Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

17.9.2009

Meikä radiossa...

Olin hieman hämmentynyt, kun minua haluttiin haastatella aiheesta "lisäaineet" radioon. Olen jo melkein unohtanut, että mitä ne lisäaineet oikein onkaan ja mitenkä ne vaikuttaa, kun on itsestäänselvää ostaa PUHDASTA ruokaa. Joku oli kuitenkin löytänyt tämän juttuni, joka ilmeisesti kiinnosti enemmänkin. Onneksi jotain "hieman sinne päin" kuitenkin sain sanottua:) Kuunnelkaa juttu ja kommentoikaa! Olen myös eräässä toisessa mediassa lähiaikoina, josta kerron sitten.

Lisäsin myös oikeaan palkkiin tulevat juttuideani ja niitäkin otan mielelläni vastaan enemmänkin:)

15 kommenttia:

 1. Kiva ja sopivalla tavalla pintapuolinen juttu! :) Jos oltas menty liian yksityiskohtaiseks, se ois ollut kaamee turn off ja juuri kukaan ei ois jaksanut kuunnella ohjelmaa.

  Tosi siistii että pääset puhuun mediaan :)

  aprilmoon

  VastaaPoista
 2. Hyviä pointteja. Toivottavasti MONET kuuli tän radiosta, itse ainakin missasin, mut onneks netistä on kuultavissa! Onnea mediamaailmaan Heidi :D

  Noi loppukommentit oli kyllä vertaansa vailla: ei mua kiinnosta, mitä mä vedän, kunhan on halpaa!

  Mä muuten löysin uuden 100% ruisjauhoista tehdyn leivän, ei luomua, mutta ei muita lisättyjä aineita kuin vettä ja suolaa, ja koko limppu meni perheelle päivässä, kun yleensä tummat leivät ei maistu.

  Olis kiva kuulla teidän talouden budjetista joskus, esim. paljonko rahaa menee kuussa ravintoon (ja esim. kosmetiikkaan), eli onko oikeesti kalliimpaa syödä luomua ja raakaravintoa kuin "normaalia" ruokaa.

  VastaaPoista
 3. Pätevä radioääni sulla on! ..ja fiksu flikka, ei voi muuta sanoo.

  -saman genren kannattaja-

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvin selitit tuolla pointtisi!

  VastaaPoista
 5. Tosi selkeetä kerrontaa! Itse aina kiihdyn liikaa jos joudun puhumaan esimerkiks kevyttuotteista ja siitä miks niitä ei kannata ostaa, tyyliin " Ne on niin hirveetä kuraa, että..." ja siinä jää sitten faktat vähän vähemmälle. Siis todella rauhallisesti kerroit asiat, onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Hyvä ja ajatuksia herättävä juttu, toivottavasti mahdollisimman moni kuuntelee. Enkä edes niin provosoitunut kuten yleensä teen, johtuneeko juurikin tuosta rauhallisesta asenteestasi. Kiitos siis!

  Kirjoitin blogiini jotain omia ajatuksiani aiheesta. Olen vielä kovin alkuvaiheessa näissä jutuissa, mutta hyvä että edes vaiheessa. :P

  VastaaPoista
 7. Hienoa kaima :) Ihan ylpeänä kuuntelin, todella hyvin puhuttu "massalle", ei mennyt liikaan hienosäätöön, vaan ihan asiaa!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille, itsekin olen ihan tyytyväinen juttuun, enkä mikään perfektionisti olekaan:)

  VastaaPoista
 9. Hyvä puheenvuoro! Onhan tämänkaltaisia juttuja aina välillä ylex:ssä. Toivottavasti jotkut heräävät miettimään asioita. Tiedän kyllä, että 70€ ruokabudjetilla ei kauheasti juhlita... kolmannen asteen opiskelijoille pitäisi kyllä jo olla varaa syödä laadukkaammin jos ei hesassa asu.
  -Espoir

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että terveellisen ruoan sanomaa aletaan korostaa mediassakin. Ja hienon jutun saitte aikaiseksi. Jospa me pienin askelin voitaisiin vaikuttaa ihmisten ravitsemukseen.

  On kuitenkin todella surullista kuultavaa, ettei raatilaisia sitten loppuen lopuksi kuitenkaan kiinnosta ruoan kemikaalit ja terveellisyys. Jälleen kerran raha ja turrutettu makuaistimus vaikuttaa liian vahvasti valintaan. Voi kun ihmiset ymmärtäisivät, että jos ei ajoissa panosta ruokaan, on edessä todennäköisesti suuret sairaala- ja lääkärilaskut lääkkeineen.

  Vaikka luomuruoka on kalliimpaa, uskon että vaihtoehtoja löytyy pienempi tuloisillekin. Metsästä saa ilmaista ruokaa pitkälle syksyyn ja omia kasvimaapalstoja voi vuokrata kaupungeilta. Myös idut ja versot ovat erittäin halpaa ruokaa (itsekasvattamalla). Myös juurekset ovat läpi talven edullisia. Lisäksi liittyminen erilaisiin ruokapiireihin voi auttaa tilaamaan halvemmalla isompia eriä.

  VastaaPoista
 11. Laadukas luomuruoka tulee pidemmän päälle halvemmaksi, vaikka ei edes laskisi tulevia lääkärilaskuja. Laadukasta ja ravitsevaa ruokaa kun yksinkertaisesti tarvitsee syödä pienempiä määriä. Kun verensokerikaan ei heilahtele miten sattuu, niin ei tarvitse olla jatkuvasti syömässä. Pois jäävät myös kaikenlaiset sipsit, karkit, kaljat ja muut rahaa vievät paheet. Itsellä ainakin ruokakulut kuitenkin melko pienet, vaikka syön ainoastaan luomua ja laatua.

  VastaaPoista
 12. Kiitos, oli mielenkiintoinen haastattelu! :)

  Tässä muuten yksi mielenkiintoinen linkki ruokamanipulaatiosta:
  http://www.kimallus.fi/?page=9859648&id=1440280

  VastaaPoista
 13. Haluisin ton kuunnella mut linkistä ei löydy.

  VastaaPoista
 14. Vaihdoin linkkiä, nyt pitäisi toimia:)

  VastaaPoista
 15. Oikealla asialla olet :) Hyvä että saadaan tuollaista informaatiota radioon niin ihmiset rupee heräämään siihen mitä ruoka oikeasti on.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...