Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.10.2009

Viikkohaaste ja arvonnan voittaja!

Idea-arkkuni jatkaa pursuilua ja vuorossa on viikoittainen haaste lukijoilleni. Ensimmäinen haaste on: "Viikko uutispimennossa", mikä tarkoittaa seuraavaa:

Ajanjaksolla ma 26.10-ma 2.11:

- Älä lue mitään lehtiä
- Älä katso ollenkaan tv:tä

- Älä osallistu turhiin työpaikkakeskusteluihin, jotka käsittelevät sikainfluessaa tms. muuta älyttömän "mielenkiintoista"

- Jos joudut tilanteeseen, johon itse et voi vaikuttaa, pyri kääntämään keskustelu aina johonkin ihan muuhun
, kuin maailman tapahtumiin

Tämä haaste voi olla yllättävän vaikea. Koska olen itse elänyt ilman mediaa jo yli puoli vuotta, hämmästelen jatkuvasti sitä negatiivisuuden tulvaa, mikä menee mediasta suoraan alitajuntaamme vaikuttaen suoraan ajatuksiimme ja sitä kautta ihan kaikkeen. Puhun siis omasta kokemuksestani "entisessä elämässäni" sekä siitä, miten nykyään vahingossa näkemäni lööpit kaupungilla ovat AINA pelkkää negatiivisuutta; sairauksia, onnettomuuksia, surua, tuskaa, epätoivoa...Jouduin erään tilanteen pakosta kuuntelemaan radiosta uutisia viime viikolla ja voin sanoa, että teki mieli laittaa korvat lukkoon, pelkkää tuskaa ja kerrottuna vielä todella masentuneella äänellä.

Puhuimme perjantaina eräässä kivassa meetingissä, kuinka sillä, mihin huomionsa keskittää, on valtava merkitys. Kun alat "heräämään" ja laajentamaan tietoisuuttasi, alat tiedostamatta kiinnittämään huomiosi itsellesi oikeasti tärkeisiin = kehittäviin ja hyviin asioihin. Näihin asioihin eivät siis kuulu Iltalehden lööpit, vaatekaupan uusin trendiluomus, BB:n uusimmat käänteet tai itsemurhaiskuissa kuolleiden määrä.

Näihin asioihin kuuluvat sen sijaan ehkä tärkeimpänä luonto ja kaikki sen ihmeellisyys ja moninaisuus lukuisine äänineen, ihmisten aito onnellisuus ja ilo ja yleensäkin hyvin pienet asiat, mihin ennen ei ole kiinnittänyt huomiotaan. Yksi esimerkki on myös ruoka ja sen aidon maun maistaminen ja syömisestä nauttiminen kokonaisvaltaisesti sen sijaan, että söisi ahmien lehteen keskittyen. Nämä asiat lisäävät positiivisuuttasi ja onnellisuuttasi. Kun alat ymmärtämään ja tiedostamaan, kuinka jatkuvasti ja joka hetki olet altis lukuisille vaikutteille ja kuinka pystyt vaikuttamaan ajatuksiisi, seuraavan hetkeen, huomiseen - ja näin koko elämääsi on se aika huikea fiilis. Olen kertonut aiemmin aisteista ja siitä suuresta muutoksesta, mitä tapahtuu, kun alat oikeasti tuntemaan ne. Se on jotain, minkä vuoksi elää.

Mutta takaisin haasteeseen! Kuka haluaa olla mukana? Suosittelen ainakin lyhyttä ja ehdottomasti pidempääkin kokeilua, mutta olisi hauska kuulla kaikelaisia havaintoja, mitä haaste herättää.

Ja loppuun vielä ensimmäisen skabani voittaja, joka on Emilia Savolainen! Emilia saa valita palkinnokseen joko ayurvedisen hoidon, kehotyyppianalyysin tai hoitotuotteen. Emilia, ota minuun yhteyttä: heidi@navadina.net ja kerron, mitä olet voittanut! Seuraavaan arvontaan on enää 19 lukijan matka, joten ilmoittautukaa uudet lukijat lukijalistalleni oikealle, niin voitte voittaa yritykseni palveluita!


