Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

30.9.2009

Mystinen kipu

Vaikka terveeksi itseäni kehunkin, on minulla silti tämä mystinen lonkkajuttu, josta olen kertonut mm. täällä ja täällä ja jonka syy ei tunnu selviävän millään. Viimeisin hoito, jossa kävin, oli kiropraktikko, joka oli perehtynyt lantion SI-niveliin. Kävin kolme kertaa hänen hoidossaan ja kyllä, kyseiset niveleni olivat "lukossa", mutta se ei ollut kivun syy. Hänen mukaansa kipu on todennäköisemmin nivelissä kuin lihaksissa, mutta hieman epämääräistä se edelleen on. Pystyn siis elämään tämän vaivan kanssa, mutta treenaamaan en pysty kunnolla. Ei sinällään, että se ihan hirveästi haittaisi tässä tilanteessa, jossa saan superfiilikset pelkästään astangajoogaamisesta, mutta koko elämän kannalta kyllä haluaisin päästä vaivasta eroon.

Aika näyttää onko sen aiheuttaja fyysinen vai psyykkinen tekijä, vaikka näitä nyt on aika vaikea erottaa toisistaan. Aika sitkeä on, jos se heijastuu tunnepuolelta! En kyllä tiedä yhtään, mihin menisin seuraavaksi., kun fyysisesti minut on aika perinpohjin tutkittu. Lantioni on harvinaisen suora, mutta senkin pitäisi sitten vaikuttaa ehkä molempiin lonkkiin. Jos pääsen ensi vuonna Intiaan, niin viimeistään siellä koitan hakea apua paikallisesta nimeltämainitsemattomasta lääketieteestä.

Lisävinkkejä tietenkin otetaan vastaan, jos jollain on vastaavia kokemuksia.

Olen siis käynyt:
- Fysioterapia
- Akupunktio
-Hieronta
- Jäsenkorjaaja
- Peruslääkäri, röntgen (ei selvinnyt mitään, ainakaan lonkasta)
- Kiropraktikko (SI-nivelet yms)
(nimim. rahan voisi käyttää johonkin muuhunkin...)

12 kommenttia:

 1. Hm. :)

  Miksi "nimeltämainitsemattomasta" lääketieteestä?

  (Tarkoitus ei ole esittää skeptistä, olen vain puhtaasti utelias, mistä aiot apua hakea... :))

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Kiitos sulle mielenkiintoisesta blogista!käyn täällä usein:)
  Halusin ehdottaa vielä uutta kiropraktiikan muotoa(kai?)nimeltään quantum touch, vaikuttaa tehokkaalta..
  T:Maaria

  VastaaPoista
 3. Olet siis käynyt etsimässä vaivaasi apua kaikilta muilta "asiantuntijoilta", paitsi siltä ainoalta varsinaiselta tuon alan asiantuntijalta, eli fysiatrilta. Kannattaisi ehkä hakeutua pätevälle fysiatrille, mieluiten vielä lonkkiin erikoistuneelle, niin saattaisi vaivan syy löytyäkin. Terveyskeskuslääkärit eivät tuollaisia asioita osaa yleensä diagnosoida alkuunkaan ja nuo muut mainitsemasi yleensä vielä vähemmän.

  Tokihan sitten julkiselta puolelta voi olla aika hankalaa päästä erikoislääkärille. Yksityisellä onnistuu, mutta se taas maksaa. Ja jos pitää magneettikuvata, niin sitten se maksaa vielä paljon lisää.

  VastaaPoista
 4. Huuhaalla mennään... :) Ehkä reiki? Oletko koettanut meditaatiossa "keskittyä" alueeseen?

  VastaaPoista
 5. KLIK KLIK
  http://www.tasapainopiste.fi/

  -M.J.

  VastaaPoista
 6. m.e: Ayurvedaa tarkoitin. Koitan olla puhumatta siitä jatkuvalla syötöllä:)

  Kiitos muillekkin vinkeistä, päivittelen tilannetta...

