Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.5.2009

Matkakuumetta

Huomasin Vuosi Ilman Roskista -blogin pitäjän lähteneen kuukauden interrailille ja Kempparin Noorakin on lähdössä kesällä pidemmäksi aikaa Berliiniin. Myös pari kaveria on lähdössä Istanbuliin kesällä. Niiin kade.

Olin jenkkilän reissusta maaliskuussa palattuani niin rikki täällä Suomessa ja valmiina muuttamaan vaikka heti ulkomaille. Kulttuurishokki iski pahiten ikinä. Tutkiskelinkin aktiivisesti erilaisia vaihtoehtoja, vaikka sitten vapaaehtoistyöhön, jos ei muuhun. Nyt olen yllättäen jumiutunut tänne Suomeen ja ulkomaille muutosta haaveilu on siirtynyt alitajunnan tasolle. Periaatteessa olisin edelleen valmis lähtemään tekemään mitä työtä vaan, jos perheen toinen osapuoli saa kuvionsa järjestettyä paremmin. Sitten jos huomaa, että ulkomailla asuminen ei sen ihmeempää olekaan, pääseehän sieltä pois. Suomessa on suurimmaksi osaksi monikin asia hyvin, kuten kesäaika ja luonnon puhtaus. Kuitenkin se paska aika (ilmasto) on niin pitkä, että tuntuu, että aika menee hukkaan sisätiloissa kököttäen + se kulttuuri.

Haaveissa ja tarkoituksena oli myös lähteä kesäksi kuukauden reilille eurooppaan, jos rahatilanne sen sallii, mutta rahatilanne ei todellakaan salli sitä, joten nautitaan täysillä Suomen kesästä ja oman luomumaan viljelystä:) Jos vielä saisi paikat kuntoon niin pääsisi joogaileen ja kuulailemaan, mikäs siinä, kuulostaa sekin hyvältä. Laitoin blogilistalleni linkin blogiin, jota pidin reissatessani Thaimaassa -07. Riku oli puoli vuotta työharjoittelussa lähinnä Bangkokissa ja itselläni oli mahdollisuus lomailla 6 vkoo maassa. Kävimme valitettavasti pahimmat turistirysät läpi, ja jälkeenpäin jäi hieman huono maku paikasta. Nyt kuitenkin matka sinne kelpaisi kovin, vaikka eihän se ekologista ole millään tasolla. En edes muistanut blogin olemassaoloa. Siitäkin on vain pari vuotta, mutta tuntuu, että ikuisuus. Teksti ja kuvat ovat "hienossa blogissa" erillään ja voi vaikuttaa sekavilta. Kuvia ei myöskään ole pahemmin karsittu, joten siellä on erittäin sekalaista kamaa.

4 kommenttia:

 1. Kotimaareilailukin voisi olla ihan mielenkiintoista, mutta eipä sekään ilmaista ole... Kustannukset toki pienenevät jos omaa paljon tuttuja ympäri maata, jotka suostuvat majatalon emänniksi / isänniksi aina päiväksi pariksi kerrallaan ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä Suomi on loppupeleissä hyvä maa. :)

  Mutta: Tutkipa noita 2-4viikon vapaaehtoisleirejä. Suunnittelin sellaista ennen kuin tuli tämä interrail. Varmasti ikimuistoiset kokemukset, positiivisesti!

  Ja jos yhtään tulet toimeen ihmisten kanssa, käy katsomassa www.couchsurfing.com. Yritän hyödyntää tota mahd. paljon tällä reissulla. Pariisissa sain kerran 4 yön majoituksen, ja oli sen johdosta aivan huippu reissu! Niin ja ilmaista. ;)

  VastaaPoista
 3. Suomi on ihan hyvä maa, mutta miksei jokin muukin. Sen tietää vaan kokeilemalla. Suomessa on kyllä aika kallista reissata, kun välimatkat on niin suuria ja mm. junakin on törkeen kallis liikkumistapa puhumattkaan hotelleista. Juu, tutkailen noita leirejä, kaamoksen lähestyessä viimeistään.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...