22 kommenttia:

 1. toivottavasti oli kiva tapaaminen. tulin ite just kipeeks. en myöskään saanut mitään tarkempaa infoa. mutta jos myöhemmin jotain tommosta, haluun ehdottomasti singahtaa paikalle. tosin mä ehkä hukutan ihmiset kysymystulvaan :D mistä tulikin mieleen, kiinnostaisko sua tehdä postausta takuuvarmasti täyttävistä raakaruuista. varmaankin lähtökohtaisesti nää ruuat on sellaisia, että nälkä lähtee, mutta itellä esim. salaattilounas (pelkkä raw salaatti, mutta jos on tofuu tai papuja mukana ja täten salaatti ei ole enää raw, salaattilounas toimii) ei vaan toimi. ainakaa nyt. voi olla, että oon niin alkumetreillä, että keho toimii niin erilailla kuin niillä, joilla on puhdistusprosessi jo pitkällä tai ns. päätöksessä. ei mun sentään mitään ruokapadallisia tarvi ruokaa vetään naamaan. ja että on nälkä noin kolmen neljän tunnin välein. tuorepuuro on toimiva raakaruoka tässä suhteessa kyl. (saikohan mun selostuksesta mitään irti?) täysin raakaruokailijaks en tähtää, mutta ois kiva saada raakapuolelta toimivia ruokia, koska mua on perusvegemätöt alkanut välillä korveta ihan hirveesti. ja se että mun massu on ilmoittanut vähän siihen suuntaan, että gluteenittomuus tai oikeestaan vähägluteenisuus ois sen juttu eikä kauhee leivän mättäminen.

  heh, aika hyvä toi haaste! nyt, kun asun kommuunissa, jossa on tv, mä katson telkkaa. jos sitä ei ois, mä en kaipais ees televisioo. nyt kipeenä sitä on tullut tuijotettuu tosi paljon.

  violetti

  VastaaPoista
 2. Heippa
  Luen aina välillä blogiasi ja nyt kysymys ihan aiheen ulkopuolelta.
  Huomasin ihmetteleväni sellasta, kun tuossa Kotkansiiven happo-emästaulukossa esim. maito olisi +4. Samalla muistan lukeneeni ravintoterapian kirjoja, joiden mukaan maito olisi neutraali. Enkö nyt vain ymmärrä jotain? :)
  Aika vähän sitä maitoa menee, mutta joskus kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen haaste. Olen toisinaan ottanut itselleni aikoja, jolloin olen sulkenut itseltäni joka puolelta syöksähtelevän uutistulvan. Näistä hetkistä on peruja esimerkiksi se, että en yhtään tiedä, mistä Audi-miehen tapauksessa on kyse (enkä aio ottaa selvää).

  Omat kokemukseni näiltä päiviltä on mieleni tasapainottuminen ja rauhoittuminen. Tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse olla osa tätä negatiivista ja ahnetta oravanpyörää, vaan voi elää enemmän omaa elämäänsä, kuunnella itseänsä (siinäkin riittää kuunneltavaa :). Uutistulva tuntuu minusta siltä kuin minut revittäisiin väkisin mukaan sellaiseen, mihin en halua mukaan mennä. Ahdistun kaikesta negatiivisesta helposti.

  Toisaalta olen myös tarkkailija, joten tykkään siitä, että voin tarkkailla ympärilläni ja yhteiskunnassa tapahtuvia asioita, pohtia syitä ja seurauksia. En siis tiedäkään, kumpaan suunnata, tarkkailuun vai uutisten pois sulkemiseen :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jos kukaan ei kuuntelisi ikäviä uutisia, kuka auttaisi hädässä olevia? Ei kukaan, koska tärkeintähän on oma hyvä olo. Poissa silmistä (tai korvista) ja poissa mielestä. No terve... O_o
  Toivottavasti ymmärsin väärin.

