Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

24.9.2009

Luonnonkosmetiikkaa ja iho-ongelmia

Lupasin postailla teille luontaiskauneushoidon kurssista, jolla olin parisen viikkoa siskoni (kuvassa, lupa kuvaan kysytty;) ) kanssa. Kurssi oli ehkä hieman pettymys, enkä innostunut siitä ihan hirveästi. Hieman sain vinkkejä itse tehtäviin pesuaineisiin, joissa raaka-aineena käytettiin mm. jogurttia (kasvojenpuhdistus, ei tosin säily kauaa), etikkaa (+ruusuvettä, kasvovesi), banaaneja ja avokadoja (naamiot). Itse tehtyihin aineisiin tarvitsi kuitenkin yleensä ostaa jotain hieman kalliimpia lisiä, kuten eteerisiä öljyjä. Näin ollen semilaiskana jätin asian hautumaan ja tilasin kunnon erän luontaiskosmetiikkaa valmiina.Sain postissa tilaamani Ecodealin tuotteet ja pääsin siis vihdoin testaamaan luomumeikkejä! On jo korkein aikakin ja okei, sain aikaan ihan edustavan otoksen itsestäni (alempana), mutta kuva hieman huijaa, koska ihoni on ollut paljon paremmassakin kunnossa kuin nyt. Minulla ei ole ikinä ollut oikein minkäänlaista akneongelmaa ja ihoni on aina ollut todella pehmeä ja hyväkuntoinen, mutta nyt kasvoissani, erityisesti otsassani on pientä, välillä lähes huomaamatonta näppylää, vaikkakin iho muuten tuntuu hyvältä. Skeptisille raakaruoka/luomu-epäilijöille ja vahingoniloisille "arvasinhan tuon" tiedoksi, että tämä voi olla normaalia detox-oiretta, kun pinttyneet myrkyt nousevat ihon kautta pintaan - ja poistuvat sitä kautta (ainakin joskus toivottavasti) Syitä voi olla toki myös muitakin:

Lopetin hormonaalisen ehkäisyn käytön vajaa vuosi sitten ja ainakin aikaisemmin on se (eli sen hetkellinen lopettaminen) ollut syynä näppylöihin. Aloitin myös tämän luomuilun samoihin aikoihin, eli luomutuotteiden suosimisen sekä ruoassa että kosmetiikassa. Olen tosin syönyt ja elänyt vuodet "terveellisesti" enemmistön mittareilla, mutta kuitenkin, jalosteita paljon, vaikkakin sitten kasvisperäisiä.

Ainoastaan meikkien osalta en heti vaihtanut luonnonkosmetiikkaan. Tämä saattoi olla suuri virhe, koska pesin normimeikin luonnonmukaisella pesuaineella - ei taida kaikki tökötti sillä lähteä - epäpuhtauksia? Meikkaus on kuitenkin ollut todella vähäistä viimeisen vuoden aikana. Näppylät tulivat esille helmikuun Usa:n reissulla, jossa söin paljon hedelmiä ja salaattia (toki myös herkkuja, kakkuja jne) eivätkä ne todellakaan olleet luomua.

En usko, että ruokavalioni olisi puutteellinen vaan, että tämä on välttämätön vaihe (ei varmaan kaikilla). Nyt testaan laadukkaita mineraalimeikkejä ja pesuaineita ja muutkin elintavat pitäisi olla kondiksessa. Tosin ikinä ei voi tietää, mikä stressin vaikutus on. Vaikka en myönnä kärsiväni siitä, aina on parannettavaa ja rauhoitettavaa. Liika koneella oleminen, "kiire" (vaikkakin minun mittakaavassa kiire ei monella ole mitään) jne. näkyvät iholla. Jännä on, että oireet näkyvät vain kasvoissani, hiukset etenkin kynnet ja muu ihoni on mielestäni entistä paremmassa kunnossa.

Kuvassa olen juuri kokeillut ensimmäistä kertaa seuraavia Ecodealista tilattuja tuotteita ja olen kyllä tyytyväinen näin ensi kokeiluun:

- Pur Aloe: Kasvojen puhdistus
- Pur Aloe. Kasvovesi ruusu
- Oliv: Kosteuttava kasvovoide

- Dr. Hauscka Kivipuuteri (välttelen meikkivoiteita ja pakkeleita, vaikkakin näpyt näkyisi)
- Dr. Hauska Aurinkopuuteri
- Dr Hauscka musta kajal
- Dr. Hauschka violetti ripsiväri
- Sante: Ruskea kulmakynä (ostettu Ruohonjuuresta)
- Dödö: Acorelle: Ruusu deororantti (toimi ainakin ensimmäisen päivän loistavasti)

