan. :)

  Leppoisaa viikonloppua,

  Marie

  VastaaPoista
 26. Hei Heidi,

  tilasin mainitsemaasi d-vitamiinivalmistetta netin kautta ja mieleeni heräsi kysymys, että voihan tuohon nettikauppaan varmasti luottaa? Jotenkin vaan tuntuisi turvallisemmalta ostaa suoraan apteekin hyllyltä. :)

  VastaaPoista
 27. Iherbistä olen itse lukenut ja kuullut pelkästään positiivista. Mm. Luomuttajat palstalla suositellaan: http://www.luomuttajat.fi/phpbb/viewtopic.php?f=15&t=57

  sekä tämmöinen tuore ketju löytyi: http://keskustelu.plaza.fi/ellit/muoti-ja-kauneus/sensuelli/1809169/iherb-com-kokemuksia/

  ja

  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78467

  Oma mielipiteeni on, että turvallisempaa on ottaa lisävalmiste luonnontuotteita suosivasta kaupasta kuin suosia lääkelaitosten kehittelemiä bisnestuotteita. Tämä kuitenkin vain oma maallikon mielipiteeni.

  VastaaPoista
 28. "Vanha virkamiestäti" kirjoitti erittäin hyvän puheenvuoron. Kiitos, että viitsit ja jaksoit tuoda tämän puolen esiin. On helppoa halveksia sellaista, jota on tottunut pitämään itsestäänselvyytenä.

  Muistakaa myös, että työpaikka ei ole sama asia kuin elämäntehtävä.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...