Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

7.2.2009

Mustapapu-bataattikeitto

Mustapapu-bataattikeitto
n. 2,5 l

-oliiviöljyä paistamiseen
- n. 10 cm:n pala purjoa
- puolikas kesäkurpitsa
- 2 pientä bataattia tai yksi isompi
- vihreä paprika
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl punaista chilitahnaa
- 3 dl keitettyjä mustapapuja
- 4 dl vettä
- 4 dl kookosmaitoa (kevyt ok)
- n. 2 tl sitruunaruohotahnaa
- yhden limen mehu (vajaat 3 rkl tuosta tuli, ohjeessa luki 2—3 rkl)
- 1 tl suolaa
(- kasvisliemikuutio)

Alkuvalmistelu edellisenä päivänä:)
Pistä pavut edelliseksi yöksi liuottumaan n. 10-12 tunniksi.
Kun aloitat tekemään keittoa, keitä papuja ensin tunnin verran kypsiksi.

Kuutioidaan purjo ja paprika ja kesäkurpitsa. Kuoritaan ja kuutioidaan bataatti. Raastetaan inkivääri.

Kuumennetaan öljy kattilassa ja haudutetaan purjoa, inkivääriä, chiliä ja paprikaa hetki öljyssä. Lisätään bataatti, sekoitetaan hieman ja lisätään sitten vesi, pavut ja sitruunaruohotahna. Haudutetaan viitisen minuuttia. Lisätään noin puolet kookosmaidosta ja keitetään miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Kun keitto on kypsynyt, lisätään kesäkurpitsa, loput kookosmaidot, limemehu, kasvisliemikuutio ja suola. Kuumennetaan ja sitten keitto onkin valmista nautittavaksi.

Ihan sairaan hyvää, tein suoraan tupla-annoksen, jota syötiin monta päivää. Suht.kevyttä ja terveellistä. Ainoa "huono" aines on kookosmaito, jota ei paljoa edes tullut. Kasvisliemi ei ollut alkuperäisessä ohjeessa, mutta ainakin itse kaipasin lisämaustetta - oman maun mukaan siis.

lähde ja hienompi kuva :(
http://ituhippi.livejournal.com/38693.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...