Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.9.2009

Happo-emäs testausta

Olin tänään luontaiskasvohoitokurssilla ja postaan siitä myöhemmin. Nyt vaan lyhyesti kerron, kun kokeilimme Rikun kanssa kurssilla saadustani esitteestä otettua happo-emäs - tasapainoliuskaa ja tulokset on tässä.

Asteikko liuskassa on 5,6-8,0, missä neutraali on 7 oma tulokseni oli 7 ja Rikun tulos oli happamin vaihtoehto 5,6!. En tiedä vaikuttaako tulokseen kun olimme juuri syöneet (paljon). Itselläni on vielä matkaa edessä, mutta vaikka Riku on oikeasti ollut aika pupunpöperölinjalla viimeiset 3 kk, taitavat 10 vuoden maitorahkat/herat vielä "pikkasen" vaikuttaa. Testitulos ei tietenkään ole ehdoton ja se pitäisi ottaa 3 kertaa päivässä. Otan itseltäni vielä huomenna ja olisi kiva hankkia noita liuskoja jatkossa lisää.

Happo-emäs tasapainohan on aika oleellinen tässä puhdistumisprosessissa, eli happamia ruokia pitäisi välttää ja syödä 7 kertaa enemmän emäksisöiviä, jotta pysyisimme terveenä ja vaivoja ei tulisi. Happamia ruoka-aineita ovat perussuomalaiset liha, viljat, juusto, kahvi, alkoholi kun emäksisiä kasvikset, hedelmät, joista erityisesti vihreät lehdet. Rusina on muuten todella hyvä emäksisöijä! Pahimpia superhappamoittajia ovat valkoiset jauhot ja sokeri ja erityisesti niiden yhdistelmä.

Happo-emäs tasapainosta lisää tässä
Tässä listaa happamoittavista ja emäksisöivistä aineista

9 kommenttia:

 1. Olispa kyllä mielenkiintoista tietää oma pH. Mittailisin itseltä mielelläni muitakin arvoja, tyyliin verensokeri, rasva-arvot, tulehdustekijät jnejne.. Pitäsköhän alkaa harrastaan omia mittauksia jossain lääkiksen labrassa..? Pitäs ensin varmaan vähän saada opastusta kyseisten mittausten tekemiseen - ja tulkintaan..

  VastaaPoista
 2. "Riku on oikeasti ollut aika pupunpöperölinjalla viimeiset 3kk, taitavat 10 vuoden maitorahkat/herat vielä "pikkasen" vaikuttaa."

  Pari huomautusta tähän. Ensinnäkin hera kyllä on noissa ph-taulukoissa yleensä aika lähellä neutraalia, vaikkakin eri taulukoissa on vähän eri arvoja.

  Toisekseen, ei sen ph-arvon muuttuminen niin kauaa kestä. Kyllä sen sopivalla ruokavaliolla pitäisi jo muutamassa päivässä muuttua, jos on muuttuakseen. Eli joko on mittauksessa vikaa, tai sitten Rikulla on vaan jostain muusta syystä matala ph. Ei se menneiden vuosien ruokavaliosta johdu.

  VastaaPoista
 3. http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=86 Tossa linkissä sanotaan, että parapähkinät ja mantelit kuuluvat emästä muodostaviin ruoka-aineisiin...onkohan toi totta? luulin, että kaikki pähkinät kuuluu happamoittaviin...mutta toivottavasti on, sillä rakastan parapähkinöitä.

  Ja pitää mennä kyseleen heti apteekistä noita lakmuspapereita =).

  VastaaPoista
 4. Moi,

  mantelit on ilmeisesti emäksisempiä kuin mitkään pähkinät, mutta nekin lähellä neutraalia. Jotkut väittävät että parapähkinäkin on hapan, mutta ainahan nuo tulokset vaihtelevat - varmaan riippuen hieman pähkinöistäkin. Kun esim. sitruunakin on emäksisimmillään, jos se on saanut kypsyä puussa loppuun asti, mutta milloinkas se täällä Suomessa olisi mahdollista.

  VastaaPoista
 5. Viimevkolla kävin life:ssa ja sain sieltä ihan pyytämättä mukaani nuita liuskoja.

  Mulle vaan nyt jäi epäselväksi mikä on se optimaalinen taso tossa.
  T: Niina

  VastaaPoista
 6. Lisään vielä, että Ph:n määrittäminen virtsasta antaa vain viittellisen kuvan kehon senhetkisestä tilasta. Happo-emäs tasapainoon voi vaikuttaa niin moni muukin asia kuin ravinto ja siinäkään ei riitä pelkän ruoka-aineen ph tai sen palamisessa muodostunut ph:n huomiointi, vaan olennaista on myös sen viljelytapa, tuoreus, valmistustapa jne. Esim. Liottaminen, idätys jne. ja mahdollisimman tuoreena nautittu ruoka lisää emäksisyyttä (myös pähkinöissä)Pähkinät on ok kohtuudella, tarvitsemmehan happoakin...

  Optimaalinen taso on käsittääkseeni hieman emäksinen/neutraali. Sen ei pitäisi paljon heittää veren ph:sta, joka on 7,365. Tässä yksi tiivistelmä aiheesta (älä välitä "mainoksesta") http://www.bircaterra.fi/ph-tasapaino.htm

  VastaaPoista
 7. Moikka,
  ja kiitos kiintoisasta blogista.
  Asiani ei tähän postaukseen varsinaisesti liity mutta minua on askarruttanut yksi asia ja mielipiteesi kiinnostaa: olen pikku hiljaa kiinnostunut raw foodeilusta yms. Ayurvedinen kehotyyppini on kuitenkin vata, joka on vielä jokseenkin epätasapainossa. Siksipä minun tulisi syödä pääasiassa hyvin kypsennettyä ruokaa ja vältellä raakoja kasviksia - mutta silloin tuntuu että missaan kaikki ravintoaineet! Kesällä raa'an ruoan välttäminen tuntuu muutenkin hullulta, mutta nyt kun tulee talvi tulisi minun taas kiinnittää huomiota kehotyyppiini enemmän. Osaatko sanoa miten yhdistää raw food ja vata, vai onko vaan parasta unohtaa raakailu?

  T. Viv

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Eksyin blogiisi googlettamalla vihersmoothieta ja nyt olen käynyt lueskelemassa silloin tällöin. Kiva blogi sinulla, aiheet ovat kiinnostavia. :) Idätysasioita olen tässä pohdiskellut, mungpavut ovat juuri idätysastiassa, mutta voisiko kenties hampunsiemeniä idättää myös? Tuleeko niistä hyviä? Mikähän puolestaan on asian laillisuus, ei kai sitä rinnasteta hampunkasvattamiseen kuitenkaan..? Mitkä ovat sinun idätyssuosikkisi?

  VastaaPoista
 9. pH lisukoja halvalla ja kotiin kannettuna eikä tarvi kannattaa apteekkeja;)
  http://www.phkauppa.fi/phtestipaperirulla-5585-p-167.html
  Veren punasolut vaihtuu neljäs kuukaudes ja detox voi kestää parikin vuotta, kokemusta on...
  Paris päiväs ei muutu pH kehossa:) Kun pääsee edes vähä emäksiseks alkaa keho puskea vanhoja happoja varastoista pois. Niin, ja ajatukset on ratkaisevin tekijä.. millaisia neuropeptidejä hypotalamus valmistaa ja kuinka aktiivisena sympaattinen hermosto on..

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...