Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.7.2009

Tutkimus syövän todennäköisyydestä

Tämmöinen uutinen osui pitkästä aikaa kohdilleni. Vaikka tutkimustuloksen mukaan lihansyöjille kehittyy syöpä hieman todennäköisemmin kuin kasvissyöjille, on syövän todennäköisyys yleisesti hurja: noin kolmasosalle kehittyy syöpä jossain elämän vaihessa! Kysymys kuuluu: haluatko sinä odottaa syövän puhkeamista vai yrittää ennaltaehkäistä sitä? Paras ennaltaehkäisykeino on varmasti oikeanlainen ravinto ja sitä oikeaa ruokaa on kyllä ainakin länsimaissa jokaisen saatavilla, jos on sen valmis löytämään...

Lihansyöjät kuolevat todennäköisemmin syöpiin

Suuressa brittiläisten ja uusiseelantilaisten tekemässä tutkimuksessa on havaittu, että kasvissyöjillä on pienempi todennäköisyys sairastua syöpään kuin lihasta pitävillä. Tosin tulokset eivät päde kaikkien syövän muotojen kanssa.


Yli 60 000 ihmistä käsittäneessä tutkimuksessa todettiin, että kasvissyöjillä kehittyy selkeästi vähemmän veri-, vatsa- ja virtsarakkosyöpiä. Tutkimuksesta kertoo BBC News. Kasvissyönti ei kuitenkaan näytä suojaavan suolistosyövältä, joka on esimerkiksi miehillä kolmanneksi yleisin syöpä.


Tutkimuksessa henkilöt jaettiin kolmeen ryhmään: lihan-, kalan- ja kasvissyöjiin. Kalansyöjät eivät syöneet ollenkaan lihaa, ja kasvissyöjät eivät syöneet lihaa eivätkä myöskään kalaa.

Tutkimuksen tulosten perusteella noin kolmasosalle eli 33 ihmiselle sadasta kehittyy syöpä jossain elämän vaiheessa, mutta kasvissyöjillä riski on pienempi – vain 29 sadasta kehittyy syöpä.

BBC:n uutisen mukaan erityisen suuri ero syntyi vatsasyövän kohdalla, jonka todennäköisyys oli lihansyöjillä paljon suurempi kuin kasvis- tai kalansyöjillä. Jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että jalostetulla lihalla ja vatsasyövällä on yhteys, joten tutkijoille asia ei tullut yllätyksenä.

1 kommentti:

  1. http://pseudonyymi.blogspot.com/2009/07/poppatohtorifi.htm

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...