Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.8.2009

Suklaabanaanileipä ja mansikkamantelimaitoa!

On tässä 9 päivän putki menossa työrintamalla, joten en ole jaksanut hirveästi kirjoitella aikaisempaan verrattuna :). Onneksi ensi viikolla on tiedossa yksi vapaapäivä ennen loppurutistusta ja saan kunnian viettää sen samanhenkisten ihmisten seurassa. En voisi olla innostuneempi ja odottavaisempi siitä, mihin tämä kaikki innostus ja energia vie...

Saimme lainaksi mahtavat David Wolfen kirjat "Naked chocolate" ja "Eating for beauty", jotka ovat l-o-i-s-t-a-v-i-a. Olen lukenut työpäivän kohokohtana eli ruokatauolla Beauty -kirjaa, jossa on jälleen paljon mielenkiintoista asiaa, vaikkakin myös paljon tuttua tietoa. Suklaakirjan ohjeet eivät voisi olla parempia. Kokeilimme heti kuivattimen avulla tehtävää "Chocolate-banana brediä", joka on loistava eväs välipalaksi tai vaikka salaatin seuraksi, toimii! Tämä kirja tulee olemaan kovassa käytössä varsinkin sitten, kun pääsen taas täyspainoisesti keskittymään kokkailuihin:)

Suklaa-Banaanileipä

-4 banaania
- 0,6 dl pellavansiemeniä
-1,2 dl kaakaojauhetta tai nibsejä (laitoimme nibsejä)
- vajaa 5 dl auringonkukansiemeniä
- 2,4 dl seesaminsiemeniä
- 4 taatelia
- 1 rkl agavea (laitoimme hunajaa) Ohjeessa oli myös 1,2 dl kaurasuurimoita (tai oat groatseja), mutta emme laittaneet niitä.

Tehosekoittimeen ensin seesamin- ja pellavansiemenet ja nibsit (jos et käytä jauhetta ja halutessasi kaurasuurimot). Toiseen sekoitussatsiin loput aineet, paitsi 1 banaani ja taatelit. Siirrä molemmat setit sitten isompaan astiaan, lisää sinne pieneksi pilkotut taatelit ja 1 banaani. Sekoita käsin taikina ja muotoile haluamallasi tavalla leiviksi ja siirrä kuivattimeen 8 tunniksi (kääntö puolessa välissä).


Mansikkamantelimaito

- Mantelimaitoa 2,5 dl
- Mansikoita n. 100g
- 1-2 (tuore)taatelia

Parhain mansikkamaito ja jälkkäripirtelö kyllä hetkeen. Todellakin vetää vertoja mummulan metsämansikkasokeri -maidolle.

8 kommenttia:

  1. Ei nyt koske kirjoitusta mutta oletko nähnyt Food Inc dokumenttielokuvaa?

    http://www.youtube.com/watch?v=QqQVll-MP3I

    En vaan tiedä mistä ton sais. :(

    VastaaPoista
  2. Kiitos TAAS hyvistä vinkeistä!!
    Mulla ei tuo "kokkailu" onnistu kunnolla millään ja suurinpiirtein kaikki on PAHAA ja mielikuvitus ei toimi ollenkaan :(
    t: Niina

    VastaaPoista
  3. Kauanko tuollaiset kuivatut leivät säilyvät? Säilytättekö niitä huoneenlämmössä vai jääkaapissa?

    Jaksamista töissä! :)

    VastaaPoista
  4. Eko-Joni: En ole nähnyt
    Niina: Eipä kestä:) Harjoittelemalla se alkaa luonnistumaan

    ovelus: Jääkaapissa pidetään, enpä tiiä säilymisestä kun syödään ne 2-3 päivän sisällä:)

    VastaaPoista
  5. Hyvän näköinen tuo suklaabananskuleipä.
    Miten muuten tuo teidän kuivuri toimii esim.,raw crackerien kanssa, siis tuleeko niistä rapeita tuossa kuivurissa? Kesällä mietin kauheasti ostanko tuon edullisen kuivurin, kun täälläpäin sellaiset ovat sikakalliita (tosin sopivat paremmin raw food keittiöön) mutta sitten en ostanutkaan,kun ajattelin,että se on vain tarkoitettu vihanneksille ja sienille.Mä olen esimerkiksi tehnyt crackereitä uunissa ihan alhaisimmalla lämpötilalla, niin että uuniluukku on raollaan,mutta kuivuri tietysti olisi parempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
  6. Juu, leipä oli kyllä tosi hyvää. Kokeiltiin kerran niitä kräkkereitä ja kyllä se kuivatti, tosin kesti hieman kaummin, mutta voi olla että taikina oli liian vetinen. Toikin kuivuri siis tarkoitettu lähinnä sienille ja hedelmille. Hieman epäillyttää sen kuivaus lämpötila, kun vaikuttaa aika lämpenevältä ja ollaankin pidetty eväitä sen alatasolla...

    VastaaPoista
  7. Kuinka kuumaksi tuo kuivuri lämpeää, kun kuivaat?? Meinsin, että kun kuivasin kirsikoita uunissa, niin lämpö oli aika alhainen ja luulin, että ne ei kuivaa ikinä (meni tunteja). Jos laittais uuniin kinkunpaistomittarin, niin vois seurata mitä näyttää.
    T: Niina

    VastaaPoista
  8. Niina: Enpä tiedä tarkkaa lämpötilaa. Päälliosa tuntuu kyllä aika lämpimältä, jopa kuumalta. Pitäisi jotenkin mitata, ilmoittelen heti kun tiedän...Kyllä siinä kuivaamisessa usein menee tunteja, yleensä yön yli.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...