Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.9.2009

Kämppädetoxi ja kauneudenhoitoasiaa

Viikonloppuna oli sitten vuorossa viimeinkin siirtyminen omakotitalosta takaisin omaan kaksioon. Ensimmäinen yö oli aika järkky. Kun menin takaisin omakotitaloon hakemaan tavaroitani, tunsin olevani kotona. Talossa, missä olen asunut 20 vuotta. Talossa, jossa on paljon muistoja. Talossa, jossa on luonto vieressä, iso piha, nokkosia, marjoja, raikasta ilmaa...Aivan mahtava kesä ollut. Toista se on uudisasuntoalueella kerrostalossa, jossa naapurit näkevät ikkunasta sisälle ja ikkunoista ja parvekkeelta avautuva maisema on vain uudistaloja ja parkkipaikkoja ja marketin isot kyltit. Ehkä toivoa kuitenkin on:

Tänään olikin vuorossa kunnon detox-projekti kämpän suhteen ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Joissain raw food- oppaissakin olen lukenut, että kun alat putsaamaan itseäsi sisältä, alkaa pian myös ympäristö puhdistua. Nyt olen vaiheessa asunto. Kämpästä kannattaa heivata (siis mielellään kierrätykseen) kaikki, mitä ei ole vuoteen tarvinnut. Vaatteita lähti kaapista varmaan puolet kirpputorille, kun "uudet" kirppisvaatteet saivat tulla tilalle. Keittiöstä lähti kaikki vanhat ruokajutut, mille enää ei ole käyttöä, kuten kattilat. Yksi kattila ja paistinpannu kyllä jätettiin, että voi kisuille ja kilpparille keittää kalaa. Mikrohan on lähtenyt jo aikoja sitten ja sen tilalle sopi hyvin kuivuri.

Kuivurin vieressä on paikka antikvariaatista löytämälleni Ann Wigmoren elävän ravinnon keittokirjalle. Ann Wigmore on uskomaton nainen, josta pitäisi tehdä jossain vaiheessa kunnon postaus.

Tässä on keittiön superfood- osasto ja ylempänä idutusosasto (mikä varmaan riittää kokonaiseksi vuodeksi) Voisi varmaan olla vielä siistimpikin. Keittiö on vielä hieman vaiheessa fengshui-opeissa, mutta todella mielenkiintoisilta ja toimivilta vaikuttivat parin lainaamani kirjan niksit. Fengshuissahan myös painotetaan vanhojen rojujen raivaamista, että Qi -energia voi virrata vapaasti. Energian virtaamiseen vaikuttaa myös huonekalujen järjestys ja materiaali, värit sekä Yinin ja Yangin tasapaino.


Pikku makkarimme on asunnon pohjoispuolella ja sinne pitäisi sopia siniset ja mustat värit. Kun väreistä tykkään, innostuin ompelemaan surkeilla käsityötaidoillani aikaisemmin hehkuttamastani oranssista kankaasta pari tyynyliinaa..ja myös sohvatyynyjen päälle sain vähän väriä. Kuvassa myös Wolfen "Amazing Grace" -kiertokirja, jota en itse tosin ole vielä ehtinyt tutkimaan...


Olkkarimme sai myös hieman uutta ilmettä, kun raahasimme tv:n vihdoin pois pölyyntymästä. Olen katsonut koko kesän aikana 2 leffaa, ja jos jotain mielenkiintoista tulee, voin sitten katsoa netistä. En koe jääväni hirveästi mistään paitsi, kun en ole katsonut salkkareita tai päivittäisiä uutisia - päinvastoin.

Fengshuin mukaan olkkariimme, joka on idän suuntaan, sopii puuelementti, eli puisia kalusteita sekä vihreän ja ruskean väriä. Ruskeaa siellä valmiiksi jo onkin, ja nyt pinkin tilalle lisäsin enemmän vihreää. Myös rahapuukasvit sopivat puuelementtiin onnea tuomaan. Siispä pöllin pari kasvia vanhemmiltani. Jännä juttu, että aikaisempi rahapuuta vastaava kasvimme kuoli mystisesti juuri keväällä kun olin reissussa. Sen jälkeeen olinkin sitten aika masentunut - liittyvätkö nämä sitten toisiinsa - never know.