Muutaman kerran pestyäni ja rasvattuani ylläolevilla tuotteilla, kasvoni tuntuvat heti pehmeämmiltä ja puhtaammilta. Myös näpyt ovat hieman vähentyneet! Päivittelen tilannetta jatkossa. Myös tilaamani Aloe Vera -juoma(myös Ecodealista) auttaa akneen ja se sopii erityisen hyvin Pitta-tyypille! Ecodealin tuotteita voi suoraan sivustolla muuten arvioida ja antaa palautetta - se on mielestäni huippua. Aloe Vera on loistava sisäinen puhdistaja. Sen lukuisat vitamiinit ja mineraalit kaunistavat, se pitää vatsan limakalvon kunnossa, edistää ravintoaineiden imeytymistä ja vastustaa happamoitumista. Aloe Vera auttaa monenlaisissa ruoansulatusongelmissa. Kerron lähipäivinä erään toisenkin kikan aknen hoitoon - ja se onkin asia, mitä olen odottanut:)

Tilasin myös pesuaineita, eli pyykinpesu- ja konetiskityynyjä. Bloggailen niistä sitten, kun olen testannut. Tietääkö kukaan mikä auttaa haisevaan pesukoneeseen? Olen testannut etikkaa, sitruunahappoa, 90 asteen pesua...irrotettavien osien pesua. Onko toivo menetetty, kun olemme ehkä huolimattomasti pitäneet kosteita treenivaatteita koneessa vai olisiko syynä pesupähkinät? En haluaisi kokeilla synteettisiä pesuaineita. Kokeilen noita tyynyjä ainakin seuraavaksi ja katsotaan mitä tapahtuu.

Hyvää tietoa aknen hoidosta

36 kommenttia:

 1. Sekoilin teksin julkaisun kanssa. Tässä vahingossa poistamani Seedsin kommentti:

  Jospa kokeilisit synteettisiä pesuaineita itse koneelle, ei vaatteille? En kyllä tiedä voiko siitä olla mitään iloa, kunhan tuli vaan mieleen. Sitruunahapolla ja etikalla aina kehoitetaan puhdistamaan, mutta jos se ei auta niin mikähän sitten eteen... hmmm. Oletko ruokasoodaa vielä kokeillut? Sillähän nyt puhdistuu melkein mikä tahansa keittiöstä kylpyhuoneeseen. Jospa siis tuokin?

  VastaaPoista
 2. Juu..itse pesin jonkun aikaa sillä pesupähkinä jauheella ilman haju haittoja. Ajattelin sitten, että puhdistan koneen ihan kunnolla ja panin 95 astetta ja soodaa. Siis oli ihan kamala käry, kun ohjelma oli läpi mennyt. Sitä ei saanut millään (etikka jne) aineilla pois ja olin jo melkein valmis ostamaan uuden koneen, mutta ajattelin, että testaan josko pyykit ei haisisi, kun pesee. No ehkä ihan aavistuksen lemusi jos ne jätti pitemmäski aikaa koneesen, kun oli valmis, mutta muuten pyykit ok.

  Muutama vko siinä meni, että hajut lähti. Toki pesin pyykin sitten ihan normi pesuaineella. Nyt on käytössä ecoverit ja ajattelin, että samapa tuo jos joksus pesee niillä myrkyillä vaikka pääsääntöisesti pesisikin ecoverilla, koska ne myrkyt varmaan saa koneen puti puhtaaksi eikä tule haju haittoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta, itse sitä aikoinaan sinulle ehdotinkin :)

  Tuo näppylähomma on siinä mielessä aika kimurantti, että mulla ei ollut minkäälaista näppyläryhelmää kasvoissa (ainoastaan ajoittaiset hormooneista johtuvat kunnon näpyt) ennen kuin aloitin käyttää luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita (Dr. Hauschka, Weleda).

  En kyllä millään raaskisi niiden käytöstä luopua vaikka näpyt niistä johtuisivatkin, sillä on jotenkin parempi fiilis kun käyttää myrkyttömämpiä aineita kasvoille...

  Ehkä tässäkin kannattaisi valita kultainen keskitie ja käyttää muutoin luonnonkosmetiikkaa, mutta kuuriluontoisesti ns. parempaa kempparikosmetiikkaa?


  /H

  VastaaPoista
 4. Minulle tulee mieleen tekstistäsi sekä H:n kommentista ihon pintakuivuus. Käytän itsekin pelkkää luontaiskosmetiikkaa, ja siinähän on säilyvyyden vuoksi alkoholia. Omaa ihoani esim. alkoholipitoinen kasvovesi kuivattaa selvästi, ja kuivuuden takia tulee ihonalaisia tukkeumia ja pikkunäppyjä, kun tali ei pääse normaalisti ulos ihohuokosista. Olen käyttänyt pitemmän aikaa Dr. Hauschkan kasvovettä, joka oli kyllä sopivaa kesällä, mutta nyt kun ilma kylmenee ja iho kuivuu muutenkin, se ei enää sovi. Varsinkin leukaan ilmaantuu koko ajan inhottavia tukkeumia. Odottelen juuri nettitilaustani, jonka mukana saan Melvitan alkoholitonta ruusuvettä - varmaan iho tykkää enemmän siitä kuin Hauschkasta :)

  VastaaPoista
 5. Minullekin on ilmaantunut näppyjä Dr. Hauschkaan siirtymisen myötä. Käytän Lily Lolon mineraalimeikkipohjaa ja muuten sekaisin luonnonkosmetiikkameikkejä ja niitä "tavallisia". Täytyykin tarkistaa tuo kasvovesiasia, jos Hauschkan tuote tosiaan kuivattaa liikaa. Puhdistan ihoni manteliöljyllä muutaman kerran viikossa ja se on pitänyt näppyjä vähän paremmin kurissa. Silti välillä on hitusen teini olo... muuten iho voi paljon paremmin kuin taviskosmetiikan kanssa.

