Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.6.2009

Edullisempi raakasuklaa

Kaakaovoi on loppu ja suklaata on pakko saada. Kriisin paikka ainakin minulle! Onneksi suklaan voi tehdä iisimminkin käyttämällä pelkkää edullisempaa kookosrasvaa ja ilman papuja ja oikeasti; tämän suklaan tekemiseen meni ehkä 3 minuuttia ja oliko herkkua!!!

Ohje:
- 2 dl sulaa luomu kookosrasvaa (jos kiinteää, sulata vesihauteessa)
- 1 rkl luomuhunajaa
- 1 dl cacao nibsejä (raa'at pavutkin blendattuna ok)
- 0,75 dl raakakaakaojauhetta (tämäkään ei välttämätön)
- 1 dl gojimarjoja (valinnainen)
- 1 dl pähkinöitä ja rusinoita (valinnainen)

Sekoita ainekset lautasella ja laita laakea lautanen + kansi tai jääpalamuotteihin pakkaseen n. 30 minuutiksi. Enjoy!

Kuva ei ole omani, koska suklaa meni jo parempiin suihin:) Vaikka aikamoinen suklaahiiri olenkin, en silti suosittele päivittäistä suklaan syömistä sen kofeiinin ja riippuvuusvaaran takia. Luettuani tämän jutun, en ehkä korvaa suklaalla enää kokonaisia aterioita. Toki suklaa saattaa olla parempi riippuvuus kuin kahvi ja siinä on niin paljon kuitenkin hyviä puolia, kuten runsaasti antioksidantteja, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia! Jumalten ruoaksikin on kaakaota sanottu, eikä suotta. Tällä raakakaakaolla - tai suklaalla ei sitten ole mitään tekemistä kaupan kuumennettujen suklaiden kanssa, joista ravintoarvon sijaan saa kasan läskiä lanteille ja lopulta pahan mielen.

4 kommenttia:

 1. Aika järkyttävää. Olisi mielenkiintoista kuulla David Wolfen mielipide asiasta (että maksa kärsii ja kaakao lyhentää elinikää.)

  No, vaikkei olisikaan terveysruokaa, voittaa raakasuklaa aina Fazerin sinisen ja vie suklaahimon ainakin viikoksi :)

  VastaaPoista
 2. Mitähän ovat cacao nibsit ja mistä sellaisia saa?

  VastaaPoista
 3. Nibsit ovat murskattuja papuja, eli periaatteessa käy papujen korvikkeesta tai niiden lisäksi. Löytyy ainakin treen luomukaupoista ja tietty nettikaupoista (esim. Puhdistamo)

  VastaaPoista
 4. Niin tosiaan, eri raw food -guruilla on hieman eri käsityksiä kaakaon pitämisestä "superfoodina". Kysyin aiheesta myös ihannoimaltani Kimberly Snyderilta, jonka tietoja pidän uskottavana ja hän vastasi, että tuo artikkeli on vain yhden ihmisen näkemys, eikä pidä sen "tutkimuksia" kovinkaan luotettavana. Enemmän hän on huolissaan siitä kofeiinista, joten kohtuudella tätäkin, niinkuin mitä tahansa ruokaa.

  Tässä artikkelin kommenttiosiossa kysyn Kimberlyltä kaakaosta:
  http://kimberlysnyder.net/2009/05/29/thyroid-boosting-macaroons/

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...