Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.9.2009

Kursseista sisältöä elämään

Kaikenlaiset kurssit ovat etenkin syksyllä kovaa huutoa. Kun nuoremmilla alkavat koulut, haluavat myös vanhemmat opiskella ja kehittää itseään. Työväen- ja kansalaisopiston tarjonnasta löytyy usein kattavasti vaihtoehtoja alalle kuin alalle. Lyhyt kurssi voi olla hyvä keino testata, kiinnostaako jokin ala enemmän. Itse lähdin aika spontaanisti opiskelemaan Ayurvedaa ja olen kyllä erittäin onnellinen, että kyseinen kurssi löysi minut.

Tässä muutamia kuvia Frantsilasta, jossa käyn kurssia. Suosittelen ihanaa, luonnonläheistä kurssipaikkaa, jota ympäröivät laajat yrttipellot ja luontopolut. Frantsilassa on lukuisia kiinnostavia kursseja, joihin menisin kaikkiin, jos rahaa olisi. Kurssit kestävät usein viikonlopun, jolloin voi halutessaan jäädä yöksi ja nauttia täyshoidosta saunan ja erittäin maukkaan kasvisruoan kera. Hämeenkyrö on mielestäni muutenkin yksi Suomen kauneimpia paikkoja. Kunnasta löytyy mm. Osara, jossa voi opiskella maaseutuyrittäjäksi tai luontoalaa, Mahnalan ympäristökoulu, jossa suositaan luomuruokaa ja pieniä luokkakokoja, luomumansikkatilalla kävimme jopa kaksi kertaa kesän aikana. Hämeenkyrö on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Löydänköhän itseni joskus täältä, ison maatilan ja eläinten keskeltä?

3 kommenttia:

 1. Ajattelin löytää itseni viikonloppuna Frantsilasta talkoomeiningeistä. Ja savusaunat päälle :)
  Ja muutenkin tulen taatusti jotain talkoo- tai muuta hommaa kyseisessä keitaassa tekemään - ei ole toista paikkaa Suomessa, jossa sielu olisi levännyt samalla tavalla!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä tuolla Frantsilassa! Minkälaisia kursseja olet siellä käynyt?

  VastaaPoista
 3. Frantsila on ihana paikka. Joskus Tampereelta Pohjanmaalle ajaessa olen siella pysahtynyt lounaalle ja ruoka oli vallan mainiota, suosittelen. (Lounas on kylla vaan kesaaikaan, joten ens kesaa odotellessa)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...