  Pesupähkinät tekivät meikäläisenkin koneeseen tunkkaisen hajun, josta pääsin eroon muutamalla sitruunahappokäsittelyllä. Nykyään uusin sen säännöllisesti. Pähkinät tekevät pyykistä puhdasta ja ihanan pehmeää, mutta olisi kiva tietää, miksi ne saavat koneen haisemaan...

  VastaaPoista
 6. Ihosi näyttää tosi hyvältä tuossa kuvassa.
  Itse olen käyttänyt kasvoihin ja hiuksiin enimmäkseen luomutuotteita parin vuoden ajan ja koko ajan siirryn enemmän niihin. Mutta meikkituotteet, kuten silmämeikit jne,ovat edelleenkin tavallisia tuotteita.Täällä onneksi tehdään paljon luomu ja luonnonkosmetiikkaa,kun on hyvät raaka-aineet,ja olen viimeisen vuoden aikana käyttänyt tuotteita,jossa tyrni hallitsee.Oma ihoni ja erityisesti tukkani tykkää parabeenittomasta ja ilman SLS olevista tuotteista.

  VastaaPoista
 7. Mä ainakin käytän pesupähkinöitä pääsääntöisesti, joskus ecoveria, eikä kone mitenkään ole alkanut haista. Tuo kone on syönyt alusta asti ecoveria ja pähkinöitä viimeisen pari vuotta. En ole kertaakaan tehnyt sille mitään viimeisen viiden vuoden aikana.

  Nina, kyllä niistä myrkkypesuaineistakin jää jäämiä, niiden ero vain on se, että ne ovat joko hajuttomia tai "tuoksuvat puhtaalta", joka taas on käsite, johon meidät on vauvasti asti opetettu. Itse inhoan perinteistä pyykin hajua, kun olen tottunut siitä pois eikä se ole enää nenässäni neutraali.

  VastaaPoista
 8. Oletko kuullut Orgon-suolan käytöstä ihonhoidossa? Itse luin ko. suolasta viime keväällä ja päätin testata suolan käyttöä. Itselläni on aina ollut todella kuiva iho ja atooppista ihottumaa, mutta nyt ihoni on todella hyvässä kunnossa.

  Ideana on että jätetään kaikki ihovoiteiden käyttö pois ja hoidetaan ihoa suolalla, joka aktivoi ihon omaa rasvan tuotantoa. Orgon suola on jotakin erikoissuolaa, mutta itse olen käyttänyt heinäsuolaa (puhdistamatonta suolaa, mitä myydään muistaakseni rautakaupoissa?) ja hyvin on toiminut!

  Kuumennan ensin vettä liedellä ja lisään suolaa niin paljon kuin veteen liukenee. Siirrän liuoksen suihkepulloon ja käytän suihkun jälkeen. Kasvot huuhtelen n.5-10 minuutin jälkeen, jos olen lähdössä jonnekkin, mutta vartalolle annan liuoksen vain kuivua.

  Aluksi iho voi tuntua kireältä, jos on tottunut käyttämään ihovoiteita, ennenkuin ihon oma rasvantuotanto alkaa toimimaan paremmin. Itselläni siirtymistä helpotti se, että siirryin ensin ihorasvoista kookosöljyn käyttöön ihovoiteena(muistaakseni olen lukenut että kookosöljykään ei häiritse ihon omaa rasvantuotantoa).

  VastaaPoista
 9. Kosmetiikkaan liittymätön kysymys; (joka tuli yhdestä postauksen lauseesta mieleen) mitä "luomu"ehkäisymenetelmiä on hormonien tilalle? Äkkisilmäisyllä näyttää aika hormonipitoisilta nykypäivän ehkäisymuodot.. :(

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on pesukone ja etenkin vasta pesty ja vielä märkä pyykki alkanut haisemaan ummehtuneelta, enkä keksi muuta syytä kuin pesupähkinöiden käyttö. Epäilin aluksi myös treenivaatteita, mutta en usko että se on syy. Mistä olette hankkineet sitruunahappoa? Sitä pitäisi ehkä kokeilla.

  Olen myös kokeillut monia eri luonnonkosmetiikkasarjoja kasvojen puhdistuksessa ja kosteutuksessa (Dr.Hauscka, Weleda, Lavera) eikä sopivaa tunnu löytyvä. Nyt on kokeilussa Melvitan tuotteet ja ne tuntuvat tähän mennessä ehdottomasti parhailta.

