Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

15.9.2009

Aistit

Kuten varmaan olette huomanneet, keväästä lähtien olen ollut kohtalaisen hyvillä fiiliksillä sekä henkisesti että fyysisesti, mutta etenkin henkisesti. Hetkellinen työkeikka kesällä hieman "negativisoi", mutta nyt tällä uudistumisella ei näytä olevan mitään rajoja. En voi olla epäilemättä sitä, etteikö ravinto avaisi ja rakentaisi jatkuvasti uusia soluja myös mielen tasolla. Kokeile ja usko! Nämä asiat ovat kokemusperäisiä ja tiede on vasta erittäin nuori tietämään kaikkea, mitä tästä maailmasta löytyy! Toissayönä olin lenkillä ihmetellen tähtitaivasta. Eilen kävelin kaupunkiin - joogaan - ja takaisin ja ihmettelin, kuinka voimakasta yhteyttä tunnen maan, ilman ja veden kanssa. Samoin olen alkanut kuuntelemaan pitkästä aikaa musiikkia - ja se menee ihan eri tavalla tajuntaan (riippuen hyvin paljon biisistä:)). Tänä aamuna kävin hakemassa vettä metsästä lähteestä - raahasin isoa tonkkaa pitkää matkaa ja vielä bussissa. Se oli ihan itsestäänselvää. Yhteys luontoon on moninkertaistunut muutamassa kuukaudessa.

Nyt olen tieteellisestikin oivaltanutkin mistä tässä on kyse. Huuhaa -skeptisille tieteilijöillehän tämä ei riitä. Puhun siis kvanttikentästä, tästä fyysis-psyykkiskehomme syvemmästä osasta, johon olemme nykypäivänä kadottaneet yhteyden syömällä puuttellista ravintoa, käyttämällä päihteitä, tukahduttamalla tunteita..näitä riittää. Kvanttitasolla olemme aidosti onnellisia, tyytyväisiä juuri siihen, mitä meillä on tässä ja nyt. Tässä tilassa keho ja mieli saavuttavat syvemmän yhteyden, koemme ja tunnemme aistimukset paljon paremmin - tiedämme, mitä ruokaa kehomme tarvitsee ja etenkin mitä mielemme tarvitsee. Ei ole ristiriitoja, vaihtoehtoja - mielen sekasortoa. On vain oikea ja aito minä, joka tekee juuri niin kuin on oikein.

Ihminen ei pysty näkemään omaa kvanttikehoaan, koska se muodostuu heikoista värähtelyistä, aaltoilusta kentissä. Hän voi kuitenkin olla tietoinen siitä - aistimme ovat hyvin sopusoinnussa kvanttikentän kanssa, jonka toiminta on perustavampaa laatua kuin aineen ja energian. Kvanttimekaanisella tasolla muutetaan ajatus aineeksi - esim. jos pelästyt sydämesi alkaa hakata voimakkaammin. Sinä lähetät valmiushälytyksen kvanttimekaaniselle kehollesi ja se tottelee saamaansa käskyä. Ei ole myöskään yllätys, että mielessä kytevä syvä tyytymättömyys ilmenee fyysisenä vastineena - esim. sydänkohtauksen muodossa. Sama tapahtuu, jos olet onnellinen - tai jos olet masentunut. Tunteesi lähetetään eteenpäin jokaiseen soluun, jotka "purkautuvat" siellä jossain muodossa.

Tämänhetkiset tai vuosien varrella omaksutut ajatukset tai asenteet eivät siis ole yhtä kuin sinä ja voit halutessasi muuttaa koko systeemin. Se, mikä meihin tai ainakin minuun on iskostettu, että "ihminen ei muutu" tai että "sinulla pitäisi olla tässä ja nyt kaikki täysin hyvin" "vaatimattomuus on hyve"-asenteet menettävät tällä tasolla aika lailla merkityksensä. Tällä ajatustasolla ei millään ole rajoja. Alat tekemään oikeasti sitä, mitä sisimpäsi haluaa ja tämä tapahtuu automaattisesti. Ei enää "tyytymistä" tai mielen uskottelua siitä, että "tästä pitäisi tykätä, kun kaikki muutkin tykkää". Ei enää tavoitteita tai rutinoituneita malleja, jotka pitävät mielesi hallinnassa ja jotenkuten tyytyväisenä. Ei onnellisuuden tavoittelua ulkopuolelta. Ei varsinkaan väkisin yrittämistä ja yleensä itse yritys-sana kuulostaa väkinäiseltä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikesta pitäisi päästää irti ja mennä vaan ja bilettää (miksei toki niinkin?). Tärkeämpää on kuitenkin totaalinen vapautuminen entisistä, pinttyneistä ajatusmalleista, sisäinen rauha ja hyvä olo, jota voi säteillä ympäristöön.

