Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.9.2009

Väriterapiaa

Eikö olekin kaunis kuva pitkästä aikaa?

Päivän panostukseni, joka oli taas maailman helpoin juttu: Yllättäen pilkottuja porkkanoita, kurkkua ja sipulia. Avokadodippi. Tätä ollaan syöty viimeiset 3 viikkoa! Nyt laitoin setit sitten kunnon kaalinlehden sisään ja kaalikääryleet maistuivat kyllä ihan eri-hyvälle! Kaali tuo ihan uudenlaisen, rapean ja raikkaan koostumuksen ruokaan. Ehkä kaalia voisi vaikka marinoida vielä yön yli, niin se vähän pehmenisi? Pitääkin kokeilla.

Aterian kruunasi itse tehty leipä, jota tein aiemminkin. Nyt leipä onnistui vielä paremmin ja maistui ihan mm. Ruohonjuuressa myytäville (aika kalliilla mielestäni) raakakräkkereille, mutta vielä paremmille! Laitoin tätä ohjetta soveltaen paprikan ja tomaatin tilalle n. 2-3 dl porkkana-kaaliraastetta ja maku oli todella rapea ja pizzainen, eikä tarvinnut edes valkosipulia (jota pyrin välttelemään). Voiskohan näitä alkaa ihan suoramyymään jonnekkin?


Olen huomannut värien merkitsevän minulle paljon. Rakastan värikkyyttä! Inhoan mustaa. Sekä vaatteissa, sisustuksessa ja ympärilläni. Omassa kotini on lähes pinkki ja ulkomailta palatessani harmaaseen Suomeen masennun välittömästi. Maalaan takuulla tulevan taloni pinkiksi!

Olen lukenut löytämääni väriterapiakirjaa ja kokeillut siitä muutamia juttuja, kuten päivittäin tehtävän testin, jossa tietyllä tekniikalla valitaan päivän olotilan mukaiset värikortit ja ne kertovat paljon itsestä ja sen hetkisestä mielialasta. Mielenkiintoista, että joka päivä valitsee eri värejä, vaikka lempiväri olisi eri. Se kertoo alati muuttuvasta mielestä ja sinusta. Värit vaikuttavat kaikkialla, jopa nauttimasi ruoan värit vaikuttavat mielialaasi. Esim. jos haluat rauhoittua, punainen tomaatti ei ehkä ole paras valinta. Tästäkin aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon...

Huomasin värien vaikutuksen käytännössä tänään. Olen alkanut tekemään etätyötä kotona ja suoraansanottuna huomannut tietokoneen ääressä olemisen vaikuttavan hetkelliseen mielialaani. Kuuma kone säteilee negatiivista energiaa, jota koitan kompensoida käymällä aika ajoin ulkona. Kävellessäni makuuhuoneen kautta ulos hengittämään raikasta ilmaa, huomasin sängyllä oranssin kankaan, josta olen ommellut tyynyliinoja. Jotenkin aina huoneeseen saavuttuani koin välittömästi piristyväni. Niinpä siirsin ison kankaan koneeni viereen ja jatkoin työskentelyä. Se auttoi! Loppupäivä meni paljon energisemmin! Oranssista sanotaan: "Tutkimuksissa on paljastunut, että keltaiseksi, oranssiksi tai punaiseksi maalatut luokkahuoneet stimuloivat oppilaita. Oranssi lisää henkisiä kykyjä ja iloisuutta ja lisää hapen määrää aivoissa". Tässä hieman lisää värien vaikutuksesta, mutta palaan varmasti itse tähän myöhemmin.

Oli sitten uskomusta tai ei, olen varma, että ympärilläsi olevilla väreillä on vaikutus mielialaan. Mieti siis, mitä piristävää tai rauhoittavaa väriä voisit tuoda työpöydällesi tai asuntoosi. Kun siirryn omaan kotiini tulevana viikonloppuna, aion perehtyä feng shui -sisustukseen. Kirjassa esitellään eri ilmansuunnille sopivat värit sekä muita kikkoja. Myös chakrat liittyvät väreihin värähtelynsä kautta ja niiden epätasapainoa voidaan värien avulla tasapainottaa.

Sekä vaatteet että kangas ovat yllättäen kirppikseltä!

3 kommenttia:

  1. Miksi muuten pyrit välttelemään valkosipulia? Entä muut sipulit?

    VastaaPoista
  2. Oletko kuullut Feng shuin kaltaisesta intialaisesta sisustusajattelusta nimelta Vastu? Sellainen kirja käveli itsellä kirjastossa vastaan ja vaikutti mielenkiintoiselta vaikka onkin varsin samanlainen kuin Feng shui.

    VastaaPoista
  3. Päivi, en ole kuullut, vasta perehdyn aiheeseen ja juurikin lainasin pari lisäkirjaa:)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...