Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.4.2009

Hamppuprotskua ja smoothieita

Riku löysi Treen Punnitse ja Säästästä yhden purkin hamppuprotskujauhetta, joka on vegaaninen, orgaaninen ja sisältää 49g proteiinia/100g. Hampunsiemenissähän on kaikki 9 ihmiselle välttämätöntä aminohappoa ja proteiinit ovat paremmin imeytyvässä muodossa kun soijan. Hampussa on lisäksi omega 3&6 sekä muita vitamiineja. Hamppuprotsku on hyvä esim. soija/maito/pähkinä-allergikoille tai yleensä soijaa vieroksuville. Useat soijaproteiinithan on tehty ei-orgaanisista pavuista ja hampun viljely on myös ympäristöystävällistä. Koitan selvittää enemmän jauheen saatavuutta,koska tää vaikuttaa aikas hyvältä jutulta. Yhdessä mitallisessa jauhetta on 15 g proteiinia ja sen voi kätevästi heittää vaikka smoothien sekaan.

"A pound of hemp seed would provide all the protein, essential fatty acids, and dietary fiber necessary for human survival for two weeks. For this reason it is used in many parts of the world for treating malnourishment. How far does a pound of meat go? "

Alan kokoamaan tänne myös erilaisia smoothieita, kun ne nyt on vaan niin huippuhyviä ja terveellisiä välipaloja/palautumisjuomia/proteiinilisiä.
Ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa.

Suklaa Smoothie

Suklaa-Smoothie
15-30g proteiinijauhetta

puoli desiä kaakaojauhetta (sokeroitua)

soijajuomaa

(parempi olisi tietysti sokeroimaton aito kaakaojauhe, jolloin makeuttaa voi vaikka intiaani/ruokosokerilla)

Krapula-Smoothie
(15 g proteiiinia)
100g jäisiä mansikoita
1 banaani
seesaminsiemeniä
2 dl kaurajuomaa
2,5dl soijajogurttia
2 dl ananasmehua
hunajaa
muutama jääpala

Tämä voi tulla joskus tarpeeseen, jos ei muu mene alas.

Vitamiineja ja raikas maku

Mango-Smoothie
3 annosta

(30 g proteiinia)

1 mango pilkottuna

kaurajuomaa

soya jogurttia

hunajaa

(seesaminsiemeniä)


.
Lähteet: www.kukin.to/tietosivut/hamppu/hamppuruokapoh.html
www.innvista.com/health/foods/hemp/seedprot.htm

1 kommentti:

  1. Wow mitä herkkuja! Kunpa joku päivä olis baareja tai kojuja, mistä tollasia sais tuoreena mukaan.. Tosi hyvän näkösiäkin nuo, ainakin mun silmään.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...