  VastaaPoista
 11. Huomasin myös pillereiden poisjättämisen jälkeen, että näppyjä tulee paljon enemmän ja kierron vaiheesta riippuen välillä enemmän välillä vähemmän. Mulla vaikuttaa myös paljon se mitä syö.
  Tilasin juuri Hyvinvoinnin Tavaratalosta elämäni ensimmäiset luonnonkosmetiikat; Dr Hauschkan puuterin ja ripsivärin sekä Weledan kasvovoiteen. Jännittää vähn miten sopivat, tuo rasva etenkin kun kasvojeni iho on aika herkkä. No ensi viikolla sen näkee.

  Kiitos muuten vinkistä tuossa jokin aika sitten olleessa postauksessasi. Ilmoittauduin Ilmajoen opiston elävän ravinnon kurssille ensi kuussa! :) Sitä odotellen!

  VastaaPoista
 12. Moi! Oikein kauniiltahan tuo ihosi näyttää! Oletko kokeillut kasvojen ihon hoidossa pelkkiä öljyjä? Varsinkin jojobaöljyä suositellaan näppyyntyvälle iholle. Itse olen noin kuukauden käyttänyt pelkkää avokadoöljyä (joka sopii paremmin herkälle ja kuivalle iholle) ja Melvitan herkän ihon öljysekoitusta. Mielestäni ihoni on aikaisempaa todella paljon paremmassa kunnossa, eikä enää kiristä poskista ja rasvoitu otsan ja nenän alueelta niinkuin aikaisemmin. Öljypullo ei lisäksi kustanna kasvorasvoihin verrattuna juuri mitään!

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkeistä! Tosiaan, olen kanssa sillä linjalla, että normipesujauhe auttaa vain hajunsa puolesta, ja teho ei välttämättä vaikuta yhtään.
  Tuoksuva pyykki=puhdas pyykki on myytti. Etikat yms. on kokeiltu, nyt vaan odottelemaan. Sitruunahappoa saa apteekista.

  Kasvojenhoidosta. Luulen, että iholla kestää aikansa sopeutua uusiin juttuihin niin ravinnon kuin kosmetiikankin osalta. Pesuaineilla ja kosmetiikalla voi ehkä hivenen auttaa asiaa, mutta enemmän voi kuitenkin tehdä tuhoa (jos liikaa yrittää) eli mielummin liian vähän kuin liian paljon tuotteita. Noihin öljyihin uskoisin kanssa, kookosöljy onkin jo käytössä (Orgon vaikuttaa kanssa lupaavalta, varsinkin jos ei aika auta)Jojobaöljystä olen kanssa lukenut:)

  Luomuehkäisystä...luonnonmukaiset kumit käsittääkseni ainakin, muista en tiedä?

  Juttutoiveita otetaa vastaan! Tosiaan jatkan tätä aihetta hyvinkin pian erään mukavan jutun merkissä:)

  Tassu: Loistavaa!

  VastaaPoista
 14. Piti laittaa vielä tämä linkki. Itsetehdystä kosmetiikasta on muutkin samoilla ajoituksilla kanssani:)

  http://iskuryhma.blogspot.com/2009/09/taisto-mustapaita-vastaan.html

  VastaaPoista
 15. Tuota, tuota, noista näpyistä... Ravinnolla on varmastikin suuri merkitys ihon(-kin) voinnille samoin kuin kosmetiikalla, mutta oman nykyisen näkemykseni mukaan rutkasti enemmän hormonituotannon kautta kuin "suoraan" ihon "toimintoihin" vaikuttaen. Ravinto vaikuttaa nimenomaan hormonituotantoon eri tavoin, mikä voi sitten näkyä esim. juuri ihon oireiluna. Tätä ehkä tarkoitattekin?

  Itselläni on ollut kautta elämän, teini-iästä alkaen, jonkin verran iho-ongelmaa kasvoissa, mutta varsinkin aikuisena ei mitään niin häiritsevää. Hormonaalinen ehkäisy on varmaankin auttanut pitämään ihoa kurissa, mutta nyt vaihdettuani minipillereihin iho taas oirehtii. Tosin olen syönyt myös n. puolitoista kuukautta todella suurta annosta omegakolmosia sekä d-vitamiinia, jotka myös vaikuttavat hormonituotantoon ja epäilen niitä suuremmiksi syypäiksi ihon reaktioon. Enkä ole huolissani, tilanne tasaantunee... Oudompaa olisi, josseivät muutokset näkyisi missään.

  Käytän kovin vähän kosmetiikkaa ylipäänsä, lähinnä pohdiskelen, mikä kosteusvoide olisi hyväksi eikä sisältäisi ksenoestrogeenejä. Päivittäisten treenien seurauksena suihkut kuivattavat ihoa erityisesti talvella, ja rasvaa kuluu. Vaan en ole toistaiseksi päässyt pohdinnoissani lopputulokseen... Kai sekin aika vielä koittaa. Kookosöljyllä joskus rasvailen, mutta jotenkin se ei tunnu hyvältä.

  Vaan tarkoitan lähinnä vahvistaa siinä, että kyseessä luultavasti on nimenomaan vaihe, kutsuipa sitä sitten "epäpuhtauksien" poistumiseksi tai kehon sopeutumisesta hormonaalisiin muutoksiin ja toisin sanoen, vaihe loppuu aikanaan. :-) Thumbs up!

