Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

22.4.2009

Koti- ja ravintolaherkkuja

Kävimme eilen Tampereen toisessa kasvisravintolassa Gopalissa. Ruoka oli todella hyvää ja suosittelen lämpimästi! Lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä, jossa on erilaisia salaatteja (esim. kikhernesalaatti), sekä lämpimiä ruokia kuten tofua ja linssejä intialaisittain ja hinta määräytyy annoksen painon mukaan. Ruoat ovat siis intialaisittain maustettuja ja myös luomua on tarjolla. Gopal ja aikaisemmin kertomani Veganissimo ovat ravintoloita, joissa tietää varmasti syövänsä terveellisesti ja ainakin osittain luomusti. Yksittäisiä annoksia saattaa löytyä muistakin ravintoloista, mutta niistä en löytänyt tietoa. Onkohan muissa kaupungeissa vielä luomuravintoloita? Ainakin tämän uutisen mukaan yksi Helsingin luomuravintola on jo flopannut:(


Tässä muutama kuva Gopalista:Kotona pääsin sitten vihdoin ja viimein tämän jälkiruoan kimppuun.Eli seuraavan kerran kun mielesi tekee jäätelöä tai muuta herkkua, kokeile tätä ohjetta ja katso sitten tekeekö mieli vielä jotain.

"Jäätelö"
- luomu avokado

- pakastemarjoja (mitä haluat)

- luomuhunajaa
- (Kara) kookoskermaa


Kuori ja paloittele Avokado tai halkaise se oikeaoppisesti (jota en vielä osaa). Lisää sekaan marjat, hunaja ja kookosmaito.
Siis älyttömän hyvää - ja myös kroppa kiittää. Tämä ohje ja myös lisää reseptejä löytyy mm. tästä ja luomuttajat-palstalta (jatkossa).

Tein myös kahta erilaista super-smoothieta:

Vadelmainen
-1 rkl Hampunsiemenrouhetta - 1 tl maca-jauhetta - 1 tl agave -siirappia - vähän vadelmia - puolikas banaani - desi maustamatonta luomujogurttia - desi vettä

Mansikkainen
- muuten samat aineet, paitsi kourallinen manssuja ja hunajaa makeutukseksi

Näitä ei sitten kannata juoda ennen nukkumanmenoa, tuli vähän liiankin virkee olo:)

2 kommenttia:

  1. Syödäänkö jäätelö tuollaisena kuin kuvassa vai onko se tarkoitus "muussata" tasaiseksi? Muistelisin sellaisen ohjeen joskus nähneeni.

    VastaaPoista
  2. Enpä tiä tarkalleen, kai sen voi tehdä miten haluaa maun pysyessä aika samana. Avokado kai voisi olla kahtena osana ja heittää sen kookos-hunajan sekaan ja päälle marjat. En oo kovin artistinen näissä ruoka-asioissa:)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...