Myös akvaario sopii hyvin maa-tilaan. Veikkokin on päässyt kotioloihin.


Asunnossamme on nyt 3 peiliä, joilla fengshuin mukaan paikataan puuttuvia ilmansuuntia. Vaikkakin sitten ikea-peili...Sitten vielä WC, jonka yhteydessä esittelen tämänhetkisiä "kauneustuotteitani", kun niitä joskus kommenteissa kysyttiin.

Hyllyissä siis sekalaisesti erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita sekä ayurvedisiä öljyjä ja jalkakylpy. Shampootuotteet ovat viime aikoina olleet Urtekram - sarjaa ja suihkugeelinä tämän postauksen lopussa olevaa suklaatuotetta. Nyt tilasin myös suklaashampoota luomupiiristä. Mineraalimeikkejä en siis vielä ole raaskinut hankkia, kun meikkaaminen on niin vähäistä (hankintalistalla toki on). Jos en käytä meikkiä, en oikeastaan laita mitään rasvaa, enkä käytä puhdistusmaitoa. Tämä kauneudenhoidottomuus siis normaalipäivän kauneudenhoitorutiini:) Kerran viikossa tai kahdessä käytän Argitalin savinaamiota ja myös kuorinta olisi hyvä tehdä ainakin ihotyypilleni. Hiukset pesen ehkä 2-3 kertaa viikossa, enkä edes käy päivittäin suihkussa. Hikoilu on ollut ennenkin vähäistä, mutta etenkin nyt ruokavalion myötä lähes olematonta. Dödöäkään en kotioloissa tarvitse, ostettuna on myös Frantsilan luonnondödö, joka on kyllä hieman liian voimakasta. Kividödöäkin voisi taas kokeilla paremmin.

Lainasin kirjastosta vihdoin "Totuus Kosmetiikasta" -kirjan ja ompa taas harvinaisen mielenkiintoista settiä. Nämä asiat ovat vaan niin tärkeitä ja toivoisin että mahdollisimman moni alkaisi tiedostamaan näitä ÄÄRETTÖMÄN tärkeitä asioita tässä vaiheessa, eikä sitten kun on liian myöhäistä. Luonnonkosmetiikka josta jo keväällä kirjoittelin, on vaan niin must, että on ihme jos sen hyötyjä edes tarvitsee perustella. Miksi laittaa epämääräisiä kemikaaleja iholle, kun voi laittaa luonnollisia? Iho imee suoraan verenkiertoon kemikaalit ja sitten ihmetellään, kun joka kolmannella on nykyään syöpä...

Kirjasta löytyy tarkempia tietoja kosmetiikan ainesosista ja mm. tuotteiden pisteytyksiä eri kriteereillä, kuten ympäristökuormituksen ja haitallisten kemikaalien perusteella. Ilokseni tuotevertailussa oli myös mukana suosimani ja käyttämäni edullinen Argital, jonka sarjasta omistan puhdistusmaidon -sekä kasvovoiteen, jotka molemmat pärjäsivät vertailussa erittäin hyvin. Yllätys ei varmaan ole, että luonnonkosmetiikkatuotteet (kuten Sante, Logona, Lavera,Dr Hauschka) yleensä pärjäsivät hyvin TOISIN kuin "luonnon imagoinen" Yves Rocher, markkinajohtaja L'oreal, Maybelline, "aito" Dove, garnier, Dior, Lancome, Body shopkaan ei pärjännyt kaikilla osa-alueilla, koska sehän ei olekaan sertifitoitua luonnonkosmetiikkaa.