  VastaaPoista
 16. (anteeksi kirjoitusvirheet, ajatus on sormia nopeampi)

  VastaaPoista
 17. Mulla on sama tilanne, eli näppyjä on tullut ja olen muutama kuukausi sitten lopettanut pillerit, siirtynyt weledaan ja pyrkinyt kokoajan luomumpaan suuntaan. eli ihonhoito on erittäin tervetullut aihe ravinnon lisäksi! :) ja hyvä blogi muuten, ollut jo pidempään suosikkien listassa.

  ps: en pääse lukemaan enää Olli Postin Viidakkomies-blogia. tiedätkö asiasta mitään? kuinka saisin kutsun?

  VastaaPoista
 18. "Minulla ei ole ikinä ollut oikein minkäänlaista akneongelmaa ja ihoni on aina ollut todella pehmeä ja hyväkuntoinen, mutta nyt kasvoissani, erityisesti otsassani on pientä, välillä lähes huomaamatonta näppylää, vaikkakin iho muuten tuntuu hyvältä."

  Ihan sama täällä. Veikkaan kohdallani juuri tuota detox-oireilua. Olin hämmästynyt miten hyvin tähän auttoi se, että levitin kasvoille hunajaa mennessäni saunaan :)

  VastaaPoista
 19. Niinkuin joissakin aiemmissakin kommenteissa tuli esille, niin ei meilläkään pesupähkinät ole aiheuttaneet mitään hajuja pesukoneeseen, eikä kai kosteat treenivaatteetkaan sitä voi pysyvästi aiheuttaa. Älä ainakaan hajun takia jätä pesupähkinöitä käyttämättä! Entäs jos laitat jotain eteeristä öljyä pesupähkinöiden kanssa, lähtisikö haju sillä?

  VastaaPoista
 20. Itsellä ollut finne 15v. asti ja nyt tilanne vain pahenee jatkuvasti. Avain asia mulla ainakain olisi saada hormoonitoiminta tasapainoon, mutta se ei olekaan niin helppoa. Voisit kyllä Heidi jos kiinnostaa tehdä postauksen hormoonitoiminnan tasapainottamisesta(myös mm. endometrioosi jne)... se vain on laaja aihe.

  Mä koin, että runsasa omega-3 pahensi finni tilannetta. :(Kunnon puhdas eläinperäinen omega-3 taitaa olla vaikea löytää. Tällä hetkellä syön astavitaa ja valkosipuli pillereitä ja a-vitamiini lisääkin vois testata. Kesän alussa tuntu, että d-vitamiini purkista auttoi, mutta ei näy auttavan enää. Tuskaista... ei ole koskaan ollut iho näin pahassa kunossa sen jälkeen kun söin roa-kuurin. Ei ole mukavaa masentua aina kun katsoo peiliin. Olen myös ollut viimeisen vuoden melkein meikkaamatta, mutta ei auta... nyt on vähän pakko taas meikata.
  Onko kukaan kokeillut tätä etanavoidetta joka parantaa kaiken? :p Äiti osti sitä ja olen miettinyt onko se vain huijausta.

  Luomu ehkäisystä käy varmaan "vain" ns. varmat päivät. Itse en ole perehtynyt asiaan tarkemmin, mutta eikös siinä mittailla lämpöä että tietää koska ovulaatio tapahtuu? Jahka saan itseni ja ongelmani joskus tasapainoon niin vois ehkä harkita.

  Oletko tarkistanut ettei koneen tiivistekumeissa ole mitään moskaa? Omassa koneessa ainakin oli, kun tajusin niitä 2 vuoden käytön jälkeen käännellä. :)Eikö noista pesupähkinöistä kuitenkin jotain sakkaa tule? Muistaisin vain kuulleni, että vaaleemmat vaatteet ainakin tummuu.
  -Espoir

  VastaaPoista
 21. Heipparallaa! Itsellänikin on iho mennyt huonompaan suuntaan, ajattelin kyseessä olevan puhdistumisen, mutta osasyy voikin olla tuo dr.Hauschan kasvovesi. Taidan vaihtaa sen johonkin alkoholittomaan, kiitos vinkistä lukijalle! Minuakin harmittaa kovin, etten pääse enää seuraamaan Tarzan-blogia, olin päivittäinen lukija..En vain ole kirjautunut yhdenkään seuraamani blogin lukijalistalle, koska en ole ihan perillä siitä mitä se käytännössä tarkoitaa...-Anna-

  VastaaPoista
 22. Tämä on tosiaan mielenkiintoinen aihe! Lopetin e-pillerit 2kk sitten ja finnejä alkoi pukkaamaan. Olen kuullut eri tahoilta, että iho on huonommassa kunnossa jos on syönyt pillereitä pitkään ja lopettaa, kuin että ei olisi koskaan niitä alottanutkaan! Eli jos olen viimeset 10 vuotta syönyt e-pillereitä, niin hormonitasapaino ei enää palaudukaan täysin ennalleen!

