Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

14.8.2009

Marja-tahini -herkku


Ostin jokin aika sitten purkin Tahinia, eli seesaminsiementahnaa (ja himalajansuolaa), jonka valitettavasti kotona totesin olevan kypsennettyä. Raakatahinia käytetään joissain määrin raakaresepteissä, mutta sitä ei taida Suomesta vielä löytyä? Katsotaan taas, millainen olo tulee, kun päädyin tekemään tällaisen välipalan marjoista, tahnasta ja hunajasta ja oli aikas herkkua! Tahna saattaa ulkonäöltä muistuttaa jotain ihan muuta...Luen parhaillaan kirjaa ruoka-aineiden ihanteellisesta yhdistelystä ja välipala voisi ehkä olla paremminkin yhdistelty, mutta kokemuksen kautta tässä opitaan.

Tahinia voi käyttäää levitteenä, hummustahnan valmistuksessa tai valkosipulin ja sitruunalla maustettuna salaatinkastikkeena.

Tahinissa on huima määrä kalsiumia, 680mg/100g. Pidän sitä myös ravitsemuksellisesti parempana, kuin joskus entisessä elämässä hehkuttamaani maapähkinävoita, vaikka maku on lähes sama!

Nyt vielä marjoja poimimaan pakkaset täyteen! Kannattaa poimia myös vihreitä pakkaseen, esim. herukoiden lehtiä. Tämä mustaherukka-vadelma -kuningatarsekoitus on aika hitti!

4 kommenttia:

  1. Runsaudensarvesta saa kyllä DYW:n raakaa tahinia ja hempiniä. =)

    VastaaPoista
  2. Kirja ruoka-aineiden ihanteellisesta yhdistelemisestä.. mikä mahtaa olla kirjan nimi?

    VastaaPoista
  3. Eli Steve Meyerowitzin "Food combining and digestion" Eipä taida suomennettuna löytyä. Tosi hyvä kirja, taas kerran.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...