Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.7.2009

Suklaa-ananasta!

Parisen vuotta sitten kesäherkkujamme olivat mm. suklaamansikat, eli sulatettuun tummaan suklaaseen dipatut tuoreet mansikat. Myös itse tehtyä raakasuklaata voi loistavasti dippailla marjoihin ja hedelmiin. Tänään kokeilimme ananaksen kanssa perusperussuklaata ja aikas makeeta ainakin oli. Ananakset tosin olivat aika kylmiä, kun pakastamisen jälkeen ei maltettu odottaa niiden sulamista. Mansikoiden kanssa olisi varmasti vielä parempaa! Eli raakasuklaata vaan ananaksen päälle ja pakkaseen!

Tässä taas näitä Puutarhapihvejä sillä muunnoksella, että osa pähkinöistä korvattiin hampun- ja kurpitsansiemenillä. Myös selleriä laitoimme niihin hiemasen. Päällä on paprikaa, tomaattia ja siitakesieniä sekä pinaatinlehti alla. Söin kaaliraasteen kera ja yksi pihvi/annos todellakin riittää, koska on sen verran tuhti.

3 kommenttia:

 1. On kyllä ihan mahtavan näkösiä aterioita! NAM!
  Ananas ja suklaa täsmää loistavasti yhteen. Yks juttu minkä oon huomannu niin ananaksen nestepitoisuus pääsee vielä parhaiten esille kun suklaa on tarpeeks jähmeetä - hyvä synergia. Lopetan oman resepteilyn jatkossa ja ohjaan kaikki vaan tänne :)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Varsinaisesti merkintään liittymättä... Oletko jo nähnyt seuraavan pätkän The Daily Show'ssa? Vieraana on Robert Kenner joka on ohjannut "Food, Inc."-dokumentin. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  http://www.thedailyshow.com/watch/thu-july-2-2009/robert-kenner

  VastaaPoista
 3. Jaakko: Kiitos, välillä jaksaa panostaa ruoan ulkoasuunkin, mutta oon mä vielä kaukana noista sun luomuksista:)

  HL: en ole vielä, pitää tutustua

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...