Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

27.9.2009

Tervetuloa Ayurveda-hoitooni!

Yritykseni Ayurveda-aiheiset nettisivuni avautuvat ehkä 1-2 viikon päästä ja saan nyt jo kiinnostuneilta kyselyitä hoidoistani. Koska kysyntää on ja siihen pystyn nyt vastaamaan, niin toivotan sinut tervetulleeksi Ayurveda -harjoitushoitooni! Ensimmäiset 50 hoitoa eli harjoitusaikaani kuuluvaa hoitoa teen ale-hinnalla, joten varaa paikkasi pian. Aikoja saa 5.10. lähtien.

Ayurvedahoitooni kuuluu kehotyypin perusteellisempi analysointi, kehotyypillesi sopiva elämäntapa- ja ravinto-ohjeistus (mm. ruoka-aine listaus) ja kokonaisvaltainen, tehokkaasti puhdistava hieronta. Hieronta mm. vahvistaa kehon perusrakenteita, poistaa kuona-aineita ja lisää psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Se tasapainottaa doshatyyppiä ja poistaa kehon epätasapainotiloja. Hierontaliikkeet- ja tekniikat noudattavat kehon toimintoja ja ne avaavat ja auttavat niveliä toimimaan joustavammin.

Saat myös halutessasi pelkän kehotyyppianalyysin.


1. Ayurvedahoito 40€

Sisältää:

- Perusteellisempi kehotyyppianalyysi
- Kehotyypillesi sopiva ruokavalio, - liikunta,- ja elämäntapaohjeistus
- Ayurvedinen kokovartalohieronta
- Hoidon kesto yht. 2 tuntia (saattaa hieman venähtää)

2. Kehotyyppianalyysi 20€

Sisältää:

-Perusteellisempi kehotyyppianalyysi
-Kehotyypillesi sopiva ruokavalio, - liikunta,- ja elämäntapaohjeistus
-Kesto n. tunti

Teen hoitoja aluksi kotonani eli Pirkkalassa (Partolassa) Tampereen keskustasta 6km. Kehotyyppianalyysille sopii muukin paikka.
Varaa paikkasi: heidi.kallonen@gmail.com tai puh. 0443091828

5 kommenttia:

 1. Tekisi kyllä mieli aloittaa Ayurvediset hoidot! Tosin välillä rahanpuute voi olla esteenä. Kuinka usein pitäisi Ayurveda-hoidossa käydä ensimmäisen hoitokerran ja analyysin jälkeen ja paljon hoidot tuleva yleisesti ottaen maksamaan?

  Toinen asia, mikä askarruttaa mieltäni on eteeristen öljyjen käyttö. (nyt tulee hieman tekstiä, mutta toivottavasti jaksat lukea :D) Kävin tuossa taannoin eräällä kosmetologilla, joka kehotti käyttämään (kuivalle ja erittäin herkälle iholleni) Dr. Hauschkan tuotteita. Ongelmia alkoi kuitenkin vasta tulla uuden säännöllisen ihonhoidon myötä. (olin kesällä tottunut lähinnä kookosöljyn käyttöön sekä Weledan mantelituotteisiin). Veikkaan, että kyseessä ovat hajusteet (esim linalool, limonene ym.). Luin vähän aiheesta lisää ja löysin ristiriitaista tietoa. Osa lähteistä nimittäin vannovat, että luonnonkosmetiikan hajusteista ja eteerisistä öljyistä ei pitäisi tulla ongelmia, sillä niitä on niin vähän tuotteissa. Osa lähteistä kuitenkin väitti, että nimenomaan luonnonkosmetiikassa hajusteet voivat jopa pahentaa hajusteongelmaa tai laukaista sen henkilöillä, joilla ei aiemmin ole ongelmia ollut.

  Olenkin nyt siirtynyt takaisin Weledan manteli-sarjaan ja huomannut heti muutoksen takaisin parempaan suuntaan. En oikeasaan edes muistanut tai tajunnut, että sarja on tuoksuton. Valitisn lähinnä tuotteet herkän ihoni mukaan. Olen aika varma että omassa oireilussani on kyse näistä hajusteista ja eteerisistä öljyistä (harmi sinänsä, sillä kaikki ihanat tuoksut on jätettävä ja skipattava kalliit ostamani voiteet).

