Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.3.2009

Luonnonkosmetiikka tiivistettynä

Luonnonkosmetiikassa raaka-aineet tulevat luonnosta, ja niissä suositaan luonnonmukaista viljelyä. Tuotteissa käytetyissä raaka-aineissa on ecosertifikaatio todisteena niiden kasviperäisyydestä. Luonnon raaka-aineet sisältävät paljon hyviä ainesosia kuten rasvahappoja, vitamiineja, mineraaleja ja kivennäisaineita.

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä hajusteita lainkaan. Luonnonkosmetiikassa tuoksu saadaan luonnon raaka-aineista, esimerkiksi kukista tai erilaisista eteerisistä öljyistä. Synteettiset hajusteet (sisällysluettelossa: parfyms) aiheuttavat paljon allergioita. Luonnonkosmetiikassa ei myöskään käytetä petrokemian tuotteita kuten mineraaliöljyä, vaseliinia tai parafiinia, koska nämä häiritsevät ihon luonnollista aineenvaihduntaa ja tukkivat ihohuokosia.

Suomi on niitä harvoja maita (ylläri!), joissa normikosmetiikan kasvu on huomattavaa. Tämä johtuu mm. siitä, että Suomessa kosmetiikan kulutus on aiemmin ollut vähäistä muihin maihin verrattuna. Suomessa tietoisuus ympäristöasioista ei myöskään vielä ole samalla tasolla kuin muualla, missä saasteet ja ruuhkat ovat arkipäivää.

Luonnonkosmetiikan kysyntä lähti Keski-Euroopassa jyrkkään kasvuun muutama vuosi sitten. Osaltaan siihen vaikutti Greenpeacen vuonna 2005 Ranskassa julkaisema Guide Cosmétox, joka ensimmäistä kertaa nosti suuren yleison tietoisuuteen tekniseen kosmetiikkaan liittyvät ympäristöhaitat.

Useimmat kuluttajat eivät tiedä, että sillä on oikeasti merkitystä, mitä he iholleen sivelevät. Normikosmetiikassa on n 10 000 eri kemiallista raaka-ainetta, joita on tutkittu huonosti ja joiden keskinäistä vaiktusta on tutkittu vielä huonommin. Aidossa luonnonkosmetiikassa raaka-aineita käytetään joitakin satoja.

Yhä useammat valmistajat* käyttävät kuluttajien tietämättömyytta hyväkseen. Tuotetta markkinoidaan luontoargumentein vaikka INCI kertoo että kyseessä on normikosmetiikka. Miksi näin?

Siksi, että maailma on heräämässä ympäristömme kemikalisoitumiselle ja kuluttajat hakevat turvallisia tuotteita. Luonto myy.

Aito luonnonkosmetiikka täyttää tiukat valmistus- ja raaka-ainekriteerit ollakseen oikeasti eettinen, ekologinen ja turvallinen vaihtoehto käyttäjälleen.

* mm. Lumene, Clarins, Nuxe, l'Occitane, Korres ja monet monet muut

Lähteitä: Weleda, Valanni

ps. Itselläni käytössä seuraavia sarjoja: Weleda, Argital (edullinen, hyvä!), Kingfisher (hammastahna), Faith in Nature, Suhada (lidl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...