Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

16.11.2009

2012 maailmanloppu vai toivo?Heti varoitus: Älä odota suurempia tästä jutusta, vaikka otsikko lupaakin paljon.
Postauslistallani (oikealla palkissa) on paljon ainakin omasta mielestäni mielenkiintoisia aiheita ja nyt tuntuu, että en vaan ehdi kirjoittamaan sitä mukaan kun asiaa olisi. Siksi näin suppea juttu tästä asiasta.

Seliseli. Väärin. Think again. MInä itse luon kiireentunnun ja ajan rajoitteet. Ei ketään oikeasti kiinnosta, kirjoitanko nopeasti vai vähemmän nopeasti. Jokaisella on omat "stressinsä". Tärkeää on vain tämä hetki. Aika ja kiire on siis pinnallisen mielesi luomaa = tiedostaminen = oivallus = kehittyminen:)

No vihdoin aiheeseen, eli Mayoihin ja 2012:sta, josta siis joku lukija pyyteli juttua. Moni liittää asiaan ainakin mystisyyden, suuren muutoksen tai maailmanlopun. En ole tosiaan perehtynyt asiaan syvällisemmin, mutta löysin todella mielenkiintoisen kirjoituksen, jonka haluan jakaa tässä heti ja nyt. Voi olla, että palaan asiaan paremmin myöhemmin.

Lukekaa tämä Esa Hyppösen juttu ja kommentoikaa, mitä fiiliksiä se herättää! Omaan tajuntaani ja ymmärrystä se avasi jälleen, vaikkakaan en ole sokeasti ja kirjaimellisesti uskomassa kaikkea. Tämä on kuitenkin itsestäni äärimmäisen kiehtovaa, samoin kuin astrologia. Mystisyys ei ole kauaa vain mystisyyttä, vaan totta.

19 kommenttia:

 1. Jos toiveita saa esittää, niin kirjoita nyt ihmeessä ennemmin omegoista, smoothie barista, boot campista tai Jukan luennosta kuin jostain hömppäpömppä-2012:sta tai kuluneesta & lapsellisesta "kriittiset, kateelliset suomalaiset" -aiheesta ;)

  VastaaPoista
 2. täältä saat muuten coelhon uusimman lainaan. mua kiinnostaa kans erityisesti boot camp kokemukset. -Heli

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä edellä toiveita esittäneen anonyymin kanssa ja esitän samat toiveet!

  VastaaPoista
 4. Alan jollain (sairaalla) tavalla nauttia näistä eräänlaista kommenteista:) Naama vääntyy hymyyn kun joskus ennen olisin ehkä hieman ärsyyntynyt.

  Eli edelleen kaikkea ei tarvitse lukea - eikä kommentoida, jos ei oikeasti ole mitään sanottavaa. Juttutoiveenne on huomioitu, samoin kun tämä Mayat. Postaan kuitenkin siihen tahtiin, että kyllä lukijoilla pitäisi hieman kärsivällisyyttä olla:)

  Tämä artikkeli, mistä postasin ei tosiaa ole ehkä helpoimmasta päästä, jos asia ei itselle ole yhtään ajankohtainen/kiinnostava (mutta siis silloin skip skip...)

  VastaaPoista
 5. Eikö sun mielestäsi juttutoiveet/-ehdotukset ole "oikeasti mitään sanottavaa"? Aika yllättävää, luulis ettei nyt niistä kannattaisi nokkiinsa ottaa, kun paljon ikävämpiäkin kommentteja oot täällä saanut...

  Ja mä olen kyllä aiempien kans samaa mieltä siitä, että toi iänikuinen suomalaisten kateuskortti alkaa olla jo "pikkasen" väsynyttä tavaraa. Jos et olis siinä uutispimennossasi ja lukisit esim. netti-Hesaria, niin siellä on yleisönosastot jo täynnä tätä katkeroitunutta "ootte vaan KATEELLISIA" -huutoa oli aihe mikä hyvänsä - haluutko tosiaan vajota samalle tasolle marisemaan, kun sulla takuulla olisi "oikeasti" jotain järkevääkin sanottavaa?

  VastaaPoista
 6. *Tirsk* Kyseessä ei varmaan ollut juttutoive, vaan kommentointi oikean palkin tulevista jutuistani ja niiden järjestyksestä oman mielen vastaisena. Juttutoiveita otan mielelläni vastaan edelleen.

  Mistäs muuten tiedät mistä näkökulmasta käsittelisin kateus-aihetta? Taidat luulla olevasi ennustaja eukko?

  Tarkoitukseni oli lähinnä suositella tätä hyvää postausta ja blogia muutenkin: http://pieniajuttujaelamasta.blogspot.com/2009/10/kriittiset-kateelliset-suomalaiset.html

  Mutta joo, tulihan sieltä jotain positiivistakin loppulauseessa kun vähän rutisti:) Kirjoitan näköjään jotain järkevääkin mielestäsi. Kiitos tästä! Siitä se kehuminen lähtee...