  Käytän kanssa drHauckaa, ja olen alkanut epäilemään sen sopivuutta iholleni. Minulla on myös atooppinen ja kuiva iho. Olen syönyt luomua ja raakaruokaa myös viimeset 2kk noin 65% ja luulen, että ainakin acocadot ja pähkinät saattaisi aiheuttaa finnejä? (joita syön aikas paljon)Toisaalta jos on kuiva iho, niin rasvan syönti voisi auttaakin.
  Jostain olen kuullut, etä Aloe-vera tuotteet voisivat olla hyviä akneiholle. Myös jossain youtuben videossa kehuttiin raa'an kaakaopavun auttavan.

  Jos on sekä kuiva iho, että tulee niitä finnejä, niin mitä näistä kannattaisi siis kokeilla: jojobaöljy vai avocadoöljy vai Melvitan öljysekoitus? Ja saako niitä esim. Ruohonjuuresta?

  Niin ja millä se kasvojen iho puhdistetaan?

  VastaaPoista
 23. unohtui vielä lisätä, että msm-jauheesta sanotaan, että saattaa auttaa finneihin.
  http://www.finnmsm.fi/
  Myöskin sinkki, jota ainakin kurpitsansiemenissä on. Tosin niissä on myös sitä rasvaa, jos voi pahentaa...(?)

  VastaaPoista
 24. Zeoliitti saa pesukoneet haisemaan. Zeoliittiä on tavallisissa pesuaineissa ja se pitää saada sitruunahappo ja 95 c pesuilla irtoamaan koneesta ja tietenkin putsaamalla tiivisteet ym.
  Vaatii useamman pesukerran. Zeoliitti on savimaista ainetta mikä tiivistyy koneen osiin.

  VastaaPoista
 25. Mulla suurin syypää on ollut JOKA KERTA hormonaalisesta ehkäisymenelmästä toiseen vaihtaminen.
  Tällä kertaa ehkäisykeino on pysynyt samana jo vuoden (rengas, joka muuten sisältää näistä ehkäisymenetelmistä vissiin kaikkein vähiten hormoneja ja on ainakin mulla ollut helppo kun migreenit vähenivät), mutta jostain syystä ne näpyt tulivat. Itse epäilen tuota luonnonkosmetiikkaa kun ruokavalioon en ole tehnyt muutoksia (ei siis detoxia ym.).

  VastaaPoista
 26. Niin siis..ei kai täällä olltutkaa puhe pyykin hajusta vaan koneen?? Ja sanoin, että haju haitta tuli siinä vaiheessa vasta, kun päätin PUHDISTAA KONETTA.

  Kyllä minusta silläkin pyykeissä on väliä haiseeko ne ummehtuneelle vai "ei millekkään". En halua edes pyykkieni haisevan millekkään, mutta ummehtuneissa vaatteissakaan en halua kulkea.

  Tais menä monella vellit ja puurot sekaisin...

  VastaaPoista
 27. Moikka,

  Tuo laittamasi aknenhoitolinkki vaikutti aika kököltä. Sivuilla ei ollut kirjoittaneen tahon esittelyä, tekstissä oli sekä asia- että kirjoitusvirheitä ja lähdeviitteet puuttuivat. En halua lyödä sinua lyttyyn tällä kommentillani, mutta toivon että linkität asiallisia saitteja, että kaikki luomuhippeilyn vastustajat eivät voisi tarttua tuollaiseen... :) Itse olen ihan hurahtanut luomuiluun ja superfoodeihin ja seuraan blogiasi säännöllisesti. Oot ihan idoli :)

  VastaaPoista
 28. Kiitos keskustelusta edelleen. Hormoonitasapainoon en ole pahemmin perehtynyt, joten siitä en ehkä ihan heti ole postaamassa. Toki saa laittaa linkkejä jne. asiasta, niin kiinnostuneet voi perehtyä. Sen verran muutamaa lähdettä vilkaisin, että ruokavalio on olennainen tekijä siinäkin. Jalosteet ja etenkin liiat hiilarit veks, se taitaa olla paras hoito (aika moneenkin juttuun). Muut perusjutut, D-vitamiinit ja hyvät rasvat myöskin kuntoon. MSM-jauhetta oon syönyt n. 4 kk, enkä huomaa vaikutusta sillä ainakaan näppyihin. Tosiaan, kun hormoneita (e-pillereitä tms) on vetänyt useampia vuosia, se kestää varmasti aikansa palautua normaaliin tilaan. Ehkä joillain tuotteilla prosessiin voi vaikuttaa, mutta paras on antaa luonnon hoitaa itsensä kuntoon ajan kanssa. Nämä on niin yksilöllisiä juttuja, joihin vaikuttaa lukuisat muuttujat että se mikä toimii toiselle ei toimi toiselle.

