Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

27.8.2009

Tampereen tarjonnasta esimakua

Suunnitelmissani olisi tässä syksyn aikana tehdä hinta-ja tuotevertailua Tampereen luomu -ja superfoodkauppojen välillä. Tässä hieman esimakua parista paikasta. Myös Olli ja Ayurveda-guru Ossi olivat äskettäin käyneet oikein videokuvaamassa Runsauden-sarvessa, joka on ihan huippu Anttilaa vastapäätä sijaitseva luomu/superfoodkauppa.

Kaupassa on vielä elokuun ajan inventaarioale, joten mene hakemaan tuotteita ale-hinnoilla! Omasta mielestäni valikoima sekä hinta-laatusuhde kaupassa on hyvä ja täältä hakisin ainakin erilaiset luomusiemenet, pähkinät, kuivatut hedelmät, mausteet, patukat jne.

Käsittääkseni Runsaudensarvi on Tampereen ainoa luomukauppa, josta saa raakasuklaapatukoita. Maista siis tästä ja viimeistään sen jälkeen tee itse!

Lisäys: Runsaudensarvesta voi lainata ilmaiseksi ravintoaiheisia, erittäin mielenkiintoisia kirjoja! (ainakin heti, kun palautetaan ne:) )

Ruohonjuuri on myös hyvä valinta erityisesti monipuolisuutensa vuoksi. Tästä kaupasta itse katselen mm. luontaiskosmetiikkaa (jos joskus olisi siihen varaakin, nyt on vielä foodit etusijalla), shampoita ja pesuaineita.Onkohan jollain kokemuksia noista hajuvesistä? Olen jättänyt voimakkaat dödöt ja hajuvedet jo aikaa sitten. Jotain kevyttä tuoksua voisi silti silloin tällöin käyttää. Varmaan itse voisi sekoitella eteerisestä öljystä myöskin...Näitä alemman kuvan Ayurvedisia öljyjä olen ostanut itsekin ja tulen käyttämään niitä tulevissa hieronnoissani. Voi kun haluaisin jo aloittaa hoitojen tekemisen!


Kaupassa on myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, tosin itse suosin yleensä monipuolisempaa ja mielestäni hieman edullisempaa Kauppahallin LuomuAnia.

Lapsiperheille kauppa tarjoaa myös kattavasti ekologisempia tuotteita, mm. kestovaippoja sun muuta.


Superfoodeja löytyy myös täältä ja kätevissä pikkupakkauksissa. Näistä saa hyviä eväitä sekoitettuna!Eläimille Ruohonjuuressa on hyvä luomuruokavalikoima mm. Yarrahin tuotteita. Tietysti suosittelen ensisijaisesti raaempaa ei-teollista sapuskaa.


Lisäys: Ruohonjuuressa on myös hyvä valikoima ravinto- ja terveys ja esim. ayurveda-aiheisia kirjoja myynnissä!

Poikkesin vielä uudessa pikaruokapaikasa Foodiksessa (Puutarhakadulla), joka mainostaa olevansa terveellisempi pikaruokala. Paikan päältä voi ottaa joko itse koostetun salaatin taikka lämpimämmän wokin. Ihan hyviltä näytti salaattiainekset, vaikka en tällä kertaa maistanutkaan. Voi kun saisi joskus luomusalaattibaarin edes jonnekin Suomessa!Jos et pääse Tampereelle tai luomukauppohin helposti, kannattaa ehdottomasti tilata netistä kamat, ilman ei kandee jäädä! Verkkokaupoista mainittavia superfoodkauppoja ovat Puhdistamo ja Cocovishop (cocovista erityisesti KOOKOSÖLJY:) ) Myös oikealla listassa muita vaihtoehtoja.

12 kommenttia:

 1. mulla on hieman pientä hintavertailulistaa, mutta en jostain syystä pysty kopioimaan sitä tähän. Olisiko sulla vaikka s-postia, johon sen voin lähettää?
  t; Anna

  VastaaPoista
 2. Juu, laita tänne: heidika@netti.fi

  VastaaPoista
 3. Edukkaimmat Tampereen kaupat:

  Oikeastaan mun lista on niin suppea, että voin sen kyllä tähän kirjoittaakin. Vertailussa Tampereen luomukaupat: Osta ja säästä, Runsauden sarvi, Luomu Ani ja Ruohonjuuri. (Lisäksi kurpitsansiemenistä halusin mainita Ekolo kaupan, koska siellä ne olivat selkeästi halvimpia muihin verrattuna, siellä oli myös edukkaat Incan berryt ja gojit).