  VastaaPoista
 6. Heh, lähes mukana haasteessa ilman haastettakin! Kolme viimeistä kohtaa sujuu nykyään ilman haastettakin: telkkarin katsominen on jotenkin aivan itsestään jäänyt jo 5-6 kuukautta sitten (ei ollut mikään tietoinen päätös), vakitöissä (tai työpaikalla) en tällä haavaa ole, ja todella harvoin enää kenenkään kanssa juttelen mistään maailman tapahtumista, lähinnä vain perhejutuista, kotitöistä jne.

  Sen sijaan lehtiä en lupaa olla lukematta. Töitteni takia minun on "pakko" lukea tiettyjä juttuja, ja selailla eri lehtiä. Mulla on lisäksi vino pino lehtiä (ilmaislehtiä, missä on mm. ruokaohjeita, energiansäästövinkkejä, kotihommia, työjuttuja, juttuja eri kulttuureista jne.) odottamassa sopivaa hetkeä, milloin saisin niitä selailtua. Ei kaikissa lehdissä ole negatiivisia asioita, tai vain negatiivisia juttuja, ja ne, missä niitä on, ne voi skipata: valikoivaa lukemista voi harrastaa myös. Oman ammattini takia minun pitää seurata maailman tapahtumia edes jollain tasolla, mun mielestä ei oo hyvä ihan sulkea silmiä uutisiltakaan. Tajuan kyllä pointtisi, mutta jotain voi suodattaa, jotain hyödyllistä voi poimia. Ai niin, ja itse en sitä paitsi edes koskaan syö lehteä lukien - tai lue lehteä syöden! :)

  VastaaPoista
 7. Tuo haaste on tosi hyvä! Melkeen pitää kokeilla. Voi vaan olla aika vaikeeta kun aamun kohokohta aamiaisen lisäksi on tuore lehti. :)

  VastaaPoista
 8. Mediasta

  Ymmärrän hyvin nuorten ja nuorten aikuisten pettymyksen kotimaiseen mediaan, sillä eihän tähän pieneen maahan mahdu kuin yksi totuus kerrallaan. Tässä maassa on vuorollaan kumarrettu Ruotsiin, Venäjään, Kekkoseen ja kommunismin hajottua viime aikoina postmodernismin mukanaan tuomiin ääri-ilmiöihin, kuten kulttuurirelativismiin ja väestönsiirtoihin kolmansista maista.

  Professori Timo Vihavainen käsittelee kirjassa Länsimaiden tuho (2009), sitä miksi kansan mielipiteellä ei ole juurikaan väliä. Julkisuudessa käyty kansalaiskeskustelu käydään hallinnon kannalta lähinnä epäolennaisista asioista. Niin pitkään kun superfoodeja saa kaupasta tai tosi-tv näkyy eivät ihmiset ja media jaksa painostaa poliitikkoja vastaamaan valtion tulevaisuutta olennaisella tavalla koskevista päätöksistä. Valtio on sitä vaarallisempi mitä enemmän valtaa sillä on.

  Olemme sokeita omalle elintasollemme. Pidämme jotenkin itsestäänselvyytenä että meillä on vapautemme ja oikeutemme, vaikka ajatus ihmisen itsemääräämisoikeudesta, uskonnonvapaus, sananvapaus, tasa-arvo ja monet muut itsestään selviltä tuntuvat asiat ovat enemmän harvinainen yhteiskunnalllinen poikkeus sekä maailmanlaajuisessa että ajallisessakin kontekstissa.

  Vielä kun saisin sen päivän nähdä että äänioikeutetut voisivat Sveitsin mallin mukaisesti tehdä lakialoitteen ja äänestää siitä itse. Nuorten ihmisten voimattomuuden tunne helpottuisi, sillä mitä enemmän vaikutusvaltaa kansalaisilla olisi itseään koskevissa asioissa, sitä todennäköisemmin kansalaiset olisivat kiinnostuneempia näistä asioista. Mitä kiinnostuneempia kansalaiset ovat, sitä enemmän he ottavat asioista selvää.