Uudistaminen ja sisäisen minän löytäminen on mahdollista, koska uusiudummehan jatkuvasti. 98 % kehomme aineksista uusiutuu joka vuosi ja antamalla mahdollisuuden eli muuttamalla vanhoja rapisuttavia tottumuksiasti voit saada ihkauuden kehon ei vaan fyysisesti vaan myös henkisesti. Tämänhetkinen ajatuksesi on tulosta tämänhetkisistä rakenteistasi ja käynnissä olevista prosesseista, entäpä huomiset ajatuksesi? Keinoja syvällisempään tiedostamiseen esittelen yllättäen Ayurvedan näkökulmasta (ks. uudempi postaus). Keinot perustuvat kehon energiavirtauksien, pisteiden ja keskusten vahvistamiseen ja avaamisen, johon juuri Ayurveda, jooga ja monet energiahoidot perustuvat. Näiden, helposti omaksuttavien ohjeiden lisäksi suosittelisin meditaatiota.

Koen, että tässä on saanut uuden elämän, jonka polku lukuisine haaroineen näyttää jatkuvan ikuisuuksiin. Parasta on se, että valinnan vaikeutta ei ole, jos haara tulee vastaan, koska menee automaattisesti oikeaan suuntaan. Aika ja ikääntyminen ei huolestuta lainkaan - päinvastoin. Nyt voi kokea samoja fiiliksiä kuin lapsena - silloin, kun aistit olivat vielä tallella, eikä mielestä ollut väittelijäksi. Mikä elämässä voisi olla hienompaa, kuin kävellä paljain jaloin metsässä, juoda suoraan lähteestä vettä, kuunnella veden liplatusta, katsoa aurinkoon ja saada siitä voimaa, ihmetellä tähtitaivasta ja hengittää energiaa sisäänsä. Ei tarvitse olla kylmä ja vilu, eikä varsinkaan pelko. Voin mennä pimeään metsään vaikka yksin yöksi ja tiedän olevani turvassa. Samoin lenkkeily - ei vaan pysty olla juoksematta, vaikka olisi syönyt pelkkää salaattia (en siis puhu vain jäävuorisalaatista) koko päivänä. Tässä "kvanttitilassa" haaveet näyttävät toteutuvan täysin odottamatta ja varsinkaan yrittämättä. Voi tehdä joka hetki sitä, mikä tuntuu 100% oikealta ja se positiivisuus palkitaan "sattumalta".

Aika jännä juttu on se, että samalla, kun opiskelen näitä "syvällisyyksiä", tuntuu, että koen ne ensin, mutta sattumalta sitten sopiva kirja ja "teoria" osuu kohdalle ja asiat loksahtaa paikoilleen. Nämä asiat etenkin ovat niin suuria, ettei niitä useinkaan pysty kirjasta lukemalla sulattamaan varsinkin, jos meihin on iskostettu täysin erilaiset opit ja valmiustasomme on huono. Siihen vielä skeptisyys ja pessimisisyys niin työtä on:) Kvanttitilasta olin hieman tietoinen jo aiemmin, mutta vasta Deepak Chopran ym. kirjojen myötä kokemukseni sai teoriaa tuekseen. Kohtaan "ihmeellisen" sattuman toisen perään ja tämäkin teksti oli yksi niistä. Luin nimittäin vasta tänään Ayurvedakirjasta gunista, mielen eri tiloista. Olen varmaan aika lähellä sattvista, tavoiteltavaa tilaa. Laitan nettisivuillekin tulevan gunatekstin heti seuraavaan postaukseen.

Kirjassa, jota opiskelen, on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka ihmiset ovat parantuneet sairauksista, kuten syövistä meditoimalla eli pääsemällä syvempään tietoisuuteen ja sitä kautta muuttamalla ajatuksiaan. Eräs mies (itsekin lääkäri) parantui täysin parantumattomaksi diagnosoidusta leukemiasta ayurvedisella hoidolla. Hoitopaikkana oli Ayurveda-klinikka, 65 huoneisessa Yrjöjen aikaisessa kartanossa, isolla metsätontilla sijaitsevassa Lancasterissa, Massachusettsissa. Ayurveda haluaa, että potilailla on luonnollinen, mieluiten kaunis ympäristö. Viisi aistiamme syöttävät jatkuvasti signaaleita kvanttimekaaniselle keholle ja kukin signaali muutetaan ja lisätään ihmisen näköaistumusten, äänten, makujen jne varastoon.
Ihmeellinen "sattuma" tässäkin kohtaa on se, että itse satuin vierailemaan kyseisessä pikkupaikassa juuri talvella. Tällöin en tosin tiennyt juurikaan mitään Ayurvedasta:) Ehkä pääsen maailmalle perehtymään tähän äärettömältä vaikuttavaan elämisen tieteeseen, ainakin alustavaa ayurveda2 -kurssia on suunnitteilla Intiaan.

Tässä hyvä kirjoitelma aiheesta

1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoista luettavaa! Olen blogisi myötä itsekin kiinnostunut ayurvedasta. Kiitos tästä!

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...