  Osta ja säästä = OS
  Runsaudensarvi = R
  Ruohonjuuri = RJ
  Luomu Ani = ANI

  linssit OS 6e/kg
  kidenyt OS 5e/kg
  kikherne RJ 3.30/kg
  manteli RJ 24e/kg
  parapähkinä OS 24e/kg
  cashew ANI 25e/kg
  viikuna OS 15e/kg
  auringonkukka RJ 4.73e/kg
  kurpitsansiemen Ekolo-nettikaupassa vain 7e/kg!(Luomu anissa toiseksi edukkain eli 13e/kg)
  hirssi OS 5e/kg
  amarantti OS 6e/kg
  tattari OS 6e/kg
  tofu (Sokokselta Alpro-niminen edullista)

  t; Anna

  VastaaPoista
 4. kidenyt-> kirjoitusvirhe, eli kidneyt piti olla =)

  Anna

  VastaaPoista
 5. Kiitos avuista. Luomupiiriläisenä saan -15% alennuksen vrt kaupan hintoihin, joten kannattaa liittyä varsinkin jos haluaa isompia satseja...Kaupoissa voi käydä sitten täydentämässä.

  VastaaPoista
 6. Kiva vertailu! Voi kun joku tekis saman vielä Helsingin kaupoista... Tai ei vaan ole sattunut silmään.

  VastaaPoista
 7. Helsingissä on pari huomiota luomutuotteista:

  Cashewpähkinät Ruohonjuuressa 18,57 €/kg
  Mantelit / parapähkinät / hasselpähkinät Ekolossa 20
  ja kurpitsansiemenet edellä mainitussa myös sen 7 :)

  VastaaPoista
 8. Punnitse&Säästä:ssä kannattaa todellakin olla tarkkana ostosten kanssa, sillä se ei varsinaisesti ole erityinen LUOMUkauppa, vaikka luomuakin löytyy. Esimerkiksi E621 on tavattavissa monissa maustetuissa pähkinöissä.

  Runsauden sarvi on painottunut enemmän vegaanisiin vaihtoehtoihin, esimerkiksi erästä kosmetiikkasarjaa sieltä löytyy vegaaniutensa vuoksi. Kyseistä sarjaa taas ei Ruohonjuuresta tapaa, sillä se ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Muuten Runsauden sarvessa löytyy luomuvaihtoehtoja todella mukavasti. Sitä on myös mukava suosia, koska se on Tamperelainen yritys.

  Ruohonjuuri on painottunut luomuun ja ekologisiin vaihtoehtoihin.

  Niin ja niistä hajuvesistä. Ihanan kevyitä ja raikkaita. Koska ne ovat 100% luonnonkosmetiikkaa, niin eivät ole niin pitkäkestoisiakaan.

  VastaaPoista
 9. Hei muuten! Gojimarjoja on melkeen puolet halvemmalla Sokoksen takana olevassa japani-liikkeessä, siel on muutakin kivaa, kannattaa tsekata..

  VastaaPoista
 10. purruti, mahtavatko olla luomua? Epäilen...

  VastaaPoista
 11. purruti:Hieman epäilen kanssa luomua ja laatua.

  P&S on hieman ristiriitainen liike, kun esim. niitten Hervannan myymälässä on myynnissä mm. jäätelöjä cokista...arvot ei ihan vastaa omiani, mutta joskus sielläkin tulee piipahdettua

  VastaaPoista
 12. tohon salaattibaariin liittyen täytyy mainostaa, että Pietarsaaressa on lounasravintola, jossa kaikki ruuat ovat vegaanisia ja luomuja. Salaattipöytä oli myös todella monipuolinen! Ravintolan paikka on vaan aika erikoinen, sillä se sijaitsee adventistikirkon tiloissa. Kannattaa käydä, jos joskus liikkuu Pohjanmaan suunnalla. www.vegana.fi

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...