Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.6.2009

Spirulina-piiras

En kyllä meinannut kehdata laittaa ensin tästä kuvaa ollenkaan :) No, tästä on suunta vain ylöspäin!

Sarjassamme erittäin eksoottiset jälkiruoat esittelen Spirulina-piiraan, jonka ohjeen otin Kimberly Snyderin blogista (jossa piiraskin näyttää varmaan enemmän siltä miltä pitäisi)

Manteleiden blendaaminen pohjataikinaksi oli vielä suht normaalin näköistä, mutta täyte näytti kyllä niin joltain muulta kun houkuttelevalta, että! Tätä saisi ainakin suvun vanhempia ehkä hieman suostutella syömään, mutta niin kuin Kimberly toteaa "tällä piiraalla teet vaikutuksen partyjen päätteeksi". Ei kai siinä auta muuta kuin opetella näitä raakaravinnon leivonnaisia (myös estetiikka kaipaa harjoitusta), jotta voi todistella niiden vetäjän vertoja valkosokeri-jauho -antiravinnolle.

Leivoksen maku oli yllättävän hyvä, mutta korvasin agaven pienellä määrällä hunajaa, ja hieman makeampi olisi saanut kyllä olla. Kyllä tämä ihan jälkkäristä menee ja mitkä ravintoarvot! Olen koittanut muuttaa mittayksiköt alkuperäisestä ohjeesta ja tämä satsi on aika iso, itse tein vain neljäsosan ohjeesta.

Spirulina piiras

pohja:
- 5 dl manteleita
- 1 dl agave siirappia

täyte:
-2 dl vettä
-0,7 dl cashew tai brazil pähkinöitä
-0,7 dl kookosöljyä
-0,9 dl agave siirappia
-2 rkl spirulina jauhetta
-1 rkl kaakaojauhetta (raaka)

Blendaa (tai murskaa) mantelit ja siirappi ja levitä vuokaan. Blendaa myös loput aineet ja lisää pohjan päälle - jäädytä yön yli tai ainakin 4-6 tuntia. Oikeastaan jäädyttämisen jälkeen siirsin loppupiiraan jääkaappiin ja siellä pehmettyään maistui vielä paremmalle kuin jäisenä.

Sitten toisenlaista raw foodia ja kisun superruokaa- ainakin hyvin tuoretta! Pikku Veera avasi eilen pelin hiiren metsästyksessä ja ylpeänä raahasi raadon sisälle kehuja odottaen. Loppupäivän sillä leikki myös Fanni ja tänään heti hänkin avasi oman pelinsä! Ei kai voi jäädä kakkoseksi. Raukka päästäishiiret olivat niin pikkusia - ja kisut ei kuitenkaan syö niitä, vain leikkii. Taitaapi olla se elintasomasu kissoillakin - hiiriä syödään vain jos on OIKEA nälkä. Saa nähdä miten näistä pedoista on enää sisäkissoiksi. Onkohan tämän kesän jälkeen enää itseästäkään?


7 kommenttia:

 1. Päästäiset ovat myrkyllisiä tai pahanmakuisia tai jotain sellaista, eli ei kissa niitä syö ja juuri kuulin, että ovat rauhoitetujakin, mutta aika vaikea kissaa on estää päästäistä (tai muutakan) pyytämästä...

  VastaaPoista
 2. Spirulina-piiras ainakin näyttää.... mielenkiintoiselta ;)

  Raaka-aineiden perusteella tosin vaikuttaa herkulta. Ärsyttää kun ei pääse maistamaan tosta kuvasta.

  VastaaPoista
 3. Hitto sentään kissat ei kuulu Suomen luontoon. Eikä tämä ole mikään säälireaktio tuon päästäisenrääpäleen takia.

  VastaaPoista
 4. joku ei tykkää kissoista :( Minneköhän ne kisut sitte pitäis pistää?

  Heli S. Kiitos tiedosta, ajattelinkin, että joku niissä päästäisissä on tökittävä.

  VastaaPoista
 5. Outo kommenti anonyymilta.

  Olen kateellinen, että kissat pääsevät vapaasti ulkoilemaan... Voi kun omatkin kissani pääsisivat, mutta kun ollaan niin kaupungissa, että pakko ulkoilla vain valjaissa...

  VastaaPoista
 6. Tosi vaikea arvioida mille tuo "leivonnainen" maistuu... Täytyy kokeilla! Spirulinat vaan vielä hankkimatta.

  Kissoista: eivät kuulu Suomen luontoon, mutta eivät siellä kyllä ilman ihmisen apua pärjäisikään, joten metsästävät asutusten liepeillä enimmäkseen "haitallisia" eläimiä eli hiiriä ja rottia. Ikävä kyllä kissa on lainsuojaton muaalla kuin omalla tontilla, mutta onneksi harvoin sattuu naapureita, jotka alkavat toteuttaa lakia omatoimisesti. Itselläni on ollut viisikin kissaa kerralla, mutta niistä vain kolme oli aktiivisesti metsästävää ja loput tulivat mielummin valmiiksi katettuun pöytään. ;-)

  Itse olen kasvisyöjä ja metsästän nykyään luomua.

  VastaaPoista
 7. Onhan se hieman luonnotonta pitää kissoja etenkin kaupunkiasunnoissa ja kannattaa kyllä tarkkailla omakotialueellakin millaista porukkaa naapuristossa on. Meillä on täällä ollut kissoja jo 20 vuotta, joten uskon alueemme aika turvalliseksi. Maalla olisi tietty ihan luksusta!

  Itse en millään tavalla kannata tai pysty ymmärtämään rotukissa/koira jalostustoimintaa joka on niin epäluonnotonta että. Kotikissoja vaan tupsahtaa jostain, eikä ne täällä kylmässä muuten pärjäisi.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...