Anti aging-hömpötys on kyllä todellista bisnestä, kun käytännössä tuotteiden raaka-ainekoostumuksien erot ovat erittäin minimaalisia ja silti mainoslauseet lupaavat vaikka mitä. Kuluttajan on helppo tehdä vertailuja mainostekstien mukaan; Miten voin peittää ja ehkäistä ryppyjä, kun karu fakta on se, että näillä kemikaaliseoksilla vain lisäät ihon kuormitusta vieraille aineille ja se vaan kiihdyttää ikääntymistä. Mielestäni kaikkein varmin keino estää ihon ikääntymistä on sisäinen hoito, eli ravinto, riittävä uni sekä myös liian auringossaolon välttäminen.

Luonnonkosmetiikka on siis itselleni täysin itsestäänselvää ja yleensäkin määrällisesti mahdollisimman vähäisten aineiden käyttäminen. Ihon pitää antaa hengittää sen sijaan, että sitä jatkuvasti pesee ja rasvaa. Yövoidetta en ole käyttänyt aikoihin, koska yö on hyvä aika antaa ihon levätä. Kesä meni täysin ilman aurinkorasvaa (vaikka luonnonkosmetiikka siinäkin voi olla hyväksi, jos palaa herkästi tai d-vitamiinitasot ovat alhaiset), kookosöljyllä vain öljysin. Tietysti olisi hyvä myös välttää ainakin päivittäin meikkaamista tai käyttää ainakin mineraalimeikkejä (jotka ovat minulla vielä hankintalistalla). Jos joku kaipaa lisäpohdintaa aiheesta, voin tutustua kirjaan paremmin, mutta pääpointtina se, että kun käytät luonnonkosmetiikkaa (eli sitä sertifitoitua ei sitä yves rokkerin "luonnollista") vältyt kaikenmaailman myrkky silikoneilta ja parafiineilta.

Mitenkä kirjan kirjoittaja Rita Stiens oli päätynyt kirjoittamaan kyseisen teoksen?

"...Uusien ja taas uusien ainesosien tehokkaiden ainesosien lumoamana ostin ylistettyjä tuotteita kerta toisensa perään ja yritin vielä useammilla ja erityislaatuisemmilla voiteilla, geeleillä, öljyillä saada aikaan vielä enemmän hyvää, kunnes iho ja keho menivät lakkoon. Kasvoni tuntuivat yhä kireämmiltä, iho oli ärtynyt ja yliherkkä. Kuvittelin rasvaavani ja hoitavani entistä paremmin ja piinasin ihoani, joka ei kuitenkaan palkinnutkaan rahan ja vaivan käyttöä vaan päinvastoin...

Sitten koittivat kymmenen aivan ihmeellistä päivää. Löysin itseni hyvinvoinnin lähteiltä, hyvyyttä tulvi monesta litrasta lämmintä öljyä sekä käsistä , jotka pehmeästi hieroivat sen ihooni ja hiuksiini, päästä varpaisiin. Ayurveda öljyt matkallani Sri Lankassa pehmensivät ihoni siloiseksi kuin vauvanposki. Ei näkynyt jälkeäkään näppylöistä ja kasvojen punoitus ja kiristys olivat tipotiessään..."

Hyllyssäni näkyy myös Ayurvedisiä hoitoöljyjä, joita saan alkaa pian käyttämään:) Niillä voi tehdä itselleen vaikka kasvohierontaa tai levittää yöksi käsiin, jalkoihin ja hartioille. Hierontapöytää- ja tilaa tässä odotellaan:)

Ps. Ilmoittauduin luonnonmukaiselle kauneudenhoitokurssille, jossa opetellaan tekemään itse kasvohoito sekä luonnonmukaisten tuotteiden valmistusta

Pps. Myynnissä olisi keväällä ostamani hairahdus 40€:n Lancomen Teint idole ultra 03 - meikkivoide (kerran käytetty), että jos joku ei vielä vakuutu luonnonkosmetiikan eduista niin tämä on erittäin hyvä tuote ja antakaa tarjousta tänne päin :)

Ppps. Saan syksyllä todennäköisesti testattavaksi erään mahtavan tuotteen, jota tulen lähes varmasti hehkuttamaan! Vitsi kun tekisi mieli jo kertoa...

