Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.11.2009

Kiitos CM!

Olen käynyt ahkeraan lähikaupassani Citymarketissa ja olen todella iloinen ja yllättynyt sen kehittymisessä luomuvalikoiman suhteen. Antakaa tekin omalle cittarillenne palautetta, koska siellä näytetään olevan hyvinkin avoimia luomun suhteen toisin kuin eräissä muissa paikoissa.

Valikoimasta löytyy jo kattavasti luomuvihanneksia ja hedelmiä, kuten salaatteja, persiljaa, kaaleja, avokadoa, lanttua, tomaattia, artisokkaa, inkivääriä, chiliä, porkkanaa, luumua, omenoita (2 lajia), päärynää, appelsiinia, banaania...

Myös kuivatuotteissa on hyvät valikoimat luomusiemeniä, palkotuotteita, pähkinöitä (kuten para), manteleita, rusinoita...myös ei luomuna löytyy enemmän siemeniä mm. Go green -merkistä

Säilykepuolelta löytyy monenmoista papua luomuna sekä ihania pirkka luomuoliiveja (vain n. 2,5€)

Maustehyllyiltä löysin tänään himalajansuolaa, kanelia sekä mustapippuria luomuna!

Lihasta kerroinkin aiemmin. Nyt luomujauhelihaa (ja muitakin lihalaatuja) on saatavina päivittäin!

Myös luomujuustohyllyä kurkkasin ja siellä näkyi vakiotofujen ja edamin lisäksi olevan myös luomubrie-juustoa.

Tietysti leipä/maitohyllyissä on myös luomutuotteita jonkin verran, mutta erittäin pienenä prosenttina.

Loppuhuipennuksena kuka olisi uskonut: Yogi-teet cittarin hyllyssä! Samoin luomukahvia on ollut jo pidempään, toki myös muissa kaupoissa.

Vaikka olen hyvinkin iloinen, että kauppa on viitsinyt panostaa asiaan (palautetta annettu ennen ja jälkeen) on tämäkin marketti kokonaisuudessaan kuitenkin aika ...miten sen sanoisi taas -nutrix/matrix. Kemikaalihyllyjä on varmaan satoja, samoin onnettomana niitä kärryynsä lappaavia ihmisiä. Kassajonossa röökikone piippaa ja iltalehden lööpit huutavat: "Mitä et vielä tiennyt sikainfluessasta?" Oikeasti. Apua. Olisi varmaan pitänyt ostaa iltaluettavaa, koska olenhan hyvin sivistymätön aiheesta.

Ehkä katson piitkästä aikaa nettitv:tä, jos vaikka Olli saisi hieman mainstreamiakin innostettua - jännityksellä odotamme!

ps. En valitettavasti saa nyt hetkeen kuvia laitettua koneelle/postauksiin, koska "uudessa" macissäni ei ole hyvää kuvankäsittelyohjelmaa (ei siis kuvien parantelua vaan kuvan koon säätämistä varten:)) Kaikki vinkit otetaan vastaan. Nimimerkillä erään kiireisen Tarzanin opastusta odotellessa (jo monettakohan viikkoa...:) )

10 kommenttia:

 1. Omat kokemukset Tampereen Citymarkettien rehuosastoilta ei ole kovin hyviä, melkeinpä Prismoissa ollut paremmin tavaraa, vaikka huonosti niissäkin. Siis ihanko oikeasti tuoretta inkivääriäkin ja luomulanttua? Hämmästyttävää. Melkein kuulostaa jo niin hyvältä, että kerran voisi kokeilla Pirkkalaan asti raahautua kauppaan.

  VastaaPoista
 2. Googlen Picasa ohjelmalla pitäis kuvien muokkaus onnistua. Ja kaiken lisäksi se on ilmainen. Lataa tuolta -> http://picasa.google.com/mac/

  ..ja katso esittelyvideo tuolta -> http://www.youtube.com/watch?v=NDKFjc3_wrk

  VastaaPoista
 3. Mulla on ompussa käytössä Gimp jonkun toisen maccilaisen suosituksesta ja olen ollut ihan tyytyväinen. Ilmainen tämäkin.

