Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

24.6.2009

Kasvimaan kimppuun!

Onpa aika mennyt nopeasti siitä, kun myllersin maata. Onneksi Suomen säät ovat olleet suotuisat kotiviljelijälle ja niinkuin siemenpussissa luvattiin, juhannuksen tienoilla pääsin vihdoin nauttimaan oman luomukasvimaan antimista, erityisesti retiiseistä, koska muuta ei taida tulla! Kesäkurpitsojen kasvatus näyttäisi hieman epäonnistuvan ensiyrittämällä, mutta retiisejä on sitten niidenkin edestä ja pääasia, että jotain on.
Salaattiin sitten ensimmäiset rakkaat retiisini päätyivät ja maku oli tietenkin aivan mahtava. Jos salaatti välillä tympii, voi kasviksia käyttää mielikuvituksellisesti, niinkuin olen blogeista ja elävän ravinnon kirjoista bongannut. Nämä kääryleet olivat myös ihan hittiraakaruokaa ja tulen varmasti tekemään näitä viikoittain.

Salaatinlehtien täytteeksi laitoin tomaatinpalasia sekä reilusti seuraavanlaista tahnaa:

- Hampunsiemeniä 2 dl
- Vettä 1,5 dl
- Loraus pellavansiemenöljyä (tai jotain muuta kylmäpuristettua)
- Valkosipulinkynsi*2
- Avokado
- Tuoretta pinaattia kourallinen
- Suolaa, pippuria

Blendaa ensin siemenet, vesi ja öljy. Lisää sitten muut aineet.

Oli kyllä täyttävä, maittava ja jopa esteettinen annos tällä kertaa! Suosittelen ehkä aloittelijalle/epäilijöille tahnaa aluksi ilman hampunsiemeniä (jolloin ei tarvitse vettä kuin pikkasen) ja lisäsin ne tähän ravintoarvonsa (osittain myös proteiininsa) takia. Maku ei itseäni häirinnyt, mutta hamppu voi joillekkin maistua hieman erikoiselta. Avokadoa voi tietysti lisätä sitten vaikka enemmän.

Minivesikilpparimme Veikko pääsi myöskin ulkoilemaan kuumana kesäpäivänä. Onkin välillä aika vaihtaa maisemia, jotka akvaariossa tuppaavat varmaan pidemmän päälle käymään liiankin tutuiksi. Ei raasu tosin uskaltanut liikehtiä minnekkään, oli varmaan aika shokki uusi ympäristö. Veikko kyllä tykkää (?) kävellä sisälattialla silloin tällöin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...