Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.9.2009

Lazy me

Myönnettäköön, että olen ollut surkea ruoanlaittaja viimeisen 3 viikon aikana. Ehkä olette huomanneetkin, että "hienot" elävän ravinnon reseptit ovat jääneet vähemmälle. Tämä johtuu siitä, että perheen elävän ravinnon taituri on siirtynyt jo oikeille kämpille ja olen lähinnä heitellyt blenderiin kaapissa olevia superfoodeja, marjoja, hedelmiä sekä syönyt lähes kyllästymiseen asti salaattia ja juureksia avokadodipin kanssa. Pitänee hieman ryhdistäytyä, mutta saa nähdä miten käy, kun pitäisi oikeita töitäkin alkaa tekemään.

Smoothiet ja salaatit ovat olleet siis my thing, mutta välillä kaipaisin jotain täyteläisempää. Olisiko kenelläkään hyvää ohjetta elävän ravinnon "murekkeeseen", johon tulee ainakin hapankaalia ja porkkanaa? Sellaista saimme siellä Helsingin kauppahallireissulla.

Pitkästä aikaa käytin tosin kuivuria Yaelianin innostamana. Ihanat kräkkerit, joita olen tehnyt ennenkin, maistuivat ihan pizzalle. Tämä on muuten todella edullinen ohje, koska siihen ei tule kalliita pähkinöitä. Muutenkin olen vähentänyt radikaalisti pähkinöiden käyttöä, koska ne eivät ole parhaimpia kehotyypilleni ja aiheuttavat mm. kaasun muodostamista:)

Tämän "leivän" hinnaksi arvioisin ehkä 3 €. Kuvassa siis vain 1 pala, katso Yaelianin blogista kokonainen.



Sovellettu ohje:
1,5 dl pellavansiemeniä (liota ensin tunti ao. vedessä)
1,5 dl vettä
1 punainen paprika
tomaatti
1,5 valkosipulin kynttä
1 rkl soijakastiketta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
laitoin ripauksen myös hampunsiemeniä
suolaa, pippuria, yrttimaustetta

Blenderiin ensin muut aineet, paitsi auringonkukansiemenet ja ne sitten lopuksi. Kuivata kuivurissa 5-8 tuntia.

Tässä aikaisemmin kertomani lisäaineeton lohi salaatin kanssa.


Heh. Koitinpa spaagaatia pitkästä aikaa ja aika lähelle meni, vaikka lonkan kanssa on edelleen ongelmia. Menen perjantaina jälleen hoitamaan ja selvittämään asiaa, josko vika löytyisi SI-nivelten tutkimisella. Mielenkiinnolla odotan.

4 kommenttia:

  1. Oi miten hienosti spagaatti sulta sujuu!
    Krakkerit onkin tosi hyviä kun ei tarvitse laittaa niihin pähkinöitä ,ja niihin jää ihan koukkuun! Oletko kokeillut merilevää lisätä krakkeritaikinaan?

    VastaaPoista
  2. Moikka,

    Onko olemassa oikein joku kuivuri tähän tarkoitukseen? (jos on niin mistä niitä saa) :)

    VastaaPoista
  3. En ole kokeillut levää, hyvä idea!

    Mulla on Bomannin halpiskuivuri (40€) Mustasta Pörssistä. En ole vieläkään tosin ehtinyt mitata sen lämpötiloja, mutta toistaiseksi olen tyytyväinen.

    VastaaPoista
  4. ^Kiitos Heidi :) Pitääpä käydä ostamassa. :)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...