  Ayurveda kuitenkin suosittelee eteerisiä öljyjä ja ilmeisesti hoidotkin perustuvat nimenomaan kyseisiin öljyihin? Onko siis mahdollista hoitaa itseään Ayurvedisesti ilman eteerisiä öljyjä ja hajusteita?

  Moni luontaiskosmetiikan myyjäkin on ihmetellyt tätä kyseistä ongelmaani, sillä on kuulemma todella harvinaista allergisoida luonnonhajusteille. Itse kuitenkin aika vahvasti uskon ongelman johtuvan tästä. Olen koko ikäni kärsinyt iho-ongelmista (kuivuus, herkkyys, alttius punaisille läiskille naamassa ja epätasaiselle värille iholla). Lisäksi isälläni on hajusteallergia.

  Mutta näitä pohtiessani voisin harkita tuota Ayurveda hoitoa, jos siitä ei ongelmia koidu iholleni. Olen innoissani lukenut kaikkia käsiini saamiani kirjoja aiheesta ja mielenkiintoiselta vaikuttaa!

  -Solinar-

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymyksistäsi. Ayurvedahoidossa olisi hyvä käydä useamman kerran vuodessa, ainakin vuodenaikojen vaihtuessa. Hoidot liittyvät puhdistautumiseen, tasapainottamiseen ja kuona-aineiden poistamiseen ja tietenkin niistä saatu hyöty on sitä parempi, mitä useammin ottaa. Vertauskuvana (karkeana) vaikka paasto - aina on parempi edes kerran kun ei ikinä, mutta mitä useammin sitä paremmat tulokset. Paras vaihtoehto olisi ottaa aluksi 7 kerran sarja 2 viikon välein, mutta 4 kertaa vuodessakin auttaa jo paljon.

  En ole varma lopullisesta hinnasta, mutta kun kehotyyppi on aluksi selvitetty, niin jatkossa ei tarvitse maksaa muuta kuin hieronnoista. Kokeile kerran ja katso sitten!

  Totuus kosmetiikasta kirjassa kerrotaan just hausckan tuotteilla tehdystä eteeristen öljyjen siedätys tutkimuskesta, jonka mukaan allegisia reaktioita ilmeni hyvin vähälle osalle. Mutta se on tosiaan se pieni osa, jolle tulee ja hyvä, että vaihdoit merkkiä.

  Selvitän parhaillaan, onko Frantsilan öljyissä allergisoivia ainesosia. Varsinaisia eteerisiä öljyjä ei Ayurvedisissä hierontaöljyissä näy (en tiedä muista sarjoista) Ainoastaam luomu-kylmäpuristettuja öljyjä, yrttejä ja kukkatippauutteita. Selvitän vielä asiaa!

  VastaaPoista
 3. Lisäys: Varmistin vielä, että käyttämissäni öljyissä ei ole eteerisiä öljyjä, ellei halua erikseen kipuöljyä. Frantsilan tuotteet ovat käsittääkseeni aika mietoja muutenkin, mutta tietysti saattavat sopia meille, koska yrtit ovat lähialueelta. Todennäköisesti kuitenkin testaan muitakin öljyjä, kunhan saan homman hyvin käyntiin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää, ja kiitos vastauksista :) Heikon rahatilanteen takia en ainakaan vielä pysty hoitoja aloittamaan. Opiskelijan budjetti on aika heikko :/. Toisaalta taas olisi mahdosllista jos korvaisin kosmetologikäynnit Ayurvedahoidoilla, mutta veikkaan että ainakaan kosmetologi ei suosittele jättämään hoitoja, etenkin kun käyn 4 kertaa vuodessa (olisi kuulemma ihanteellista käydä useamminkin) :D Olenkin tässä paljon paljon pohtinut, voisiko todellisuudessa Ayurveda korvata täysin kosmetologihoitoja. Mitä mieltä olet itse?

  Sit piti vielä udella, että mistähän saisi halvimmalla tilattua neitsytkookosöljyä? Ajattelin tilata Cocovin sivuilta niitä isoja purkkeja. Toistaiseksi en ole ainakaan itse löytänyt edullisempia.


  -Solinar-

  VastaaPoista
 5. Hei, unohdin melkein vastata sinulle. Vastaan kysymykseesi loppukuusta, kun minulla on vielä käymättä kurssin kasvohoito-osio. Sitten tiedän enemmän! Itse suosin Cocovia, mielestäni siinä on hinta ja laatu kohdillaan.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...