Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

17.7.2009

Suolaista ja makeampaa evästä

Seuraavassa yksi aika täydellinen evässetti ilman hedelmiä


*luomu raakasuklaa hamppu-banaani (toki itsetehty vielä parempi)
*salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveja, siitakesieniä, oliiviöljyä, mausteita
*Raakareseptit -sivuston Kräkkeri, eli "leipä".

Kräkkerit (7 isoa leivänpalaa)

3 dl aurikokuivattuja tomaatteja (pilkottuna)

3.5 dl pellavansiemeniä

6 keskikokoista tomaattia

2 sipulia

4 valkosipulin kynttä

Kourallinen dulce-merilevää (kuivattua)

1 rkl suolaa (Celtic sea salt)

2 rkl oliiviöljyä


1. Blendaa ainekset keskenään.

2. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja tasoita massa noin senttimetrin paksuiseksi kerrokseksi vuoan päälle. Voit halutessasi käyttää myös leivinpaperia.

3. Kuivata uunissa tai kuivattimessa 5 tuntia, käännä ympäri ja kuivata vielä toiset 5 tuntia.


Vinkki: voit käyttää kuivattamiseen tavallista uunia laittamalla uunin minimilämmöille ja esimerkiksi tulitikkurasian uunin luukin väliin, jolloin ilma pääsee kiertämään ja uunin lämpötila säilyy alle 46 asteessa.


Ps. Laita kräkkereiden päälle chuchinia, muutama salaatinlehti ja nauti!

Kuivatin yön yli uunissa ohjeen mukaan, paitsi etten jaksanut herätä kääntämään välissä. Kräkkerit on huippuja, teen takuulla uusiksi. Erittäin maukkaita, mausteisia ja täyttäviä!

Seuraava makeampi ohje ja kuvakin löytyy Faidran blogista:

Vegebrownies (omasta mielestäni "mokkapalat")

"Brownies-pohja:

2dl saksanpähkinöitä

2dl taateleita

1/2dl raakakaakaojauhetta tai tummaa luomukaakaota


Sekoita ainekset keittiökoneella / tehosekoittimella. Levitä laakeaan astiaan tai uunipellille, painele tiiviiksi sentin paksuiseksi levyksi.


Kuorrutus:


2 avokadoa

1dl agavenektaria tai luomuhunajaa

1/2dl raakakaakaojauhetta tai tummaa luomukaakaota

2tl kookosöljyä sulatettuna

1tl vaniljauutetta

ripaus harmaata merisuolaa

ripaus kanelia

päälle ripoteltuna cocoa nibsejä / kookoslastuja / mantelirouhetta tmv.


Sekoita kaikki ainekset samaan tapaan kuin pohjaa valmistaessasi. Levitä pohjan päälle tasaisesti.


Jähmetä pakastimessa puolesta tunnista tuntiin, jääkaapissa pidempään. Tämä on myös helppo välipala mukaan otettuna jos sen säilyttää pakastimessa. Itse tein niin, että pidin brownies-pohjaa ensin jääkaapissa 4h jonka jälkeen leikkasin sen paloihin. Tämän jälkeen pakastin sen paloissa".


Kuvaa en nyt itse julkaise, koska oli hieman vaikeuksia täytteen levittämisessä pohjan päälle siististi:) Kaipaa siis hieman harjoittelua, mutta muuten kyllä oli aivan mahtavan makuista! Avokado-kaakaojauhe - yhdistelmä oli kyllä aika tappavan hyvä!

5 kommenttia:

  1. Kokeilin joskus tehdä noita kräkkereitä, mutta en saanut sitä kuivumaan, uunissa minimilämmöllä kuivatin. Lopulta heitin koko pellillisen pois, koska se oli ollut jo useamman päivän uunissa/huoneenlämmössä ja ajattelin että ei sitä voi enää varmaan syödä. Uskon kyllä että olis ollu tosi hyviä, kun seosta vähän maistoin ja oli tosi maukasta.
    Millaisia aurinkokuivattuja tomaatteja käytit?
    Itse en ole löytänyt kuin niitä öljyssä olevia, ja ajattelinkin että kräkkereihin tuli liikaa öljyä jos sitä oli imeytynyt tomaatteihin ja en valuttanut niitä... Kuitenkin aika kalliit aineet heittää pois, voi olla että kokeilen kuitenkin uudestaan :) Ja noissa öljyyn säilötyissä aurinkokuiv.tomaateissa on sekin huono puoli, että ei taida olla kylmäpuristettua öljyä.

    VastaaPoista
  2. Käytin luomukaupasta ostettuja (Runsaudensarvi tre) luomu aurinkokuivattuja tomskuja, jotka siis kuivia. Ne on kyllä tosi hyviä ja sopii kräkkereiden lisäksi just pizzapohjaan loistavasti.

    En tiedä kuinka kuivia kräkkereistä voisi tulla, omanikin olivat jonkin verran löysiä, mutta löysempään ruokaan on jo tottunut:)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin noita "kräkkereitä" itsekin, kuivatin niitä ulkona, verkon alla öttisiltä suojassa. 1,5 aurinkoisen päivän (välissä yksi yö sisätiloissa) jälkeen leipäset olivat varsin kuivia, kosteaa oikeastaan vain paksuimmissa kohdissa. Tosin, levitin massan alunperinkin varsin ohuelti. Hyviä tuli, armas miähenikin tykkäsi.

    VastaaPoista
  4. Hei, kiinnostuin kräkkereistä. Mutta yksi epäselvä asia: pitääkö kräkkereihin tulevia siemeniä liottaa? Ja jos, niin kuinka kauan? Riittääkö vähempi kuin normi "yön yli"?

    VastaaPoista
  5. Hei Tarja!

    Kyllä kannattaa, se näköjään puuttuu ohjeesta, parantaa ruoansulattamista. Pellavansiemeniä voi liottaa väh. 1 tunti vedessä ja muodostuneen "liman" voi käyttää taikinaan. Käsittääkseni 1 tunti riittänee

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...