Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

12.9.2009

Omenoita ja kuivurin esittelyä

Omenaa en voisi enempää hehkuttaa, syön päivässä 3-6 omenaa ja se on ruoka, josta en voisi ikinä luopua ja onnekseni se myös sopii hyvin kehotyypilleni. Katselin huvikseni paikkoja, missä kasvatetaan luomu Royal Galaa, joka on ehdoton suosikkimakuni ja oikeastaan ainoa, mitä ostan kaupasta. Voisin siis valita tulevan asuinpaikkani sen perusteella, missä näitä kasvaa - saisi lähellä kasvanutta ruokaa. Valitettavasti kotipihan omenat häviävät makeudessa Royalille.

Äsken raahautuessani Fannin kanssa pihalla, huomasin, että kisu oli raahannut minut viereisen tontin omakotitalon rajalle, jonka omenapuun alla oli valtavasti hyväkuntoisia omenoita. Omenat olivat vielä yllättävän makeita ja pehmeitä ja eihän siinä muu auttanut kun hakea kunnon pussit omenoiden pelastamiseksi.

Kotipihan (tai naapurin) omenia ei siis missään nimessä pidä jättää mätänemään, ei todellakaan. Tässä kokeilin aiemmin kuivuriamme omenoiden kuivattamiseen. Omenahulluja ja kuivattamismetodeja löytyy myös täältä. Raakaa omenapiirakkaa suosittelen kokeiltavaksi, se on helppo ja erittäin maukas jälkkäri. Itse yritän olla viikonlopun vähemmillä herkuilla, kun alkuviikosta tuli maisteltua "hieman" Raakaa korvapuustia (aika uskomaton), jonka ohje löytyi mahtavasta Geek gone Raw - blogista. Saman blogin pannareitakin tuli kokeiltua tai siis itse toimin yleensä näissä vähänkin monimutkaisimmissa lähinnä maistajan isossa roolissa.


Ja tässä myös aiemmin kuvaamani kräkkerivideo, josta puhuin. Video on ehkä hieman tylsä, mutta onpa ainakin kuvaajan avulla hieman edellisiä selkeämpi. Videon leipäkräkkerin ohje on tässä.
Hyviä ja mielenkiintoisia blogeja näyttäisi tulevan kuin sieniä sateella. Näyttäisi raw food - boomi alkaa kunnolla iskemään täällä Suomessakin. Elävää vettä - blogi ottaa tai lisää aiheeseen hieman erilaisen lähestymiskannan ja näitä erilaisia näkökulmiahan me tarvitsemme.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva, että kaikki on aina lontooksi eikä tämmönen meänkielen puhuja sitä kunnolla ymmärrä ja mitatki on aina kummia.
  T: Niina

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Tahtoo myös tuon korvapuustiohjeen härmäksi käännettynä että ymmärtää! : )
  t. Anni

  VastaaPoista
 3. Mmm, omppuja ,ne on munkin lempihedelmien joukossa! Nyt näyttää syntyvän raakaruoasta kirjoittelevia blogeja kuin sieniä sateella...

  VastaaPoista
 4. Sellasen kommentin heitän aloittelevana luomuilijana että kun joku viikko sitten ostin ekan luomuomenan, en nyt muista mistä maasta, niin sen maku todella yllätti minut .Paras omena mitä olen maistanut. Huomattava ero niihin "normiomenoihin". Ja plussaa että voi huoletta syödä kuorineen.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...