Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

20.8.2009

Aamujoogaa vielä ulkona

Sain vihdoin aikaiseksi hommata joogamaton, kun koko kesän olen vaivalloisesti joogannut liukkaan räsymaton päällä tai ulkona pyyhkeen ja muurahaisten keskellä. Kyllä joogamatto on aivan omaa luokkaansa. Parasta on myös hengittää sisään raikasta ulkoilmaa aamuauringon paisteessa. Harvassa alkaa olemaan ne päivät ja varsinkin lämpimät aamut!

Olen kehittynyt astangassa jo päälläseisonnan asteeseen, joka olikin salainen kesän haaveeni. Käsilleseisontaan on vielä hieman matkaa, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Joogasta on saanut niin paljon irti, että itse liikkeissä kehittyminen on sivuseikka. Hyvä olo on tärkeintä. Nämä ehkä hieman lavastettuja kuvia...normaalisti joogaan nurmikolla


Tämä ei ole edes joogaliike eikä edes oikeaoppinen "huuveri". Pitää koittaa saada päälläseisonnasta kuvaa kanssa. Jännä kyllä miten joogasta saa ihan hurjia kiksejä, kun pari vuotta sitten vielä kävin kuntoklubin "raivocombatissa". Nyt en pysty edes kuuntelemaan lenkillä musiikkia vaan nautin hiljaisuudesta ja hengittämiseenkin pystyy paremmin keskittymään.

Ja aamujoogan jälkeen maistuu nokkos-mansikka-kurpitsansiemen-spirulina-maca -smoothie

4 kommenttia:

 1. Heippa! Käytkö jollain koululla joogatunneilla, vai ootko ihan itse opetellu asennot ja muut?

  VastaaPoista
 2. Moi! Ihana tunnelma kuvissa! Harjoitteletko päällä seisontaa seinästä tukea ponnistaen, vai ilman mitään apuja? Itse olen samassa vaiheessa joogaharjoittelussa ja pari kertaa olen jo onnistunut seisomaan päälläni. Yhdellä kerralla tosi tulin kuperkeikalla alas kun painopiste ei ollutkaan siellä missä olisi pitänyt :D

  Ostin muuten myös Vibramin tossut ja ensimmäistä kertaa 12 vuoden juoksutreenailujen aikana ei satu yhteenkään niveleen! Mahtavaa! Pohkeet sen sijaan on aivan jumissa, mutta se kai kertoo vain siitä että kroppa ei ole tottunut liikkumaan oikein.

  VastaaPoista
 3. Kävin keväällä tunneilla, sitten kesällä köyhäilin ja joogannut itse. Nyt syksyllä olisi tarkoitus taas käydä jonkin verran tunneilla ja enemmän myös Integral-joogassa astangan lisäksi.

  Päälläseisonta on mennyt ihan ilman seinää, tosin pitää olla varovainen ja pehmeä alusta. Se on aika lailla keskikropan hallintaa mun mielestä. Se yleensä onnistuu tai sittn ei, ei pidä väkisin yrittää montaa kertaa:)

  Mahtavat Vibramit kyllä! Mulla tuli vasta parin viikon jälkeen hieman pohkeet kipeiks, kun vetelin asfaltilla pidempään. Pitänee etsiä metsäreittejä enemmän...

  VastaaPoista
 4. Päälläseisonta vaikeaa? Ala-asteikäisinähän sitä seisottiin päällä, käsillä ja käveltiin käsillään. Nuohan pitäisi mennä vieläkin kylmiltään. Vai eikö nykynuoriso liiku enää tarpeeksi =)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...