10 kommenttia:

 1. Aika muutos varmaankin omakotitalosta kerrostaloon,mutta aivan ihana kämppä teillä! Tuo keittiö näyttää kuvassa tosi kauniilta.Varmaankin niin käy,että kun aloittaa sisäisen puhdistuksen,niin ulkoisetkin asiat haluaa "puhdistaa" Mullekin kävi jossain vaiheessa niin,vaikka monien muuttojen kautta sitä tuli muutenkin tehtyä. Oletko jo lukenut tuon Wigmoren kirjan?Mulle se tuli tutuksi teininä,kun isoäidillä oli elävän ruuan kausi,ja silloin sain kuulla asiasta aika paljon;tosin en itse ollut silloin tarpeeksi vastaanottavainen,vaikka lihansyönnin silloin jätinkin pois.Kiva,jos teet hänestä postauksen, hänhän on paljolti tämän terveellisemmän elintavan "äiti".
  Jännää että menet tuolle kurssille,jossa opetellaan tekemään itse luonnonmukaisia kauneudenhoitotuotteita! Kai sitten laitat siitä postauksen..Täälläpäin blogituttuni tekee itse kaikki omat kosmeettiset tuotteensä,yrttejä käyttäen,ja olisi valmis järjestämään kurssin,jos tulee tarpeeksi ihmisiä.En vielä ole saanut tarpeeksi heitä kokoon.

  VastaaPoista
 2. Erittäin mielenkiintoinen postaus ja kiva että käsittelet blogissasi niin monipuolisesti eri asioita. Sitten kun alat tekemään ayervedisiä hoitoja ja tarvitset koekaniinia, niin täällä on ainakin yksi vapaaehtoinen :)

  VastaaPoista
 3. Faith in naturella näkyy olevan verkkokauppakin, oletko kokeillut tilata sieltä? Punnan kurssi olisi nyt edullinen, mutta en saanut selvää toimittavatko he Britannian ulkopuolelle.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Miksi muuten kypsennät kissoille syöttämäsi kalan? Kyllähän eläimet luonnossakin syö ruoan raakana. Koirani ainakin syö silakoita ihan raakana. Toki petokaloista voi tulla raakana loisia, mutta itse jätän tällaiset kalat pois kokonaan koiran ruoasta.

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Voi oispa mullekkin tullut tutuksi nää asiat jo teininä, erittäin kaukana kyllä:) Ehdottomasti huomion arvoinen henkilö Ann Wigmore. Teen kyllä postauksen kurssista!

  Anonyymit:Kiitos:) En ole kokeillut tilata faith in naturea, voisi vilkaista tuonne

  Mia Lucia: Kiitoksia, juttu tulossa hyvinkin pian:)

  Anonyymi: No osa ei suostu syömään raakana, paitsi silakat menee ja lohi joskus. Lihan annan aina raakana.

  VastaaPoista
 7. Oiskohan tuo mahtava tuote VitaMix...utelias utelias......

  VastaaPoista
 8. Hei! Kovasti on herättänyt kiinnostusta jo muutamassa blogikirjoituksessa mainitsemasi kuivuri, jolla teet näitä elävän ravinnon "leipiä". Olen yrittänyt googlailla asian perään, mutta asia on jäänyt silti vähän epäselväksi.

  Voisitko esitellä tuon ilmeisen kätevän laitteen (esim. merkki, malli, hinta, mistä saa jne.) ja näin ystävällisesti demystifioida sen tietämättömämmille lukijoillesi? :)

  VastaaPoista
 9. Yaelian: Ei, valitettavasti ole :(

  kettgotsugared: Juu, voisin tehdä kuivurista pienen videon kun seuraavan kerran teen leivän eli hyvinkin pian. Bomann on merkki ja ostin Mustasta Pörssistä 40€. Eipä näitä SUomessa varmaan kovin montaa ole. Epäselvää vielä on sen lämpötila, koska välillä tuntuu hohkaavan vähän liikaakin. Pitäisi mitata, että pysyisi entsyymit elävinä...

  VastaaPoista
 10. huih, onpas naisellinen designi - mitenkäs riku jakselee asua tuollaisessa barbisisustuksessa? ;D

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...