  Meillä on kuitenkin nykyisin informaatioyhteiskunta ja voimme tarkastaa uutiset ja informaation tarvittaessa useammasta eri lähteestä. Käyttäkäämme siis sitä, sillä television ja sanomalehtien aikakausi on ohi vallanpitäjien kiristyksestä (mediamaksu) huolimatta. Muistakaamme myös seurata ja osallistua valtiotamme koskeviin päätöksiin, sillä kukaan muu kuin ME ei ole vastuussa hyvinvoinnistamme ja yhteiskuntarauhastamme. Historia on osoittanut että aina kun valtiolla on liikaa valtaa, niin tavalliset kansalaiset ovat niitä jotka laskun joutuvat maksamaan.

  teidän, Mihail P

  VastaaPoista
 9. Violetti: Tule ihmeessä seuraavaan meetinkiin. Kiitos juttutoiveessa, laitan korvan taakse.

  Nanile: Heip! Maito kuuluu näihin hieman epäselviin tapauksiin, joissa olennaista on sen valmistustapa ja tuoreus. Raakamaito on varmasti ihan hyvän emäksinen, mutta prosessoitu sitten jotain muuta. Taulukot eivät huomio näitä seikkoja lainkaan. Samoin idättäminen ja luomuus ovat emäksisöiviä tekijöitä.

  soletta ja Nan: Jesss!

  Mia Lucia: Valitettavasti alitajunnallamme ei ole suodatinta vaan sinne menee tavaraa tiedostamattamme. Mielummin kokonaan ilman siis. Sä pystyt siihen.

  annepa: Mielenkiintoinen näkemys. Apua ei varmaan ensisijassa haeta uutisten välityksellä vaan ihan jotain muuta kautta. Uutiset ovat tapa levittää tietoa, mikä monesti levittää sitä tuskaa. Onko niistä saatu hyöty oikeasti enemmän positiivinen vai negatiivinen? Emme ole ennenkään tarvinneet niitä, joten pärjäämme varmaan hyvinkin ilman, vaikka ajatus meihin on iskostettukin.

  Kte: Hyvä homma. Suodattaen voi lukea, mutta joskus voi kokeilla jos sen lehden lukemiseen käytetyn energian ja ajan voisi käyttä johonkin ihan muuhun. Tietysti on olemassa ihan asiallisiakin lehtiä kaiken hömpän seassa, mutta niissäkin on usein sitä tieto lisää tuskaa-juttua.

  Maria-Annukka: Todellakin! Irti rutiineista!

  Mihail: Asiaa!

  VastaaPoista
 10. Jaa-a, telkkaria en ole katsonut vuosiin ja epäsosiaalisena ihmisenä en myöskään osallistu työpaikan kahvipöytäkeskusteluihin, mutta maailman tapahtumat ja uutiset kyllä kiinnostaa (en tosin lue niitä mistään Iltalehdestä), joten enpä lähde mukaan. En ymmärrä mitä hienoa olisi siinä, että eläisi täysin pimennossa kaikesta mitä ympärillä ja tällä pallolla tapahtuu, mutta onneksi kaikkia näitä kotkotuksia ei tarvitsekaan ymmärtää ;)

  VastaaPoista
 11. Minäkin olen mukana. :) Saa nähdä miten koulussa onnistun välttelemään possuflunssa-keskusteluja, se kun "jyllää" kunnon epidemiana täällä Lapissa. Tai ainakin niin media väittää. ;)

  VastaaPoista
 12. Kyllähän internet on yks media muiden joukossa ja me luomuttjatkin haemme koko ajan tietoa terveellisemmästä elämästä. Mitä jos medialakko olis aloittu jo ennenkuin tiesimme mitään luomutuksesta, ayurvedasta jne? Tieto lisää tuskaa, toki. Mitä vähemmän tiedämme asioista, sitä enemmän aikaa jää muulle kuin murehtimiselle. Moni "normaali" ihminen elää näin. Ei paljoa hetkauta ilmastonmuutokset, saaseet, eläinten huono kohtelu jne. Kun ei tiedä, ei koske, ei kiinnosta. Moni kulkee silmät ummessa koko elämänsä ja tuhoaa ympäristöänsä minkä ehtii. Ja kasvattaa lapsensa samoihin arvoihin.