  VastaaPoista
 7. *Tirsk* tosiaan - just kun tossa aiemmin yritit vakuutella ettet ärsyynny kommenteista, niin seuraavassa heti nähdään miten helposti se Heidinkin pinna edelleen palaa :D Mut hei, jos et tykkää tulevien jutunaiheiden kommentoinnista niin minkä ihmeen takia julkaiset niitä tossa sivupalkissa? Ei kai se pakollista ole?

  Ja sori, en vaan usko että sulla olis mitään uutta sanottavaa tähän maailman vanhimpaan kateus-aiheeseen, mutta todista ihmeessä se luulo vääräksi jos siihen pystyt. Ja ennustajaeukko on muuten yhdyssana ;)

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä blogin pitäjät saa valita aiheensa ihan itse, joten siinä mielessä mieluummin kommentoisin tekstien "sisältöä", en sitä mistä blogin pitäjä kirjoittaa.

  Aiheenahan tuo 2012 on varmasti mielenkiintoinen. Kuitenkin, on vaikea kuvitella, että mayat aikoinaan todella kirjoittivat kaikesta tuosta, mistä linkissäsikin puhuttiin. Eli minua häiritsee se "höttö" mikä hyviinkin ajatuksiin ehtii kertyä vuosisatojen aikana. Tarvitseeko oikeasti henkistä kehittymistä, tiedostamista, ym. käsitteitä sitoa asioihin kuten mayojen ennustukset?

  Astrologia ja yleensä maailmankappaleista ennustaminen on niin vaikea asia ihmisen käsittää, että mieluummin erottaisin ne asiat kokonaan ihmisyksilön kehittymisestä. Miksi meidän tulisi katsoa yli tämän aurinkokunnan löytääksemme itsellemme tarkoituksen? Jos pitää silmät auki niin joka päivä voi tavata "gurun", jolta voi oppia uusia asioita. (tähän liittyen: näin esimerkiksi eilen sattumalta Postin Ollin :) )

  Biologian harrastajana vielä täytyy mainita, että linkissä virheellisesti mainittiin, että me olisimme neanderthalin ihmisen jälkeläisiä, mikä ei pidä paikkaansa. Ja lisäksi neanderthalin ihmistä kutsuttiin "homo sapiensiksi" vaikka se on oikeasti "homo neanderthalis".

  Minusta tärkeä asia ihmisen "kehittymiselle" on se, että riisutaan pois kaikki myytit ja valheelliset uskomukset, ja oikeasti aletaan panostamaan itseemme ja toisiimme. Se, että verhotaan kehittyminen vain käsitteiden "tiedostaminen" ja "kehittyminen" tai "itsensä toteuttaminen" alle ei riitä! Meidän tulee oikeasti tiedostaa mitä niillä käsitteillä tarkoitamme. Vain tällä tavalla voimme saavuttaa jotain parempaa.

  Tämän vuoksi mielipiteeni linkistä on, että se on liian "yleinen", se ei oikeasti kerro mitään. Ehkä 2012 tulee uusi vaihe ja ihmiset tiedostavat asiat paremmin, ehkä ei. Mutta ei anneta sen estää meitä kehittymästä tänään.

  VastaaPoista
 9. Jostain luin muuten että Mayojen kalenteria on tutkittu väärin ja se ei ennusta maailmalopun (vaimikäsenytolikaan) tulevan vielä 2012 vaan joskus 2700-2800 ennen kun maailmanloppu sitten tuleekaan. Eli vielä on toivoa :D

  VastaaPoista
 10. Onko Heidi netissä vielä koskaan tullut vastaan mitään sellaista newage-uskomusta tai salaliittoteoriaa, joka sinun mielestäsi olisi selvästi huuhaata? Vai onko ne kaikki aina tosi mielenkiintoisia?

  VastaaPoista
 11. Moi Heidi!

  Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi ja se on antanut minulle todella paljon vinkkejä ja ajattelemisen aihetta. Kiitos tuhannesti!!

  Olen nyt pistänyt pystyyn oman blogin nimeltä Vähemmän on Enemmän. Se löytyy osoitteesta http://vahemman-on-enemman.blogspot.com. Blogi on aivan aluillaan vasta, mutta toivottavasti se jatkossa kiinnostaa myös sinua - tänään esimerkiksi juttua aloe verasta!

  VastaaPoista
 12. miksi pitäisi olla jotain uutta sanottavaa? ei mullakaan ole mitään uutta sanottavaa, ja silti pidän blogia :) eikä sitä ole kenenkään pakko lukea. saa lukea jos haluaa.
  itse en ainakaan ole lukenut läheskään kaikkea mitä on kirjoitettu/puhuttu muualla (ja tuskin kukaan muukaan), joten kirjoittakaa ihan mistä vain. ja kertaus on opintojen äiti, sitä lukee mistä itse pitää, vaikka sitten tulisi samoja juttuja kerrattua monet kerrat.

