Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

15.1.2009

Johdantoa


Perheen lihansyöjät -->

Halusin alkaa julkisesti kirjottamaan, koska olemme (tai luulemme olevamme) ainakin ulkoisesti suht. normaali pariskunta, urheileva, joskus bilettävä ja terveelliset elämäntavat omaava. Itse reenailen mm. salilla, kahvakuulilla, tanssin, pyöräilen, juoksen, pilatesta ym. mitä milloinkin. Mies taas saleilee ja kahvakuulailee (ohjaajaksi asti) melko tavoitteellisesti. Olemme huomanneet, että vaikka monet treenaavat, ei ravintoon ehkä kiinnitetä tarpeeksi huomiota - Se on usein niin, että jos haluaa isot muskelit niin se on reeniä-lihaa-reeniä-perunaa-lihaa -maksalaatikkoo. Tulosta varmasti tulee, mutta onko se hyvälle terveydelle (!) pidemmän päälle? Ei varmasti. Monella se on kynnys kokeilla kasvisruokaa, mutta varmasti moni haluaisi syödä terveellisemmin. Harhaluulo on, että kasvisruuasta ei saa tarpeeks protskuu eikä lihakset kehity. Bullshit!!! Tykkäämme molemmat terveellisen ruuan kokkaamisesta, mutta haluamme pitää sen kuitenkin yksinkertaisena ja mahdollisemman vähän aikaa vievänä. Einekset ovat melko tiukasti pannassa mutta ei me mitään totaalikieltäytyjiä olla. Välillä maistuu mättöruoka ja karkit, mutta harvoin sitä edes tekee mieli ja miksi tekisi - kun terveellinenkin voi olla niin hyvää. Ja vinkkejä saa ottaa

Miksi ei lihaa?

Itse olen ollut pescovegetaristi kohta 5 vuotta ja sehän tarkoittaa, että en syö lihaa enkä kanaa, mutta kalaa syön+maitotuotteita+muita eläinkunnan tuotteita (esim. karkkia). Toki pyrin välttämään eläinkunnan tuotteita tai suosimaan ainakin luomua taustalla siis terveydellisten syiden lisäksi eettiset ja ekologiset. Mies taas lähinnä terveydellisistä syistä suosii kasvisruokaa - mutta kyllä muutkin syyt vaikuttavat. Lihasta luopuminen kesti itselle muutaman viikon, ettei sitä tehnyt enää mieli, ja voin vaan hehkuttaa sitä oloa mikä sen jälkeen on ollut. Punaisen lihan poisjättämisen voi helposti selittää terveydellisillä syillä - kovaa rasvaa enemmän tai vähemmän. Kana taas on usein niin tehotuotettua että voin vaan pahoin sen ajattelemisestakin- sekä kaikessa ei-luomulihassa on kaikenlaisia kemikaaleja jotka kulkeutuu ihmisten elimistöön. Periaatteessa siis luomulihaa voisi jossain tilanteessa syödäkin.

Suosittelemme siis vähentämään lihan käyttöä, ei täysin lopettamaan (toki senkin voi tehdä). Mutta siis lisätä kasvisruuan ja erityisesti proteiinipitoisen sellaisen tekemistä. Tuliko jo selväksi!

Ks. Päivitystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...