  Moni syvän ideologian omaava nuorikin muuttuu siinä vaiheessa välinpitämättömäksi, kun arki väsyttää; työssäkäynti, lasten haku tarhasta, kaupassakäynti, ruuanlaitto, kodinhoito, nukkumaan... Monen köyhän arjessa ei paljoa vaihtoehtoja ole. Ihan oikeesti-oikeesti! Silloin ei telkkaria paljoa katella, ei kiinnosta dokumentit. Jos uutiset joskus ehtii niin hyvä niin. Saati sitten että olisi aikaa surffailla netissä etsimässä tietoa terveellisemmästä ruokavaliosta...

  Ylläoleva ei kuulu minun elämääni, mutta rajoituksia minunkin elämässäni on. Työssä on käytävä jotta joskus voi alkaa niitä omia unelmia toteuttamaan, sillä kaikki vaatii rahaa kun ei ole rikkaaksi syntynyt. Sillä välin yritän pysyä terveenä mutta myös tietoisena maailman menosta. Haluan tietää millaista elintarviketuotantoa tuen, jotta en aiheuta lisää tuskaa eläimille ja itselleni. Kaiken tämän tietäminen ahdistaa... Elää on pakko, ja yritän nauttia niistä pienistä hetkistä jolloin saan toteuttaa itseäni ja elää kuten haluan. Parempaa tulevaisuutta odotellessa...

  En ryhdy medialakkoon, vaikka televisio ei isoa osaa elämässäni näyttelekään.

  VastaaPoista
 13. Televisio katosi huushollistani kesällä, sanomalehtiä en ole lukenut noin puoleentoista kuukauteen. Näitä valintoja en ole tehnyt "lakkomielessä" enkä muutenkaan minkäänlaisena protestina, vaan yksinkertaisesti löysin elämästäni niin paljon muita ulottuvuuksia, etten enää kokenut tarvitsevani em. välineitä tuomaan sisältöä elämiseeni ja olemiseeni.

  En myöskään millään muotoa kiellä itseltäni minkään median seuraamista. En vain koe siihen mitään mielenkiintoa, sillä muut asiat ovat syrjäyttäneet lehtitelkkarikiintiön arjestani.

  Tämä Heidin heittämä "lakko"haaste on mielestäni hyvä ajatusten herättelijä: Jos tekee tietoisen päätöksen olla seuraamatta jotakin mediaa, löytänee tuohon arjen aukkoon jotakin muuta kiinnostavaa täytteeksi.

  Jotkut löytävät ensin ne kiinnostavat asiat, jotka toimivat syrjäyttäjinä.

  Jotkut ehkä ensin tietoisesti sysäävät median sivuun, jotta löytäisivät niitä muita juttuja.

  Ei asiaa välttämättä tarvitse nähdä jäätävän mustavalkoisena ja infoboikottiprotestimaisena :)

  VastaaPoista
 14. Mä ihan vilpittömästi ihmettelen tätä muodikasta, mutta niin kovin epäjohdonmukaista "ei tätä ennenkään tarvittu ja hyvin pärjättiin" -argumenttia, joka jostain syystä koskee vain omia intressejä mutta ei päde muuhun (kuten tässäkin blogissa ja ylemmässä Heidin kommentissa on nähty - telkkari ja lehdet IIIIK KAMALAA, netti JEE KIVAA). Eipä silloin ennen tarvittu nettiä eikä blogejakaan, ei gojimarjoja eikä blendereitä, ja ihan hyvin pärjättiin - kyllä tämän kaikki tietää! Itsekin kun olen senverran vanha, että hyvin muistan aikuisiältäni ajan jolloin lähes ainoat vaihtoehtoisen ravinnon ja lääketieteen tiedonlähteet olivat lähikirjaston muutama hassu kirja sekä pari kallista kansanopiston kurssia toisella puolen Suomea, niin en nyt ihan hirveästi näe hohtoa tässä "ei mitään ole ennenkään tarvittu joten ollaan nytkin ilman" -mentaliteetissa.

