Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

19.7.2009

Suklaaöverit

Tulin eilen töistä kiireisenä valmistamaan raakasushia ystävilleni ja täytteen (vielä tupla-annoksen) tehtyäni huomasin, että noriarkkeja ei sitten olekaan kuin tasan 1. Totaalinen muistikatkos siis. Ei siinä muu auttanut kun soveltaa, joten tässä ovat "sushit", jotka kyllä mielestäni eivät hirveästi maultaan eronneet normeista (raakasusheista siis).

<--Kuvan "susheissa" on salaatinlehteen käärittyä tahnaa+avokadopaloja ja sipulia sekä toisessa sushitäytteestä pyöriteltyjä palloja, joiden sisään laitoin avokadon pätkän ja sitten vaan dippailemaan wasabi-soijaan. Salaatit ovat ystäväni tekemiä ja niissä oli vaihtelevasti salaattia, pinjansiemeniä, oliivia, mozzarellajuustoa ja tofua. Nämä siis osittain kypsennettyjä, ja niitä nautimmekin vain raa'assa määrin.

Ihan kivat eväät joo, mutta tuo raakasuklaa, joka taas kerran oli ihan taivaallista sai jo toisen kerran ylivallan minusta. Söin sitä ihan liikaa ja vielä viimeisen kerran puolenyön jälkeen. Näin oikein kerjäsin ikävyyksiä! Sitten olikin nukahtamisvaikeuksia ja keskellä yötä heräsin pahoinvoivana oksentamaan. Jospa tästä viimein oppisin...kohtuudella siis suklaata! Eikä myöhään illalla! Ayurvedankaan mukaan suklaa ei sovi minulle, joten pitäisi ehkä jo uskoa:)

Kumma kyllä heräsin silti pirteänä 7 aamulla lenkille ennen töihin menoa...21 päivän rupeama vielä edessä, jonka aikana on ruhtinaalliset 3 vapaapäivää. Joudun ehkä anomaan lisävapaata, koska työ ei todellakaan ole helpoimmasta päästä! Väriä on tosin aika kivasti saanut viime päivinä:) Raakaravinnolla olen muuten ollut nyt tasan 3 viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Ei nyt jostain syystä tämä raakafoodeilu oikein vaikuta:

  "Viidakkomiehellä" loppuu rahat muutaman päivän jälkeen, toiset oksentelevat yhtenään... mitä vielä?

  Vaikuttaapa TODELLA terveelliseltä ja järkevältä!

  VastaaPoista
 2. Hmm. taisit missata pointin. Överit voi vetää varmaan lähes mistä vaan. Oloni on päivä päivältä edellistä parempi btw.

  VastaaPoista
 3. Ei siitä varmaan enää muuta puutu kun että joku tulee vielä anonyyminä kehumaan blogia :D

  Dualismi on hyve ;)

  VastaaPoista
 4. Hengissä ollaan :)
  Mikäs tässä pyörätuolissa.. ai niin, ei mulla olekaan sitä kun heitin vuosia sitten järkevät ja virallisterveelliset opit romukoppaan minne kuuluvatkin.
  Kyllähän se ilmaisyleisön asenteista ja vastaanotosta pitkälti riippuu jatkuuko mun blogi. Tuota tekemistä kun on vaikka kuinka joka päivälle, ja osa myös sellaista mikä voi johtaa oman velanmaksukyvyn paranemiseen.
  Teen silti edelleen mikä parhaalta tuntuu, ja paras fiilis tulee siitä missä kokee eniten auttavansa muita, ja mahdollisimman monia. Ehkä se on oma blogi, ehkä joku muu kanava. Rajallista on ainoastaan aika, ja se on sitäkin arvokkaampaa..
  En mä täällä mitään telkkaa kattele :)
  Kiitos Heidille erittäin arvokkaasta ja merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, joka on jo vaikuttanut monien, ehkä satojen elämään. Epäsuorasti varmaan jo tuhansiin.

  VastaaPoista
 5. Perussuomalainen kommentti anonyymiltä, pakko päästä ilkkumaan ja tulkita pienikin mahdollinen erhe epäonnistumiseksi.

  joo, olen itsekin herännyt oksentamaan (no, 15-vuotiaana) kun söin liikaa berliininmunkkeja :D monet oksentavat joka viikonloppu juodessaan vähän liikaa alkoholia.
  eikö tämän perusteella pitäisi sitten tuomita kaikki "tavallinen ruokailu" ja alkoholinkäyttö täysin?
  "Vaikuttaapa tosi tervelliseltä ja järkevältä!!" ;)

  VastaaPoista
 6. Kaikki reseptit vaikuttaa tosi herkullisilta. Mitä enemmän perehdyn näihin ravintoasioihin sitä vakuutuneemmaksi tulen siitä että tämän "raakafoodeilun" on pakko olla superterveellistä. Mutta on kyllä pakko myös todeta että nämä superfoodien hinnat ovat ihan älyttömiä!!! Itselläni ei ainakaan yksinkertaisesti rahat riitä näin terveelliseen elämään.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...