Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

5.10.2009

Helppoa pizzaa

Kuten olette huomanneet, reseptit ovat viime aikoina jääneet vähän vähemmälle. On ollut kerrankin jotain muuta tekemistä ja suuhun on mennyt lähinnä helppoja kasviksia, avokadodippiä, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, hieman pähkinöitä (on kyllä vähennetty, samoin kuin suklaata). Olen myös käyttänyt jonkin verran kookoskermaa ja ottanut ruokavalioon mukaan takaisin ayurvediset Yogi-teet. Mausteiden käyttöön olen myös kiinnittänyt huomiota, koska tarvitsemme jokaista kuutta makua aterialla, jotta olisimme täydellisen tyydyttyneitä.

Mm. tästä makuasiasta lisää illalla, koska saan vihdoin ja viimein nettisivuni auki. Kohta pääsette siis tekemään kehotyyppitestiä! Tulkaa kuitenkin myös hoitooni, jossa saat tarkempia ohjeita sekä ihanan, kokonaisvaltaisen hieronnan!

Tänään tein kuitenkin pitkästä aikaa raakapizzaa, samaisella reseptillä kuin kesällä, mutta hieman soveltaen ja nopeuttaen. Kokeilkaa ihmeessä joko pizzan päälliseksi tai tahnaksi pizzan täyteseosta, jossa on mm. rusinoita, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä ja basilikaa. On todella hyvää, jännän makeansuolaista ja pizzamaista!

Pizza2

Pohja:
3 dl kurpitsansiemeniä (myös pellavansiemenet tms)
1 juuriselleri
paprika
1 tl suolaa
puolikas sipuli

Blendaa ensin kurpitsansiemenet, sekoita muut aineet keskenään ja yhdistä. Kuivata mielellään kuivattimessa muutama tunti

Täyte:
2 dl parapähkinöitä (muutkin ok)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl rusinoita
yhden sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
1-2 tl oreganoa
mahdollisimman vähän vettä

Lisää kuivatuksen jälkeen täyte päälle


Tässä vielä joku viime viikon iloisen värinen salaattini, jossa on mm. bataatteja, joita voi syödä myös raakana. Ne ovat tosi hyviä ja erityisesti sopivat Pitalle ja Vatalle.

5 kommenttia:

 1. onko sun hoitoihin koskaan mahdolista päästä helsingissä? kiinnostaisi kyllä paljon, mutta ei ole mitään muuta asiaa (ainakaan tällä hetkellä) tampereelle päin :)

  VastaaPoista
 2. No ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi. Jos asiaa tänne päin tulee, niin ilmoittele:)

  VastaaPoista
 3. Pitääkö nuo täytteetkin muussata blenderissä? Ja liotetaanko pohjan siemenet eka? Oon vasta jokin aika sitten kiinnostunut raakaruoasta, niin ei vielä ole ihan itsestään selvyyksiä kaikki jutut.

  Sun blogi on muuten aivan ihana! Olen kolunnut postauksiasi ahmien läpi ja tunnistan itseni niin hyvin ajatuksistasi ennen elämänmuutostasi, koska käyn itse tällä hetkellä jota kuinkin samanlaista vaihetta läpi enkä oikein tiedä mihin suuntaan tässä pitäisi lähteä. Blogistasi saa inspiraatiota tosi paljon :)-Katja

  VastaaPoista
 4. Kyllä joo, taisi olla vähän epäselvästi sanottu. Aurinkokuivatut tomaatit on ainakin meidän blenderissä aika sitkeitä. Mielestäni ei haittaa, vaikka jäisi isojakin paloja, kunhan vähän sekoittuu. Kyllä kannattaa liottaa aina kun mahdollista, mutta se ei ole välttämätöntä. Tosiaan liottaessa niistä poistuu entsyyminestäjiä ja ovat sitten ravinteikkaampia.

  Kiitos kovasti ja keep on exploring...

  VastaaPoista
 5. monien pienien ihanien "sattumien" kautta olen juuri äskettäin löytänyt blogisi - ensimmäistä kertaa kolahti KOKONAISVALTAISESTI!!!! voi tätä kiitollisuuden määrää : ))))
  wilhelmiina

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...