Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

7.2.2009

Linssi tomaattipapupata

Linssi tomaatti-sipulipapupata
n.4:lle

Tämä ohje on hieman sovellettu Myllyn paras -linssilastupurkin takaa. Lisätty pavut - protskua mukana.

n.3 dl valkoisia papuja keitettynä
2-3 rkl öljyä
2 isoa sipulia (varsineen)
1 porkkana ohuina suikaleina
n.2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 dl vettä
2 tlk tomaattimurskaa (n. 400-500 g)
pala chilipalkoa tai mustapippurirouhetta
3 dl
Myllyn Paras Punainen Linssilastuja (150 g)
1 maustekurkku suikaleina
(n. 1 tljuustokuminaa)
suolaa, liemikuutio tai fondia
tuoretta rakuunaa tai basilikaa
Lisäksi:raejuustoa

Liota ja keitä pavut ohjeen mukaan. Kuullota sipuli- ja porkkanasuikaleet öljyssä. Lisää neste, tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehahtaa. Lisää kiehuvaan nesteeseen linssit ja anna kiehua n. 10 min. Lisää viimeiseksi pavut ja maustekurkku suikaleina sekä mausta tuoreella yrtillä.

Tarjoile kevyemmin raejuuston kanssa.

3 kommenttia:

  1. Heippa! Olen uusi näiden juttujen parissa mutta erittäin kiinnostuneena olen ahminut tietoa erilaisista luomujutuista ja raakaravinnosta yms. Ja täältä olen löytänyt hurjasti hyvänkuuloisia reseptejä! Ainoa huono juttu on, että olen allerginen herneille, pavuille ja pähkinöille. Olisikohan mitään millä näitä voisi korvata joissakin resepteissä?

    VastaaPoista
  2. Moi,

    Oletko kokeillut luomuna esim. pähkinöitä? Pähkinöissä on usein paljon torjunta-ainejäämiä, jotka aiheuttavat allergioita. Tai kannattaa kokeilla useita laatuja (pieniä määriä, ja luomuna). Korvikkeeksi suosittelen auringonkukansiemeniä murskattuna (tehosekoittimessa), jotka tuovat sopivaa mureutta ruokiin. Myös hampunsiemeniä ja muitakin siemeniä voi käyttää vaihtelevasti sekä kohtuuudella luomusoijaa, esim. tofua.

    Pavut ja herneet eivät edes ole parhaimpia valkuaisen lähteitä. Parempia ovat mielestäni avokado, oliivit, juuri hampunsiemen ja ehdottomasti quinoa! Myös linssejä voi käyttää papujen sijaan (jos pystyt).

    Tässä ihan hyvä juttu allergioista. Eli allergiahan voi perinnöllisyyden lisäksi johtua epäpuhtaasta suolistosta ja kun alkaa syömään puhtaammin, voi jossain vaiheessa kokeilla esitellä uudestaan ruokia elimistölle. Mutta toki kannattaa olla varovainen...

    http://www.beautifulonraw.com/raw-food-blog/raw-food-lifestyle/raw-food-challenge-nut-allergies/

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon vastauksesta! Olenkin miettinyt juuri tuota luomuna kokeilua ja tästä rohkaistuneena ehkä uskallan kokeilla muutamaa pähkinää. Minulle ei ole koskaan tullut mitään kuolettavaa reaktiota näistä aineista vaan ainoastaan ihottuma, eli ei ole niin vaarallistakaan kokeilla. Ja olen myös lukenut että monet allergikot ovat pystyneet syömään luomuna tuotteita joita ei normaalisti pysty.

    Voisin myös ostaa muitakin siemeniä. Auringonkukansiemeniä olenkin jo käyttänyt esimerkiksi salaatissa tai smoothiessa höysteenä. Pitäisi vielä laajentaa näidenkin käyttöä.

    Olen vakaasti sitä mieltä että allergioista ja monesta muustakin voi parantua tai ainakin niihin voi saada avun puhtaalla ja kunnollisella ruokavaliolla. Olen käynyt läpi elämässäni hirveät lääkekierteet ja niiden aiheuttamat sivuvaikutukset jotka melkein pilasivat terveteni. Lopulta sain avun homeopatiasta ja akupunktiosta eli luontaisemmista hoitomuodoista. Siksi olenkin nyt alkanut tutkia vielä enemmän näitä ruokavalioasioita.

    Tulihan taas sepustus! Mutta tästä se lähtee kohti puhtaampaa elämää :)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...