Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

9.10.2009

Pesukoneongelmat jatkuvat...

Postasin jokunen aika sitten haisevasta pyykinpesukoneestamme. Haju on tosiaan lähtenyt, ihme kyllä! Piti vaan odottaa jonkin aikaa, kun sitruunahappopesu alkoi vaikuttamaan. Olen nyt kokeillut muutaman kerran näitä Ecodealista tilaamiani pyykinpesutyynyjä pesupähkinöiden sijaan ja ne vaikuttavat alkutuntumalta ehkä hieman paremmilta vielä kuin pesupähkinät.

Kannattaa tosiaan muutaman kerran vuodessa pestä pyykinpesukone sitruunahapolla tai ainakin tyhjänä 90 asteessa. Likapyykkejä ei myöskään kannata säilyttää koneessa ja pesun jälkeen luukku on hyvä jättää auki tuulettumaan. Vielä kun saisi kaiken homeennäköisen "mömmön" pois huuhteluaineluukusta.

Pesukoneprobleemaa seurasi sitten astianpesukoneeseen tullut lähes sama vika. Astiat jää likaisiksi! Mikäs siihen auttaa? Koneemme ei todellakaan ole vanha. Käytämme yleensä Eco-pesua ja luonnonmukaisia pesuaineita niissäkin, mutta nyt ei tunnu olevan apua, vaikka pesisi normiohjelmalla. Onko astianpesukoneeseen jotain puhdistusvinkkejä?

Muista tilaamistani Ecodealin tuotteista voisin mainita ainakin tämän Acorellen dödön, joka on mielestäni paras testaamani luonnondödö tähän mennessä. Myös Aloe Vera meikinpuhdistusaine tuntuu hyvältä, sen sijaan ruusukasvovesi on ehkä hieman kuivattavaa iholleni. Ihoni tuntuu nyt pehmeämmältä ja näpytkin ovat hieman vähentyneet. Käytän myös Solutionia, mutta on älyttömän vaikea sanoa yksittäistä tekijää, mikä asiaan voi vaikuttaa. Edelleenkin se kokonaisvaltaisuus; hyvä ravinto, stressin välttäminen, luonnollinen ihonhoito...that's the deal.

10 kommenttia:

 1. Me käytettiin aiemmin pesuaineita, joissa fosfaatin sijaan oli zeoliittia. Se on tavallaan "savea", joka kiinnittyy koneen putkistoihin ja kerää näinollen kaikenlaista likapöpömassaa itseensä. Melko uusi ja laadukas kone meni täysin pilalle lyhyessä ajassa ja siihen eivät sitruunahapot tehonneet. Haju oli kamala ja pahentui vain. Esimerkiksi Ecoverin pulvereissakin on muistaakseni zeoliittia, nestemäisissä ei. Ekologiset puhdistusaineet eivät siis välttämättä ole koneelle parhaita. Tämä ei nyt siis ole mikään asiantuntijalausunto, vain kokemus yhdestä kärsineestä pesukoneesta.

  VastaaPoista
 2. Hey, Onnea tunnustuksesta! Ja kiitos kaunis tunnustuksesta =) Mulla tahtoo jäädä jotenkin oudosti välillä aina kananmunan haju ruokavälineisiin, esim. lautaseen, jos olen syönyt siitä kananmunia, keitettyjä siis. Vaikka huuhtelen astiat ennen kuin pistän koneeseen, niin silti se haju tulee läpi! On se vaan tujua kamaa tuo kananmuna =D

  VastaaPoista
 3. Pyykinpesukoneesta saa pesuainelokerikon irti, ja likaiset lokerot voi puhdistaa esim. käytetyllä hammasharjalla :D
  Olettekos muistaneet puhdistaa astianpesukoneen suodatinta? Jos sinne on kertynyt kaikkia vanhoja mömmöjä niin saattaa heikentää pesutulosta. Suodatin siis irti ja ihan tiskiaineella ja vaikka karhunkielellä pesemään :)
  -maikku-

  VastaaPoista
 4. Todellakin toimivaa pyykinpesuainetta: http://www.virtasenmaalitehdas.fi/hyva_pyykki/

  Samassa paikassa tehtyä, toisella nimellä myytävää ainetta: http://www.allegrosuomi.com/

  Zeoliititonta pesuainetta. Kuluttaa vaatteita ja pesukonetta vähemmän, kuin yleisemmät kaupoissa myytävät jauheet. Myös vaatteet tuoksuu raikkaalta.

  Astianpesukoneeseen kannattaa laittaa pesusuolaa, astioista tulee kirkkaampia: http://www.finishinfo.fi/finish-special-dishwasher-salt.php

  VastaaPoista
 5. Meillä on erittäin rauta- ja mangaanipitoinen vesi, joka tukkeaa vesijohdot ja jättää kattiloihin samean kerroksen. Tiskikonekin saa nopeasti keltaisen kerroksen sisäpuolelle ja astiat jäävät samean harmaiksi. Nyt kun ostimme uuden tiskikoneen, olen alusta asti käyttänyt siinä suolaa eikä tuota ongelmaa enää ole. Koneessa on erillinen säiliö suolalle. Eikä tarvitse ostaa kallista erikoissuolaa, vaan ihan tavallinen merisuola ajaa saman asian. Hakkaat vaan kokkareet rikki ja hyvä tulee.

  VastaaPoista
 6. Erisanilla näyttäisi olevan fosfaatitonta ja zeoliititonta pyykinpesuainetta?
  Nämä kaksi nyt ainakin aiheuttavat ongelmia, mutta onko jotain muita aineita vältettävä?

  Itselläni on juuri kokeilussa pesupähinät, mutta eivät ihan vakuuta...

  VastaaPoista
 7. Onko kenelläkään kokemuksia "Ole hyvä" pyykinpesuaineista? http://www.ekolo.net/nettikauppa/show.php?main=pesuaineet&sub=pyykki&tuote=1414
  vaikuttaa ainakin tosi hyvälle, mutta ehkä liiankin hyvälle pestäkseen pyykin puhtaaksi...enyone?

  VastaaPoista
 8. Tässä nyt käyttämässäni konetiskityynyissä (Attitude) ei ole fosfaattia eikä zeoliittia. Välillä astiat ovat puhtaita, välillä likaisia. Suodatin jne. on putsattu. Pitänee tuota suolaa varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Heidi, oletko kokeillut rajamäen viinietikkaa pesukoneessa? Laitan sitä aina huuhteluainelokeroon (käytän vain pesupähkinöitä ja muutama tippa body shopin aromaöljyä). Pyykit eivät haise ja kone pysyy puhtaana, vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
 10. En ole kokeillut, mutta voisin kokeilla eteeristen öljyjen sijaan.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...