  VastaaPoista
 4. Huomasin saman Espoon Niittykummun K-Supermarketissa, todella kattava luomuvalikoima! :-)

  VastaaPoista
 5. Mulla on kans hyviä kokemuksia Sittarin luomuvalikoimista. Varsinkin lihan suhteen Oulun suurin Citymarket (Raksila) on kunnostautunut. Se on muutenkin aika avarakatseinen puoti. Olen käynyt dyykkaamassa Raksilassa ja se on tehty kyllä tosi helpoksi CM:llä. Ovat kuulemma sanoneet, että saa käydä tonkimassa, kunhan kauppa on kiinni.
  Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri, että paras luomu hevi-tarjonta löytyy Stockmann Herkusta. Siellä on juureksia laidasta laitaan, erilaisia salaatteja ja hedelmiä, munakoisoa ja punakaalta. Muuten ei mitenkään erityisen hulppea luomutarjonta, mutta aivan kiitettävä.

  VastaaPoista
 6. Olen reilusti jättänyt kommenttia taviskauppoihin, jotain pientä hyötyä näkyy olevan. Pyrinkin kummiskin ostamaan kaiken mm. ruohonjuuresta sekä luontaistuotekaupoista ja toreilta. Loput kaupasta jos ei näistä löydy haluamaani. :)

  VastaaPoista
 7. sulla ei siis ole edes iphotoa siinä? toi gimp on kuulemma ihan jees, ilmainen ja vastaa jossain määrin photaria. yksi vaihtoehto on kans ladata kuvat vaikka photobuckettiin nettiin, jossa niitä pystyy myös säätämään. sieltä ne saa kätsysti bloggeriin.

  VastaaPoista
 8. Kommentoin tähän uusimpaan, lueskelin noita kriittisiä kommentteja "uusi minä" -postauksesta. Hassua, miten ihmisillä on tarve hyökätä oikaisemaan bloggaajan tekstiä ja lyödä maahan. Jos kyseessä olisi jonkin virallisen tahon tiedottava nettisivusto, ymmärtäisin tuollaisen kannan. "Blogi" on muistaakseni alkuperäiseltä merkitykseltään jotakuinkin "sähköinen, julkinen päiväkirja". Kummallista, että ilkeitä anonyymejä eksyy aina angstaamaan kommenttiboksiin!

  Ymmärrän, että ollaan eri mieltä. En minäkään allekirjoita läheskään kaikkea kirjoittamaasi (edes siitä murto-osasta, minkä olen lukenut), mutta ei se aiheuta minussa minkäänlaista tarvetta alkaa vittuilla tai mennä henkilökohtaisuuksiin tarkoituksena loukata. Haluan siis vähän kannustaa, otti niin paljon päähän! :) Kun nuoli lähestyy, käännä kasvot ja anna sen viuhahtaa ohi.

  Mun blogi on suunnattu sille marginaalisen pienelle kansanosalle, jota kiinnostaa opettaa poneille temppuja maasta käsin. :) Se on pian vuoden vanha ja täynnä ponien ja teinien kuvia.

  Edelleen, vaikka minusta ei ikinä tule ruoka-friikkiä, gojit ovat parantaneet jo nyt ihon väriä. Kiitos siis siitä! Tarvii vaan hankkia niitä isompi satsi kerralla. Hienoa, että uskallat hyvällä itsetunnolla kirjoittaa henkilökohtaisista asioista, älä anna henkisten puolituisten lannistaa edes hetkeksi!

  Ps. Jaloissa nukkuu uusi koiravauva, elämä saattaa voittaa sittenkin!

  Satu

  VastaaPoista
 9. Jos ihan vain kuvan kokoa haluaa säätää, niin se onnistuu ihan preview:lla. Saa sillä jotain muutakin tehtyä kyllä. On koneessa.

  VastaaPoista
 10. Mä kävin muutaman kerran lobbaamassa luomuvoin puolesta K-Supermarket Kampissa. Ilmeisesti niin oli tehnyt muutkin, kun sitä hyllylle pari viikkoa sitten ilmestyi! Jea! Mun herkku on ja pysyy luomu-ruisleipä sekä luomuvoi.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...