  Macan pitäisi superfoodeista auttaa hormoonitasapainoon ja akneen. (tämäkin siis yksilöllistä)

  En ole oikeasti hirveästi perehtynyt yleensä tähän aknejuttuun:) Joten kiva, kun valistatte ja tosiaan keskustelu jatkukoon ja päivittäkää tilannetta kanssani.

  ovelus: :)

  VastaaPoista
 29. Minullakaan msm ei auttanut näppyihin. Aknen suhteen olen kuullut macasta, että sitä pitäisi käyttää vain kierron 14 ekanapäivänä. Muuten saattaa pahentaa finni tilannetta ja pms oireita. Täytyy kokeilla ensi kuussa, nyt on tauko kuukausi menossa. Itsellä tuo finnien määrä myös sidoksissa kierron vaiheeseen ja ei kiva jos maca onkin vain pahentanut tilannetta. :(

  www.highonhealt.com on ihan hyvä sivu aknesta, mutta ei mitään yhtä ainoaa totuutta sielläkään.

  Itsellä muuten tässä kesällä tuli sellainen ilmiö mitä ei ennen ole tapahtunut. Eli jos pyyhkii mun ihoa(ihan sama mikä kohta naama, sääri tms. ) siihen valkoseen puhdistus lappuun jää sellanen likanen kerros, kuin olis juossu jossain hiekkakuopalla. Siis vaikka illalla olisi pessyt naaman, käyny suihkussa, saunassa ja niin aamulla jää semmonen. En tiiä mistä sit johtuu.. kirjaimellisesti kaikki *aska välittyy ihon läpi? En nyt ole varma tuliko samaan aikaan just sen kanssa, kun maha alkoi toimii enää 2-3 kertaa viikossa. :( Ei ikinä elämässä ollut tälläistä maha toimimattomuus ongelmaa, pikemminkin päinvastoin. Ehkä vaan pitää palata aamuttaiseen kaurapuuron syöntiin. Jollain hyvää vinkkiä? Ei auta luumut ja viikunat, kookosöljyt, lisäkuidut(en tiä olisko pelkkä psyllium yksinään parempi).
  -Espoir

  VastaaPoista
 30. Väliaikatietoa pesukoneesta: Se ei enää haise, tai ainakin hyvin vähän. Voi olla et sitruunahappopesun jälkeen tarvi muutaman normipesun. Käytän edelleen pesupähkinöitä tyytyväisenä ja eteeristä öljyä huuhteluaineena.

  VastaaPoista
 31. Oletko kokeillut Himalaya kosmetiikka, joka on valmistettu kasveista ja mineraaleista. Aivan ihnaa. www.himalayafinland.fi

  VastaaPoista
 32. Ensinnäkin kiitos mielenkiintoisesta blogista! Löysin tänne Ruohonjuuren kanta-asiakaspostin kautta, eikä yhtään harmita että meni surffailuun enemmän aikaa kuin olisi pitänyt.

  Iho-ongelmista sen verran, että monen naisen akneongelman takana saattaa olla PCOS, se liittyy hormonitasapainoon. Itse "löysin" PCOS:n siten, että lopetin n. 1,5 v sitten e-pillerit, jonka jälkeen finnejä tuli tosi paljon, enemmän kuin teininä. (Mulla on aina ollut finnejä, muttei esim. koskaan ennen poskissa). Pillereiden lopettamisen aikoihin aloin myös kiinnittämään huomiota ruokavaliooni. Menin ravintoterapeutille, joka neuvoi mitä kannattaisi syödä, jotta olisi terveempi ja iho voisi paremmin. Ruokavalio ei kuitenkaan auttanut akneeni, sillä pillereiden lopettaminen oli niin iso muutos.

  Viime keväänä, eli n. puoli vuotta ruokavaliomuutoksen ja pillereiden lopettamisen jälkeen menin gynekologille, joka diagnosoi minulle viidessä minuutissa PCOS:n. Oireet: epäsäännölliset kuukautiset (pillereiden lopettamisen jälkeen minulle tuli vain yhdet kuukautiset puolen vuoden aikana!) ja akne. Minulla on myös ehkä keskivertonaista voimakkaampi karvankasvu.

  Lääkäri kirjoitti minulle pillerireseptin sellaiselle merkille, josta on myös hyötyä aknen hoidossa. Sattumalta samoihin aikoihin siirryin luomukosmetiikkaan ihonpuhdistuksessa ja -kosteutuksessa. Pintakuivuus lähti iholta, kun siirryin luomukosketiikkaan. Nyt, 9 kk jälkeen ihoni voi melkein yhtä hyvin kuin 1,5 v sitten, kun lopetin pillerit. Ennen PCOS-diagnoosia olin kokeillut melkein kaikkea paitsi Roaa päästäkseni aknesta. En voi vieläkään sanoa, että finnejä ei olisi ollenkaan, mutta niitä tulee paljon harvemmin ja ne eivät ole kovinkaan isoja. En kuitenkaan haluaisi syödä pillereitä vuosikausia, tuntuu niin luonnottomalta, ja sivuvaikutukset pelottaa. Ajattelin kokeilla ainakin ehkäisyrengasta (pitää kysyä ensin gyneltä, onko siitä hyötyä aknen hoidossa) tai jotain muuta, esim. kuparikierukkaa. Onko jollain toisella samanlaisia kokemuksia/taustaa? Olisi kiva kuulla toistenkin kokemuksista ja hoitotavoista. Pelkään, ettei tähän ole oikein muuta apukeinoa kuin ehkäisy, sillä liian epäsäännölliset kuukautiset voivat PCO-naisilla aiheuttaa kohdun limakalvon paksuuntumista, mikä taas voi johtaa kohdunkaulan syöpään.. :(

  VastaaPoista
 33. Vielä unohtui aikaisemmasta viestistä, että PCOS todettiin siis ultra-äänitutkimuksella + muiden oireiden (akne, epäsäännölliset kuukautiset) toteamisella.