  VastaaPoista
 7. Kuinka kauan sinulla on ollut tuo lonkkakipu? Itselläni oli viisi vuotta sitten kesällä lonkankoukistajan nivelpussin tulehdus (näin luki sairaslomatodistuksessa) ja siitä lähtien, tuo sama jänne(??) lonkassa kipeytyy aina kun nostelen jalkaa liikaa (esim.joogassa kala-asanassa, tai tasapainoasanassa kun nostetaan jalkaa), joten yleensä vältänkin noita liikkeitä. Myös yli 30 min. lenkeillä se alkaa kipeytyä.
  En ole saanut mitään selvyyttä siihen, että miten voisin päästä eroon tuosta kipeytymisestä! Jopa puolen vuoden täysin levon ja kivuttomuuden jälkeen se kipeytyy aina yhtä helposti uudestaan.

  Tuntuuko sinun kipusi spesifissä paikassa vai isommalla alueella?
  Itse pystyn paikallistamaan tuon kivun yhtään tiettyyn jänteen tuntuiseen kohtaan lonkassa :)

  VastaaPoista
 8. Hei! Minulla myös lonkkakipu vaivana :-( Alkoi vasemmasta ja siirtyi edelleen oikeaan. Tutkittu neljällä lääkärillä (fysiatri mukaanlukien) magneettien kera ja kaikki ehdottivat eri dg:a. Viimeisin oli varma, että kyseessä piriformis-lihaksen tulehdus, tiedä häntä. Kehoitti venyttelemään, mutta näin syksyn tullen särky, juimiminen, lisääntyy ja venyttely ei juurikaan auta. Todella ikävän tuntuista, minä myös olin kova liikkumaan, mutta enpä liiku enää, kun särky tuntuu lisääntyvän mitä enemmän koitan liikkua. Kaikesta huolimatta mukavaa syksyä sinulle ja ilmoittele, mikäli sinun lonkkavaivasi syysi selviää. Ties vaikka olisi samanlaista vaivaa!

  VastaaPoista
 9. Mulla on periaatteessa ollut se jossain määrin siitä lähtien kun aloin treenaan (7 v. sitten) Tuntuu erityisesti kävellessä tai nykyään lihaskuntoa tehdessä mutta kaikkein eniten venyttäessä, kun se on niin jäykkä. Tulehdus siinä kuulemma ei ainakaan ole. Yleensä tuntuu samalla lonkan alueella, mutta joskus kipu säteilee alaspäin.

  On aika yleisiä nämä kivut näköjään, päivittelen tilannetta!

  VastaaPoista
 10. Antti Heikkilää tapaamaan?

  VastaaPoista
 11. Onko Heidillä tai lukijoilla kokemuksia piikkimatosta? Onko hyödyllinen vai ihan huuhaata? Ei nyt varsinaisesti liity tähän topicciin mutta itse olisin kiinnostunut lähinnä hieronta- ja rentoutumismielessä kokeilemaan. En vaan tiedä millainen kannattaisi hankkia ja mistä niitä saa.

  VastaaPoista
 12. Hei,
  toimin Quantum touch -hoitajana ja en voi vastustaa kiusausta ilmoittaa tähän, että QT-hoito sopii erinomaisesti juuri tämän tyylisiin kiputiloihin / ongelmiin.

  Lonkka, selkä ja hartiakivut ovat yleisimpiä vaivoja, joiden vuoksi Guantum Touch -hoitoihin tullaan. Ja lähestulkoon aina hoidot ovat myös auttaneet. En tietenkään voi luvata varmaa helpotusta kipuihin ja täydellistä parannusta, mutta voin antaa mahdollisuuden kokeilla hoitoa, joka saattaa auttaa. :) et menetä aikaa tai rahaa, sillä kaukohoidon aikana ei tarvitse pysähtyä istumaan mihinkään, vaan voit touhuta normaaleissa päivärutiineissasi.

  Jos tahdot kokeilla QT -hoitoa, voin tehdä sellaisen sinulle aluksi kaukohoitona. Kaukohoitoja teen tällä hetkellä ilmaiseksi.
  jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä

  annisjo@gmail.com

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...