  Ja ehkä muutenkin kannattaisi aika varovasti viljellä näitä "kyllä ennenkin pärjättiin ja kaikki oli paremmin" -fraaseja, ainakin jos ei tarkenna milloin tämä 'ennen' oli ja vieläpä itse elänyt sitä aikaa, jotta tietäisi oikeasti mistä puhuu ;)

  VastaaPoista
 15. No en ole kyllä maininnut lakon koskevan TIEDONHAKUA ja lukemista, vaan päivittäistä uutistulvaa. Täytynee ilmeisesti alkaa tarkentamaan jokaista lausettani, kun näitä väärinymmärtäjiä riittää.

  Olen enemmän kuin kiitollinen nykypäivälle siitä, että on mahdollisuus saada tietoa näinkin helposti sekä ennenkaikkea LEVITTÄÄ sitä. Tällä uutislakko- haasteella haluan herätellä ihmisiä ja ei se viikko oikeasti ole kovin pitkä aika. Netissä päätät hyvin pitkälle itse, minkä materiaalin parissa olet - toisin kuin tv:n ja etenkin uutisten. Lehdistäkin usein päällepäin tietää, mitä ne käsittelevät.

  Meillä on nyt kaikki mahdollisuudet saada sekä meitä kasvattavaa ja rakentavaa tietoa että meitä tuhoavaa. Samoin meillä on mahdollisuus syödä sitä maailman paskinta että parasta ruokaa. Elämä on pelkkää valintaa ja vain itse olet vastuussa siitä, miten ruokit sekä kehosi että mielesi.

  Itselläni jäi Daily ekon tavoin tv jne. itsestään pois kun jotain parempaa tuli tilalle. Ihmiset eivät osaa etsiä sitä parempaa kun aina on helppo vaihtoehto - siksi tämä herättely:)

  VastaaPoista
 16. Mä oon samaa mieltä kun kaimani anonyymi siitä, että sekö tässä auttaa asioita, että ummistetaan silmämme kaikelta pahalta? Mä ainakin teen hyvin paljon hyväntekeväisyyttä, mutta en tietäis niistä mitään ilman lehtiä ja esim. niitä negatiivisiä uutisia. Mä en oikein tiedä mitä mistään tulis, jos jokainen meistä eläis omassa vaaleanpunaisessa kuplassaan, eikä välittäis mistään muusta. Mun mielestä se on jopa vähän itsekästä. Ja mietikö ikinä, että ehkä tollainen mietiskely ja muu ei ehkä ihan oikeasti ole se kaikkien juttu. Sun jutut alkaa kuulostaa siltä kun se olisi ainut OIKEA vaihtoehto elämään. Mitä jos joku on ihan oikeasti onnellinen ja rentoutunut kun saa illalla katsoa tv:stä Sinkkuelämää, kukaan muuhan ei voi määritellä toisen onnellisuutta? Mitä jos toisten onnellisuus on elää siinä vaaleanpunaisessa kuplassa mutta toisten ei?

  VastaaPoista
 17. Olen myös seurannut Heidin blogia jo pitkään ja saanut paljon nautintoa ja hyviä ideoita tästä blogista sekä jopa samaistunut moniin tuntemuksiin, joita on esitetty. Esimerkiksi taannoin ilmestynyt kirjoitus siitä, miten ihmisen tulisi hakea sitä luonnollisinta olotilaansa elämässä oli mielestäni valtavan hyvä.

