Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.4.2009

Kaalilaatikko soijarouheesta


Vihdoin teimme taas tätä huippuhyvää- ja terveellistä ruokaa. Tällä ohjeella tulee iso vuoallinen, suosittelen jälleen lähes tuplaamaan samalla satsin, jos 2 vuokaa mahtuu uuniin samaan aikaan.

puolikas isosta kaalista (n. 1 kg)
2 isoa sipulia
3 dl quinoaa/täysjyväriisiä/ohrasuurimoita
3,5 dl soijarouhetta (+ vettä soijakastiketta/kasviliemijauhetta turvottamiseen)
suolaa maun mukaan - ihan reippaasti
2 tl punaviinietikkaa
mustapippuria reippaasti
1 rkl meiramia
0,5 dl siirappia
2,5-4 dl kaurakermaa (itse laitoin 2,5/vuoka, hieman enemmän olisi voinut olla)
öljyä (tai kookosrasvaa) paistamiseen

Laita soijarouhe turpoamaan soijakastikkeella tai kasvisliemijauheella maustettuun veteen. Pilko kaali ja sipuli. Jos käytät täysjyväriisiä tai ohrasuurimoita, keitä niitä ohjeen mukaan siten, että lisää paloiteltu kaali sekaan viimeiseksi 20 minuutiksi. Kaalin ei tarvitse peittyä veteen pehmetäkseen. Jos käytät quinoaa, keitä se ja kaali erikseen (quinoalla lyhyt kypsymisaika)

Sekoita kaaleja muutaman kerran kypsymisen aikana, keitä niin kauan että kaikki kaalit ovat vähän kypsyneet ja riisit/ohrasuurimot ovat kypsiä. Kaalien ei tarvitse olla kokonaan kypsiä, kunhan ne ovat pehmenneet niin, että mahtuvat tiiviisti uunivuokaan. Kuullota sipulit öljyssä, lisää soijarouhe ja paista vähän aikaa. Öljyä saa olla reilusti, että sitä imeytyy soijarouheeseenkin. Lisää mustapippuri, viinietikka, siirappi ja meirami soijarouheen joukkoon. Sekoita soijarouheseos kaaliseokseen ja kaada uunivuokaan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada päälle kaurakerma ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoile puolukkahillon kera.


Muokattu ohje: Ketunleipä-blogi

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Kaalilooda on mielestäni ollut aina maailman paras ruoka, mutta lihattomana en ole sitä vielä kokeillutkaan. Nyt kokeilen! :)
    Hyvä vinkki tuo soijakastikkeen lisääminen soijarouheen liotusveteen - makua kaivataan tosiaan lisää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, on tehty ja oli tosi hyvää.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...