Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

22.5.2009

Herkkusmoothie ja vihermunakas

Tein äsken aika herkun aamupalasmoothien:

- Pohjana itse tehtyä mantelimaitoa, jonne lisätty n. rkl avokadoa
- mangokuutioita puoli pussia (pakaste, ei-luomu)
- puolikas banaani
- pellavansiemeniä

(kisu on ihan avokadon perään, vaikka sitten on smoothien seassa)

Tulimme eilen leffan jälkeen kotiin nälkäsinä. Oli tarkoitus mennä hakemaan sushia Treen ainoasta ravintolasta, mutta olemme jo useammin onnistuneet mokaamaan reissun, kun paikka on jo mennyt kiinni/ei ole ollut auki. Ärsyttävää, kun ehtii jo totuttautuun ajatukseen sushista:(

Kun tosiaan kaupatkin olivat sitten kiinni, ja jääkaapin vihannekset näyttivät aika finitoa, lähdimme sitten "luontoretkelle" viereiselle viheralueelle. Asumme keskellä uudistalohelvettiä, josta luontoa saa kohta hakemalla hakea kun koko ajan rakennetaan (asunnot ammottavat silti tyhjyyttään). Onneksi tuo kyseinen alue on vielä jätetty rakentamatta ja paikalla on vielä vanha latokin. Emme viitsineet poimia nokkosia ilman hanskoja, joten voikukanlehtiä sitten napattiin mukaan. Tulos: vihermunakas ja teimme myös vihersmoothien niistä:)


Olen kasvattanut itse myös herneenversoa (luomuherneestä) ja siitäkin saa välillä napattua kätevästä vihreää ruoan sekaan. Esikylvetyt kesäkurpitsansiemenet alkavat jo vaatia siirtymistä isommille maille. Saa nähdä, mitä kasvimaaprojektista oikeasti tulee. Jos syötävää sieltä ei vielä ensimmäisellä yrityksellä irtoa, sen voi varmaan pistää kokemattomuuden piikkiin ja ensi vuonna on jo ainakin ihan pro;)
Ai niin. Tarkoituksena aloittaa noin viikon sitruunamehupaasto viikonloppuna. Paastoamme ensimmäistä kertaa, joten jännityksellä odotamme mitä tapahtuu. Kerron kokemuksistani sitten, mutta ruokaohjeita ei hetkeen ole tulossa. Sen sijaan varmaan erilaisia variaatioita sitruunamehu-vaahterapalmusiirappi-lime-sitruuna-caynnepippuri - drinksuista;)

2 kommenttia:

  1. Itse aloitin elävän ravinnon "kuurin". Aika näyttää, kuinka kauan olen sillä, mutta tällä hetkellä tuntuu ihan hyvältä. Viides päivä menossa. Tavoitteena on vähintään kuukausi...

    Kiva blogi sinulla:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samat sanat, tuttuja raaka-aineita ja uusia reseptejä:)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...