  VastaaPoista
 34. Pillerit eivät poista PCOSin syytä. Niinkuin eivät aknenkaan. Ne vain siirtävät asian käsittelyä ja pitkittävät ja pahentavat ongelmaa. Hormonit pitää saada tasapainoon muulla tavoin: ruokavalio, liikunta, positiivinen asenne, stressin vähentäminen, myrkkyjen poisto jne.

  Bloginpitäjälle: Aloe vera-juoma aiheutti minulle aknen pahentumisen. Lienee detox-oire, mutta oli sen verran paha että piti lopettaa.

  Itsellä akne 12-vuotiaasta - kaikki kokeiltu Roaccutanea myöten (oli ihanaa, siis auttoi tosiaankin, mutta eihän sitä voi syödä lopun elämää, enkä olisi syönyt jos olisin ymmärtänyt mitä nyt ymmärrän), nyt vasta 45-vuotiaana sitä tajuaa että pitää poistaa syyt eikä vain tukahduttaa/siirtää oireita. Jos nimittäin oikeasti haluaa terveeksi.

  Mulla kyllä Diane nova auttoi akneen mutta migreenit pahenivat jokaviikkoisiksi. Syötyäni pillereitä parikymmentä vuotta älysin viimein lopettaa ja tuloksena raju akne nelikymppisenä. Parin vuoden kitkuttelun jälkeen viimein alkoi helpottaa, kun oppi mikä itselle sopii ja mikä ei.

  Paleoliittinen, (gluteeniton), kohtuuhiilihydraattinen, runsasravinteinen ja alkalisoiva ruokavalio on ensimmäinen joka on auttanut 90%sesti. Mutta kaikki on yksilöllistä!

  Yksittäinen superfood ei ratkaise asioita (saattaa vain mennä koko kemia epäbalanssiin), kokonaisuus ratkaisee.

  Luomuehkäisystä on nykyään saatavilla paljonkin tietoa.

  VastaaPoista
 35. Pillerit eivät poista PCOSin syytä. Niinkuin eivät aknenkaan. Ne vain siirtävät asian käsittelyä ja pitkittävät ja pahentavat ongelmaa. Hormonit pitää saada tasapainoon muulla tavoin: ruokavalio, liikunta, positiivinen asenne, stressin vähentäminen, myrkkyjen poisto jne.

  Bloginpitäjälle: Aloe vera-juoma aiheutti minulle aknen pahentumisen. Lienee detox-oire, mutta oli sen verran paha että piti lopettaa.

  Itsellä akne 12-vuotiaasta - kaikki kokeiltu Roaccutanea myöten (oli ihanaa, siis auttoi tosiaankin, mutta eihän sitä voi syödä lopun elämää, enkä olisi syönyt jos olisin ymmärtänyt mitä nyt ymmärrän), nyt vasta 45-vuotiaana sitä tajuaa että pitää poistaa syyt eikä vain tukahduttaa/siirtää oireita. Jos nimittäin oikeasti haluaa terveeksi.

  Mulla kyllä Diane nova auttoi akneen mutta migreenit pahenivat jokaviikkoisiksi. Syötyäni pillereitä parikymmentä vuotta älysin viimein lopettaa ja tuloksena raju akne nelikymppisenä. Parin vuoden kitkuttelun jälkeen viimein alkoi helpottaa, kun oppi mikä itselle sopii ja mikä ei.

  Paleoliittinen, (gluteeniton), kohtuuhiilihydraattinen, runsasravinteinen ja alkalisoiva ruokavalio on ensimmäinen joka on auttanut 90%sesti. Mutta kaikki on yksilöllistä!

  Yksittäinen superfood ei ratkaise asioita (saattaa vain mennä koko kemia epäbalanssiin), kokonaisuus ratkaisee.

  Luomuehkäisystä on nykyään saatavilla paljonkin tietoa.

  VastaaPoista
 36. Moi!tohon ummehtuneen pesukoneen ja pyykin hajuun saattais tehota ruokasooda.se on ihmeainetta.ite käytän sitä joka konneelisessa laitan pesuainelokeroon pari ruokalusikallista.Ruokasooda poistaa myös hienhajun treenivaatteista kokonaan.ja huuhteluainelokeroon voi laittaa huuhteluaineen tilalle eteerisiä tuoksuöljyjä esim:ylang ylang(tuoksuu hyvälle)n 5 tippaa ja pyykit tuoksuvat hyvälle :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...