  Toisinaan kuitenkin - esimerkiksi tämän rustauksen kohdalla - alkaa hieman mietityttää juuri se, mitä toinen anonyymi äskettäin kirjoitti: aletaankohan blogissa hiljalleen valua sille alueelle, jossa kaikki tiedetään paremmin, jossa eletään oikein ja jossa ollaan parempia kuin muut? Itse-epäilyhän on tärkeää juuri siksi, että ihminen sokeutuu aikaa myöten omalle näkökulmalleen ja menettää herkästi kyvyn tarkastella asioiden monisävyisyyttä sekä muiden näkökulmaa. Myös joogafilosofiaan ym. kuuluu käsittääkseni ennen kaikkea se pyyteettömyys, kiitollisuus, ei-tuomitsevuus ja avoimuus, joka tarkoittaa myös sitä, että ollaan todella avoimia ymmärtämään hyvin itselle vastakkaisiakin toimintatapoja sekä kyseenalaistamaan myös niitä omia.

  Kenenkään tapa elää ja nauttia elämästään ei ole toiselta pois, eikä vähättelemällä saa ketään muita luopumaan ajatuksistaan. Kysymällä ja kertomalla taas voi saada aikaan paljon muutoksia ympäristössä. Sitä "negatiivisuutta" sisälleen kerää mun mielestä myös ajattelemalla, miten muut tekevät väärin ja kärsivät, kun voisi vain antaa maailman kiertää radallaan.

  Kiitokset kuitenkin mielenkiintoisesta ja aktiivisesta bloggailusta!

  VastaaPoista
 18. Aivan. On mahtavaa kellahtaa rankan työpäivän jälkeen viherpirtelön kanssa tv:n äärelle katsomaan omia lemppariohjelmia. Tv:stä tulee kehittäviäkin juttuja, mielenkiintoisia dokumentteja ja viihdyttäviä leffoja.
  Työkavereitten kanssa taas on ihanaa aloittaa aamu päivän uutisia puimalla ja analysoimalla. Ja lehdet, niitä luen joka lähtöön. Muotilehdet ja sisustuslehdet on vertaansa vailla. Ja muutakin vielä ehtii tehdä:) paljonkin...

  VastaaPoista
 19. Kiitos kritisoijille asiallisesta tyylistä:)

  Ymmärrän kantanne, enkä haluaisi antaa kuvaa, että olen muiden yläpuolella ja että tiedän, mitä "oikea" onnellisuus on. Pyrin kirjoittamaan asioita omasta kokemuksesta ja näkökannasta, en suurena totuutena. Tämänkin haasteen tarkoitus ei ehkä ole kyseenalaistaa kaikkea mediaa ja vielä kokonaan luopua siitä, vaan kokeilla, löytyisikö jotain muuta/parempaa tekemistä sen sijaan. Nimenomaan kokeilla! Kannustan ihmisiä kokeilemaan, rikkomaan rutiinejaan ja rajojaan jne ja tiedän KOKEMUKSESTA kuinka vaikeaa se voi olla. Mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

  Jotenkin on vaikea uskoa, että se tv van on joidenkin juttu. En haluaisi uskoa sitä, mutta asiasta voi olla useaa mieltä, olen totuus vain itselleni.

  VastaaPoista
 20. Hassua, kun minä en ainakaan huomannut ylimielistä sävyä tässä jutussa.. Ilman TV:tä, uutisia ja iltapäivälehtiä eläminen voi olla todella vapauttavaa, vaikka se olisikin vain kuuriluontoista ja tavanomaiseen mediankuluttamiseen palattaisiin sen jälkeen. Tosi hyvä haaste, johon toivottavasit joku edes tarttuu!

  Pointtihan on, että sitä negatiivista informaatiotulvaa on *liikaa* ja stressin tunteminen jokaisesta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ei paranna maailmaa pennin vertaa. Tietoa tärkeistä asioista saa helposti ilman mediaakin. Siltä ei vaan jotenkin voi välttyä :/

  -Jenni

  VastaaPoista
 21. Hyvä postaus. Harmillista, että useat kokevat kirjoituksen olevan henkilökohtainen hyökkäys. Kai se on jonkinlaista epävarmuutta.
  (Varmuuden vuoksi: en ajattele, että epävarmuus tekee kenestäkään huonompaa ihmistä, joten tämä kommentti ei ole mikään piikki.)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...