Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

26.5.2009

Paastolla...

Huh. Paastolla 3:tta päivää. Mikä voisi kuvailla näiden päivien olotilaa? Olisko ees nälkä. Se ei ole pelkästään fyysistä vaan myös henkistä. Oikeastaan on vaikea määritellä kumpaa se on, sillä välillä, kun on etenkin fyysistä tekemistä, ei sitä edes mieti. Sitten kun on vähänkin toimettomana, niin olisi niin kiva suunnitella ostoksia ja tehdä ruokaa. Olemme jo ensimmäisestä päivästä lähtien haaveilleet, mitä aiomme syödä paaston jälkeen. Joko intialaista, sushia, itsetehtyä kalaa ja uusia perunoita, lämpimiä tonnikalaleipiä ja etenkin leipää ja voita tekee mieli!

Oireita ei nälän lisäksi ole juurikaan ollut, mitä nyt ensimmäisenä yönä kauhea palelukohtaus, jolloin sain kiskoa kahden peiton lisäksi villasukat, housut, ja villapaidan päälle ja silti oli kylmä. No jonkun ajan päästä kuoriuduin pois niistä ja näin kaameita painajaisia pitkästä aikaa loppuyön. Pientä huimausta on myös välillä, mutta pitää vaan muistaa juoda tarpeeksi.


Myös paaston kestosta ei ole ehdotonta päätöstä, se yllättäen on hieman lyhentynyt alkuperäisestä suunnitelmasta, joka olikin epämääräinen n. viikko. Nyt näyttäisi siltä, että kolme päivää on minimi ja kaikki mikä sen jälkeen tulee on plussaa. No 5 päivää olisi mun mielestä sopiva kesto näin ensimmäiselle kerralle.


Löysin muuten hyvän nettikaupan Cocovi, jossa on kattavasti ihania kookostuotteita sekä ulkoisesti että sisäisesti, myös luomuvalikoimaa ja supereita, kuten Gojia, Macaa, Spirulinaa (tosin tablettina vaan viimesintä) ja valmista raakasuklaatakin löytyy sieltä. Erityisesti suosittelen kookosöljyä, jota olen käyttänyt nyt ruoanlaitossa sekä ulkoisesti deodoranttina (toimii!). "Parasta" oli se, kun huomasin sivuilta tämän kohdan:

KOOKOSÖLJY LEMMIKEILLE

Neitsytkookosöljy on erinomainen myös lemmikkisi terveydelle. Alla mainittuna muutamia ominaisuuksia.

- Auttaa sideongelmiin ja niveltulehduksiin

- Antaa energiaa

- Tekee turkista kiiltävän ja pehmeän.

- Vähentää karvanlähtöä.

- Parantaa kilpirauhasen mahdollista vajaatoimintaa.

- Auttaa suoraan ulkoisesti levitettynä hyönteisten pistoihin, ihottumiin jne.

- Vähentää tai poistaa koiran pahanhajuista hengitystä.

- Auttaa lemmikin painonhallinnassa.

- Neitsytkookosöljy on antibakteerista, viruksia torjuvaa ja antimikrobista, joten se on oiva erilaisiin tulehduksiin.

- Korvapunkkeihin kookosöljy tehoaa, kun hellävaroin laitat lämmitettyä (huom! ei kuumaa) neitsytkookosöljyä pumpuliin ja sitten lemmikkisi korviin yhdesti tai kahdesti päivässä. (varo laittamasta liian syvälle korvakäytävään). Voit myös laittaa öljyä tippoina korviin.

1 teelusikallinen jokaista 5kg kohti.

Aloittaessasi kookosöljyn syöttämisen lemmikillesi aloita 1/4 teelusikallisella pienille lemmikeille ja 1 teelusikallisella isoille lemmikeille, tämä sen takia että kun bakteereja, viruksia, jne. torjuvaa ainetta nautitaan, nämä erittävät tuhoutuessaan aineita, jotka aiheuttavat oireita, kuten ripulia jne.

Tämän jälkeen pikkuhiljaa nostat annostusta normaalille suositeltavalle tasolle.

Tuo korvapunkkikohdan tieto sattui niin paljon, koska tieto olisi ollut erittäin tarpeen viime viikolla, kun kidutin kissojani ties kuinka monetta kertaa apteekin YLIKALLIILLA korvapunkkilääkkeellä (Stronghold) kokeiltuani ensin toista YLIKIDUTUS -lääkettä (Otita Para-tipat) varmaan kolmen viikon ajan. En ikinä ole nähnyt kissoja niin surkean ja vihaisen näköisenä tippoja laitettuani ja näyttivät todella kärsivän sekä henkisesti että fyysisesti. Yritin tosissani etsiä vaihtoehtoja luonnollisemmista lääkkeistä, mutta yllättäen ei kovin helpolla löytynyt. Sen sijaan apteekin "kunnon" lääkkeet hyppäsivät silmille joka paikassa. En todellakaan suosittele tippoja. En tiedä onko punkit vieläkään lähteneet, mutta jatkossa pistän varmasti kookosöljyn kokeiluun sekä korvaan että sisäisesti.


5 kommenttia:

 1. Hei! Tahtoisin kysyä enemmän tuosta kookosöljystä deodoranttina. Miten sitä käytännössä käytetään, hierotaan vaan öljyä kainaloihinko? Auttaako ihanihanihan oikeasti, ihan kunnon hikeenkinkö? :)

  VastaaPoista
 2. Jes, eli kevysti hierotaan kainaloon. Olen käyttänyt sitä dödönä pääosin kotioloissa ja en ole helposti hikoava eli täysillä en ole vielä testannut. Tästä ketjusta löytyy enemmänkin kokemuksia siitä: http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2009/02/tumpelo.html. Siellä suositeltiin kokeilemaan myös kookosöljy+ruokasooda -yhdistelmää dödöksi. Aikeissa olisi myös kokeilla tuota Frantsilan luonnondödää. Ostamani kividödö ei oikein toimi myöskään. ps. ruokavalio vaikuttaa hikoiluun ja hajuihin:)

  VastaaPoista
 3. Tuttua on tuo ruoasta haaveilu paastolla. Itse on tullut selattua keittokirjoja ja tehtyä listoja, että mitä sitä sitten syö.. :) Neljännen päivän jälkeen pitäisi helpottaa. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Jännä, nuo sinun paaston "oireet" on aikalailla samoja kuin minulla ollut (tietty lievempänä!) muutaman viimeisen viikon aikana; olen jättänyt pois sokerin, maitotuotteet ja viljat (paitsi kauran). Alussa oli aika rajujakin huimausta ja tasapainohäiriöitä. Palellessa tekee mieli voileipää, jossa paksusti juustoa... ;-) (leipäaddikti!). Lisäsin pähkinöitä ruokavalioon ja palelu on helpottanut.

  Kahvia olen juonut pari kuppia päivässä eli puolet siitä mitä yleensä. Työkiireet muka "vaatii" kahvihetket.

  Tsemiä paastoon!

  VastaaPoista
 5. Juu. Ruoasta haaveilu on äärimmäisen kovaa. Se on se, kun tekee useita pieniä muutoksia niin reaktiot ovat sen mukaisia, mutta niistä pääsee yli. Parasta on varmasti kun saa taas syödä terveellisesti, mutta herkullisesti! Kiitos tsempistä.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...