  VastaaPoista
 13. Mitenköhän uutta sanottavaa määritellään? En ole tietääkseni mikään uutisankka, joka postailee vaan uusista asioista. Tää on taas tätä, kun sanomiset ymmärretään väärin, puolin ja toisin.

  Mutta kiitos kaikille kommentoijille, tässä opin itsestäni aina. Huomaan, että en ärsyyntynyt lainkaan näistä kommenteista :) Valoa päiväänne:)

  Miguel: Kiitos mielipiteestäsi. Jokainen uskoo mihin haluaa, mutta todellakin meitä ei mikään estä toimimasta juuri nyt. Ei tarvi odottaa suurempia muutoksia, omalle kohdalle muutokset tulivat itsestään.

  Mirva: Kiitos, Selvitin juuri Ecodealin Aloe-juoman alkuperää ja hyvää näyttäisi sekin olevan. (Postaan asiasta)

  Karoliine: niinpä

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Törmäsin muuten tälläiseen juttuun, kommentteja?

  http://sundqvist.blogspot.com/2007/06/aloe-vera-pelkk-vettk.html

  On ihan fiksua tekstiä kun näkee noiden isojen fonttien ja värien taakse ;)

  Toivottavasti linkki toimii, en pysty kopioimaan sitä suoraan. Tutullani oli muuten käytössä noita Mirvan kauppaamia litkuja ja ainakin siinä oli e-koodi (en muista oliko enemmän kuin yksi). Ja tuote on maustettu "luonnollisilla hedelmillä ja marjoilla", what? Ei siis sisällä aitoja hedelmiä/marjoja vai miten tuo pitäisi tulkita?

  VastaaPoista
 16. Mia Lucia: en valitettavasti teekään erillistä postausta b12, mutta lue uusin postini:)

  Anonyymi:

  Aika raskaan isoa tekstiä kyllä :) Sundqvist tarvisi sihteerin:)

  Toivottavasti aikaisempikin kysyjä näkee tämän kommenttini. Eli Ecodealissakin myytävästä Aloe-juomasta (mikä on käytössäni) kysyttiin sen valmistus- ja kuljetustapaa. Seuraavassa vastaus:

  Pur Aloe juoman valmistus menee suurinpiirtein seuraavasti:

  - Luomuviljellyt Aloe Vera lehdet leikataan pensaista ja jäähdytetään n. +4 asteeseen (tämä tapahtuu joko Andalusiassa tai Meksikossa)
  - Lehtien uloin kuorikerros poistetaan käsin (kuoressa on suhteellisen paljon aloiinia, jolla on vahva laksatiivinen vaikutus)
  - Saatu Aloe Vera geeli kuljetetaan kylmennettynä Ranskaan (huom. geeliä ei missään vaiheessa pakasteta)
  - Geelistä kylmäpuristetaan Aloe Vera juomaa
  - Juoma läpikäy kasvihiilisuodatuksen, jolla saadaan esim. aloiinin määrä EU:n vaatiman maksimirajan alapuolelle (hyvin yleisesti ei-luomu Aloe Vera juomissa tässä vaiheessa käytetään kemikaaleja)
  - Juomaa ei siis pastoröida
  - Juoma pullotetaan

  Toivottavasti asiasta kiinnostuneet näkivät tämän kommentin!

  VastaaPoista
 17. Kiitos aloe-tiedosta Heidi!

  VastaaPoista
 18. Heidi, jos olet kiinnostunut 2012 asioista niin kannattaa tsekata Diana Cooperin kirja "2012 and beyond". Kirjailijalla myös muuta tuotantoa mikä ei liity vuoteen 2012 (Tämä kommentti vain siksi että jos et tunne ko kirjailijaa).

  Mukavaa loppuviikkoa! t. L-a

  VastaaPoista
 19. Kiitos Heidi tuosta käyttämäsi aloejuoman valmistusmenetelmän kuvauksesta. Hyvä juttu, että juomaa ei sentään pastöroida. Foreverin geeliä ei edes kylmennetä, vaan lämpötila säilyy samana koko ajan, jolloin tärkeitä aineita ei tuhoudu. Foreverillä lisäksi poistetaan enemmän kuin vain uloin kerros lehdestä, sillä juoman valmistukseen käytetään ainoastaan lehden sisältä puristettava geeli.

  Aikaisemmalle kysyjälle tiedoksi, että Foreverin patentoima stabilointiaine (jolla estetään aloegeelin hapettuminen) sisältää mm. karhunvatukkaa, merilevää ja herukkaa, mutta tarkka menetelmä on salainen.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...