Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

21.9.2009

Suklaakakkua ja korvapuustiohje

Täällä taas herkkujen teossa. Vaikka hetkeen en ole reseptejä postannut, se ei todellakaan tarkoita sitä, ettenkö lähes päivittäin näitä herkkuja vetelisi. Vuorossa "Naked Chocolate" - kirjasta suklaakakku. Vein äitille tätä maistiaisiksi ja voi olla, että tällä herkulla sain hänet kokeilemaan elävän/raakaravinnon leivoksia, koska kyseli reseptiä innolla. Tosin blenderi heiltä vielä uupuu, koska se on eräällä nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä aikasmoisessa tehokäytössä.

Tämä on kyllä varma hitti-tuliainen, esim. sukulaisille, mummokahville tai vaikka häihin.

Suklaakakku (raw)

Pohja:

- 2,5 dl kauranjyviä/suurimoita
- 2,5 dl manteleita
- 1 tl pellavansiemeniä
- 15 kuivattua aprikoosia (liotettuna 4-6 tuntia)

Päällinen: (maailman helpoin, tee täyte vasta kuivatettuasi pohjan!)
- 4 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 tl agavesiirappia
- 1 rkl kookosöljyä

Jauha 3 ensimmäistä ainetta ensin blenderissä mahdollisimman hienoksi ja siirrä seos (paitsi 1 rkl jätä odottamaan) sitten tehosekoittimeen, eli mahdollisesti isompiteräiseen malliin (jos on). Lisää aprikoosit sekaan ja anna seostua tasaiseksi. Jos ei seostu, lisää hieman liotusvettä sekaan.

Pyörittele pyöreäksi leivinpaperin päällä 1 rkl ylijäämä-seoksen avulla. Muotoile yhdeksi isoksi tai useammaksi pieneksi piiraaksi. Siirrä kuivattimeen (tai minilämpöiseen uuniin) 2 tunniksi kovettumaan. Sekoita suklaakastikkeen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle ja ihmettele tätäkin taivaan lahjaa.

Ps. Suklaasauce maistuu ihan sellaisenaankin suklaan ystäville:)

Kyselitte myös aiemmin tehtyjen raakojen korvapuustien suomennosta, tässä se tulee. Kauniimpi kuva ja alkuperäinen ohje siis täältä.

"Raw" korvapuusti

Taikina:
-5 dl mantelimassaa (jota jää kun tekee mantelimaitoa)
-2,5 dl jauhettua pellavansiementä
-2,5 dl pehmeitä taateleita (mielellään kivellisiä, liota ensin jos käytät kuivattuja)
-tilkka suodatettua /lähdevettä
-0,6 dl kookosöljyä
-kardemummaa,
-suolaa,
-garam masalaa,
-kanelia, mieltymyksien mukaan

Sekoita tehosekoittimessä ensin taatelit ja vesi ja lisää sitten muut ainekset. Jos koostumus tuntuu liian kuivalta lisää vettä tai kookosöljyä jos liian kostealta, lisää pähkinöitä tai pellavansiemenrouhetta. Levitä taikina sopivalla pinnalle, esim pellille leivinpaperille ja tasoita/levitä mahdollisimman neliöksi. Itselläni ainakin kaulin tuppasi tarttumaan liikaa taikinaan, joten painelin ja nuijin taikinan soppakauhan kuperalla puolella haluttuu muotoon. Kuivata mahdollisuuksien ja mieltymyksien mukaisesti vähintään puoli tuntia ennen täytteen levittämistä.

Täyte:
-2,5 dl taateleita
-1,25 dl rusinoita
-1 rkl kanelia
-0,6 dl vettä
-1,25dl pähkinöitä (alkuperäisessä ohjeessa parapähkinöitä, muutkin käyvät)

Blendaa täyte, levitä tasaisesti taikinan päälle, rullaa taikina ja leikkaa halutun kokoisiksi
korvapuusteiksi. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinasta saisi jopa 13 puustia.
Koristele kookoshiutaleilla, laita jääkaappiin tai kuivata vielä, jos mahdollista ja jos maltat.
Säilyvät pari päivää jääkaapissa, pakasta jos haluat säilyttää pidempään.

13 kommenttia:

  1. Raakaravinnon suklaakakut ja muut herkut ovat kyllä mahtavia.Oletko kokeillut myös avokadopohjaista suklaakakkua,se on suosikkini?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mia Lucia: Yleensä hunajalla voi korvata agaven, mutta suklaan koostumuksessa se voi jäädä vähän klönttiseksi. Mutta jos koostumus ei haittaa, niin ei se varmaan makuun ihan hirveästi vaikuta

    VastaaPoista
  4. Hyvä suomennos :) Kyllä saan tuosta 12-13 puustia, mutta teen melko pieniä koska ovat aika täyttäviä ja täyteläisiä.

    VastaaPoista
  5. miten noita puusteja pitäisi kuivattaa... ihan vaun huoneen lämössä vai kuivurissa?

    VastaaPoista
  6. ou nou.. ei oo tehosekoitinta.. toiskohan joulupukki.. saakohan muuten raakakaakaojauhetta luomukaupoista?

    VastaaPoista
  7. Heissan! Olen uusi lukija täällä, Keikaalikocktailin kautta eksyin Ollin tarzan blogiin ja sieltä tänne lähinnä raakaruokaohjieden perässä. Suklaakakku ja puustit kuulostavat hyviltä, täytyy kokeilla mahdollisimman pian. Kuinka kauan muuten esim. nuo puustit säilyvät hyvinä jääkaapissa? Olisi nimittäin meillä noissa 12 pullassa aika paljon syömistä:)

    VastaaPoista
  8. Tiedätkö miksi ollin blogia ei enää pääse lukemaan?

    VastaaPoista
  9. joo ihmettelen samaa miksi ollin blogia ei pysty enään lukemaan? Olisi kiva että blogi olisi kaikille avoin kun kerran olli on mainostanut avoimuutta ym. mutta paha mennä tuomioimaan ennen kuin tietää syyn.. :)

    Onneksi sinun blogisi on vielä kaikkien pulliaisten luettavissa! JA ISO KIITOS TÄSTÄ BLOGISTA!! :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Eli kuivurissa tai uunissa lämpötilassa max. 50 ja luukku hieman auki (esim. tulitikkurasia välissä)

    kte: Saa ainakin joistakin, muistaakseni Ruohonjuuri, Runsaudensarvi ainakin (jos vaan ei oo loppu)

    seeds: Säilyy pari päivää. Kannattaa tehdä pienempi satsi tai laittaa pakkaseen. Meillä ei tosin ollut sitä murhettta kun ehti menemään jo parempiin suihin.)

    anonyymi: Sillä varmaan meni hermo kommentoijiin, tai mistäpä tiedän, selvitän asiaa ja kiitos kovasti palautteesta:)

    VastaaPoista
  11. Kiitos hyvästä blogista! Ajattelin kokeilla raakakorvapuustien tekemistä ja haluaisin tietää voiko pellavansiemenet korvata joillain muilla siemenillä tms.?

    VastaaPoista
  12. Anonyymi, vastaan nyt alkuperäisenä reseptin keksijänä Heidin puolesta jos sallinette =) Itse olen kokeillut Chian siemenillä. Ne toimivat ihan samalla lailla!

    VastaaPoista
  13. Kiitos Aletheia, olin vahingossa unohtanut tämän kysymyksen:) Todennäköisesti siis voi.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...